Avia Solutions Group oznámila partnerství s Impact Investments Mikea Pompea

Praha, 2.srpna 2024 – Avia Solutions Group, největší poskytovatel ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, and Insurance) s flotilou 213 letadel, oznámila, že uzavřela strategické partnerství se společností Impact Investments LLC a jejím výkonným předsedou, bývalým ministrem zahraničí USA Mikem Pompeem. Tato spolupráce má za cíl poskytovat strategické a finanční poradenství v oblasti rozvoje a podporovat budoucí plány expanze společnosti Avia Solutions Group.

Impact Investments je globální strategická a finanční poradenská a investiční společnost s kancelářemi a partnery v New Yorku, Washingtonu, Londýně a Dubaji. Společnost poskytuje poradenství předním firmám z různých průmyslových odvětví a zeměpisných oblastí s cílem podpořit a urychlit jejich růst.

„Avia Solutions Group úspěšně uplatňuje v leteckém sektoru inovativní obchodní model s rychle rostoucí globální přítomností. Vidíme v této skupině obrovský potenciál a těšíme se, že budeme aktivně přispívat k jejímu dalšímu rozvoji,“ uvedl Mike Pompeo, výkonný předseda představenstva Impact Investments.

„Věříme, že tato spolupráce nám poskytne neocenitelné zkušenosti při vstupu na nové trhy a při navazování klíčových průmyslových aliancí, která významně podpoří naše plány globálního růstu,“ uvedl Gediminas Ziemelis, předseda představenstva Avia Solutions Group.

Nová spolupráce posiluje vazby Avia Solutions Group s americkým trhem. V roce 2021 investovala americká společnost Certares Management, zaměřená na správu investic v oblasti cestovního ruchu, společně s investiční poradenskou společností Knighthead Capital Management do skupiny 300 milionů eur.

Společnost Avia Solutions Group, se sídlem v Irsku, je předním světovým poskytovatelem služeb v oblasti letectví pro významné osobní a nákladní letecké společnosti. 

###

Společnost Avia Solutions Group, která je největší skupinou poskytující služby ACMI, tedy pronájem letadel včetně posádek jiným společnostem, s flotilou 213 letadel, zastřešuje letecké společnosti SmartLynx Airlines, Avion Express, AirExplore, KlasJet, Magma Aviation a další, jež působí v různých zemích. Do skupiny rovněž patří globální poskytovatel MRO služeb, FL Technics, který disponuje 100 stanic pro údržbu letadel po celém světě a údržbovými hangáry v Litvě, Indonésii a Spojeném království. Avia Solutions Group provozuje i jednu z největších nezávislých organizací pro školení pilotů, BAA Training, s pobočkami ve Španělsku, Francii, Litvě a Vietnamu. Skupina zaměstnává 11 700 vysoce kvalifikovaných odborníků v oblasti letectví.