Společnost HONOR uspořádala v centru Londýna třídenní akci RankinLIVE oslavující portrétní funkce řady HONOR 200

  • Řada HONOR 200 propojuje umění s technologií AI-Powered Portrait Photography.
  • Zájemci byli vítáni v londýnském Outernetu na portrétním focení s Rankinem, snímky byly pořízené chytrým telefonem HONOR 200 Pro. 
  • Výběr snímků zaslaných veřejností bude vystaven online i offline v galeriích po celé Evropě – včetně jednoho ikonického místa pro venkovní reklamu.

[Praha – 1. srpna 2024] – HONOR, nejrychleji rostoucí značka chytrých telefonů v Evropě, tento týden navázal na spolupráci s renomovaným fotografem Rankinem a uskutečnil v centru Londýna třídenní akci RankinLive. V úvodní den akce, na níž se sešli novináři z celé Evropy, proběhl workshop na téma „jak dosáhnout dokonalého portrétního snímku“ a následně také debata s Rankinem, který odpovídal na nejčastější dotazy.

Během workshopu Rankin vysvětlil svůj osmikrokový proces pro dosažení portrétů na studiové úrovni pomocí smartphonu HONOR 200 Pro a ke každému kroku uvedl tipy pro vylepšení záběru. Součástí workshopu bylo i představení různých funkcí smartphonu HONOR 200 Pro, včetně portrétních režimů Harcourt, které společnost HONOR vyvinula společně se Studiem Harcourt, legendárním francouzským portrétním studiem.

Rankinových osm kroků k dokonalému portrétu: 

Krok Speciální tip
  1. Místo
Ujistěte se, že máte dobré osvětlení a neutrální pozadí, aby fotoaparát zaostřil na objekt – ne na pozadí.
  1. Objekt
Snažte se pracovat s lidmi, které znáte a kteří budou při fotografování uvolněnější, zejména když se učíte.
  1. Styling
Přemýšlejte o účesu, oblečení a rekvizitách. Vyhněte se vzorovanému oblečení, na které se hůře zaostřuje a které může odvádět pozornost od fotografovaného objektu. 
  1. Osvětlení
Osvětlení může zásadně ovlivnit náladu, stíny a texturu – i jednoduchá stolní lampa vám poskytne širokou škálu osvětlení. Nepotřebujete profesionální studio.
  1. Nastavení
Můžete použít přednastavené režimy a filtry, jako je režim Harcourt na H200 – ale jakmile získáte větší jistotu, pohrajte si s dalšími nastaveními, jako jsou clona, ​​ohnisková vzdálenost a kontrast.
  1. Pózování
Jděte do extrémů – používejte ruce, rekvizity a různé výrazy obličeje, abyste získali co nejvíce rozmanitých záběrů fotografovaného objektu. 
  1. Kontakt
Navažte s fotografovaným objektem kontakt, mluvte s ním a snažte se, aby se cítil příjemně – pokud možno ho rozesmějte.
  1. Vyhodnocení
Spolupracujte se svým objektem při výběru těch nejlepších záběrů – často instinktivně vybere právě ty nejlepší.

 

Během workshopu využil Rankin dobrovolníky z publika jako své objekty. Předvedl na nich schopnosti modelu HONOR 200 Pro při pořizování portrétní fotografie a demostroval, jak mohou postoj, styling a různé světelné podmínky zlepšit záběry při zachycování dokonalého snímku. 

V rámci diskuze a Q&A se Rankin věnoval různým tématům. Dlouze mluvil o své kariéře, lásce k fotografování a o tom, jak z fotografovaných objektů dostat to nejlepší. Dále hovořil o pokroku umělé inteligence a o tom, jak tato technologie změnila fotografování. Dal také několik rad začínajícím mladým fotografům a diskusi zakončil několika příběhy o celebritách, které v průběhu let fotografoval. 

Jsem nadšený, že mohu spolupracovat se společností HONOR na představení řady HONOR 200 a v rámci RnakinLive ukázat, jak snadné je zachytit dokonalé portréty pomocí chytrého telefonu. Je skvělé vidět všechny ty úžasné snímky, které nám již uživatelé od uvedení smartphonu na trh zaslali,“ říká Rankin.

Jsme hrdí na to, že s řadou HONOR 200 přinášíme do Evropy dokonalé spojení umění a technologie, které umožní každému fotit portrétní fotky na úrovni profesionálního studia,“ říká Tony Ran, prezident HONOR Europe. „Spolupráce s Rankinem je dalším důkazem našeho závazku vůči evropskému trhu a podtrhuje naši neutuchající snahu o dokonalost při novém definování hranic mobilní fotografie.“

Mistrovství studiové portrétní fotografie Harcourt pro chytré telefony

Nejdůležitějšími nástroji při fotografování portrétů jsou světlo a stín. Model HONOR 200 Pro je vybavený pokročilým hardwarem a pečlivě vyvinutým softwarem s umělou inteligencí, který rozpoznává i ty nejjemnější nuance osvětlení. HONOR 200 Pro má navíc 50MPx hlavní portrétní fotoaparát se snímačem Super Dynamic H9000, který umožňuje pořizovat působivé snímky s dokonalou rovnováhou světla a stínů i v náročných světelných podmínkách. Díky podpoře technologie 4-in-1 pixel binning s velikostí pixelu 2,4 μm mohou uživatelé zachytit složité detaily na snímcích i při slabém osvětlení. Kromě toho je HONOR 200 Pro vybavený 50MPx portrétním teleobjektivem a přizpůsobeným teleobjektivním snímačem od společnosti Sony. Disponuje také lepší schopností snímání světla, což zajišťuje jasné a věrné zachycení vzdálených objektů včetně detailů. 

HONOR 200 Pro posouvá portrétní fotografii na novou úroveň díky výkonné technologii HONOR AI Portrait Engine.

Cena a dostupnost

HONOR 200 Pro s elegantním designem inspirovaným přírodou je u nás k dispozici ve dvou barevných provedeních – jemně bílé Moonlight White nebo noblesní černé Black, a to ve speciální srpnové nabídce za doporučenou cenu 17 990 Kč. Nabídka je platná od 5. srpna.

###

Další informace o značce HONOR najdete na oficiálních webových stránkách: www.honor.com/cz

O značce HONOR

Společnost HONOR je předním světovým dodavatelem chytrých zařízení. Jejím cílem je stát se globální ikonickou technologickou značkou a prostřednictvím svých výkonných produktů a služeb vytvářet nový inteligentní svět pro každého. Neochvějně se zaměřuje na výzkum a vývoj a snaží se vyvíjet technologie, které lidem po celém světě umožňují jít dál a dávají jim svobodu dosáhnout a udělat víc. HONOR nabízí řadu vysoce kvalitních chytrých telefonů, tabletů, notebooků a nositelných zařízení, které vyhovují každému rozpočtu, a díky svému portfoliu inovativních, prémiových a spolehlivých produktů umožňuje lidem stát se lepší verzí sebe samých.

Sledujte HONOR na sociálních sítích:

Instagram: https://www.instagram.com/honorczsk/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Honorcz/ 

Twitter: https://twitter.com/HonorCZSK