Panasonic Connect oznamuje strategické kapitálové partnerství a založení nové společnosti pro výrobu projektorů

Snaha o udržitelný obchodní růst a expanzi na trhu

Praha 31. července 2024 – Panasonic Connect Co., s.r.o. oznamuje, že dosáhl dohody o strategickém kapitálovém partnerství se společností ORIX Corporation v souvislosti s podnikáním společnosti v oblasti projektorů a souvisejícím provozem. Obě společnosti plánují založit novou společnost, která bude provozovat podnik s cílem zajištění dalšího růstu. Toto rozhodnutí bylo učiněno dnes na zasedání představenstva společnosti Panasonic Holdings Corporation a týkalo se následujících podrobností.
1. Přehled
Společně se společností ORIX založí společnost Panasonic Connect novou společnost založenou na divizi Media Entertainment Business Division (MEBD) s cílem zajištění dalšího růstu v tomto segmentu podnikání. Pokud jde o novou společnost, ORIX bude vlastnit 80 % akcií a Panasonic Connect bude vlastnit 20 %. Po uzavření kapitálového partnerství ponesou cílové produkty i nadále značku Panasonic a nová společnost bude prozatím používat také název Panasonic.
2. Souvislosti a cíle
Od uvedení prvního projektoru s katodovou trubicí (CRT) na trh v roce 1975 uvedla společnost na trh širokou škálu produktů využívajících patentovanou technologii ovládání zařízení*1. Za posledních 50 let si společnost získala důvěru zákazníků po celém světě a s vedoucím podílem na trhu projektorů s vysokým jasem*2 si vybudovala silnou pozici v oblasti vizuálních řešení.
Na druhou stranu se na tomto trhu zvýšil význam integrace softwaru spolu s pokročilým hardwarem a v důsledku vzniku aplikovaných technologií a poptávky po pohlcujících zážitcích došlo k významným změnám v konkurenčním prostředí. Aby bylo možné dosáhnout organického růstu a další expanze na trh do budoucna, společnost usoudila, že bude nutné posílit provoz a provádět neustálé investice.
S ohledem na tyto okolnosti se společnosti Panasonic Connect a ORIX rozhodly, že dalšího růstu lze dosáhnout využitím technologických znalostí a zákaznické základny prvně jmenované společnosti spolu s investiční silou, kterou společnost ORIX má, a znalostmi a zkušenostmi získanými prostřednictvím obchodních investic do mnoha společností, včetně výrobních a velkých korporací.
ORIX, se kterou se společnost rozhodla vytvořit toto kapitálové partnerství, je společnost, která se zabývá různými finančními službami a věnuje se obchodním operacím se střednědobou až dlouhodobou perspektivou. Prostřednictvím tohoto kapitálového partnerství si společnost klade za cíl využít bohaté zkušenosti společnosti ORIX s obchodními investicemi a prosazovat strategie pro organický růst spolu s neustálými investicemi do technologického vývoje v oblasti hardwarových technologií a budování a realizace strategických aliancí v celosvětovém měřítku.
3. O nové společnosti
V dubnu 2025 vznikne nová společnost založená na obchodní divizi Media Entertainment společnosti Panasonic Connect. Kromě toho budou z prodejních funkcí této divize v Severní Americe, Evropě, Číně, Austrálii, Singapuru a dalších regionech zřízeny zahraniční dceřiné společnosti, které bude nová společnost provozovat. V Japonsku bude i nadále zajišťovat domácí prodej společnost Gemba Solutions Company patřící společnosti Panasonic Connect.
Zahájení provozu: Naplánováno na 1. dubna 2025
*Realizace této kapitálové společnosti je naplánována na 1. dubna 2025 za určitých předpokladů, jako je získání souhlasu příslušných orgánů.
Kapitálové investice: korporace ORIX: 80 %, Panasonic Connect Co., S. r. o.: 20%
Operace: Obchod s projektory, obchod s plochými displeji
Poznámka: Jako nástupce bude založena účelová společnost (SPC), ve které budou společnosti ORIX a Panasonic vlastnit 80 % a 20 % akcií.
4. O strategickém kapitálovém partnerovi: ORIX Corporation
Vznik: duben 1964
Zástupce: Makoto Inoue, prezident a generální ředitel
Vlastní kapitál: 3 941 466 milionů jenů (k březnu 2024, US GAAP)
Centrála: Budova Světového obchodního centra, SOUTH TOWER, 2-4-1 Hamamatsu-cho, Minato-ku, Tokio, 105-5135, Japonsko
*1: Technologie podrobného ovládání pro základní zařízení, která umožňují použití kompaktních, lehkých, vysoce jasných a vysoce kvalitních projektorů.
*2: Zdroj: PMA PMA_2023CYQ2_WorldwidePJCensusRevenues, objem prodeje pouze pro verzi Pro, kromě D-Cinema, 10 000 lm nebo více.
*3: V současné době jednáme se zahraničními prodejními společnostmi o založení nové společnosti.
O společnosti Panasonic Connect
Panasonic Connect Co., S. r. o. byla založena 1. dubna 2022 v rámci přechodu skupiny Panasonic na provozní podnikový systém. Se zhruba 28 300 zaměstnanci po celém světě a ročními tržbami ve výši 1 202,8 miliardy JPY hraje společnost ústřední roli v růstu podnikání skupiny Panasonic Group v oblasti B2B řešení a poskytuje svým zákazníkům novou hodnotu díky kombinaci pokročilého hardwaru, inteligentních softwarových řešení a bohatých znalostí v oblasti průmyslového inženýrství nashromážděných ve své více než 100leté historii. Účelem společnosti je “Změnit práci, posunout společnost, spojit se s zítřkem”. Podporou inovací v dodavatelském řetězci, veřejných službách, infrastruktuře a zábavním sektoru se Panasonic Connect snaží přispět k realizaci udržitelné společnosti a zajistit blahobyt pro všechny.
O společnosti Panasonic Connect Europe
Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B.Společnost s více než 400 zaměstnanci pod vedením generálního ředitele Hiroyuki Nishiuma si klade za cíl přispívat k úspěchu svých zákazníků inovativními produkty a integrovanými systémy a službami – to vše s cílem naplnit svou vizi měnit práci, rozvíjet společnost a propojit se s budoucností.
Panasonic Connect Europe má sídlo ve Wiesbadenu a skládá se z následujících obchodních divizí:
• Divize Mobile Solutions Business pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu díky řadě odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů a handheldů.
• Divize Media Entertainment Business zahrnuje vizuální systémy (Visual System Solutions), která nabízí řadu spolehlivých projektorů s vysokým jasem a kvalitních displejů; a vysílací a profesionální audiovizuální techniku (Broadcast & ProAV), která nabízí inteligentní řešení pro živou produkci z komplexního portfolia zahrnujícího PTZ a systémové kamery, videokamery, IT/IP platformu Kairos, přepínače a robotická řešení, která jsou široce využívána pro živé snímání událostí a sportu a televizní a xR studia.
• Business and Industry Solutions poskytuje technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a průmyslovou výrobu s využitím svého jedinečného přístupu Gemba Process Innovation. Jejím cílem je zvyšovat provozní efektivitu a zlepšovat zkušenosti zákazníků a pomáhat podnikům dosahovat co nejlepších výsledků každý den.
• Panasonic Factory Solutions Europe pomáhá realizovat inteligentní továrny díky široké škále automatizovaných řešení, včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a inženýrství softwarových řešení.
Pro více informací navštivte: https://eu.connect.panasonic.com