Za stamiliony ožije další činžovní dům v Praze

Praha, 14. 8. 2024 – Už před deseti lety se nemovitostní investiční skupina Fidurock rozhodla skupovat staré činžovní domy, které následně rekonstruuje na moderní bytové jednotky určené k nájemnímu bydlení. Stovky bytů již mají své nájemce a v brzké době se její nemovitostní portfolio rozšíří o další činžovní dům v ulici Záhřebská na pražských Vinohradech. Nový rezidenční dům o výměře 1.430 m² projde s ohledem na historický charakter budovy a samotnou lokalitu nákladnou přestavbou a nabídne prvotřídní bydlení v centru města.

„V červenci 2024 jsme akvírovali nový rezidenční projekt na prestižní adrese Záhřebská 534/14 na pražských Vinohradech. Držíme se tak naší dlouhodobé strategie s cílem investovat do lukrativních lokalit velkých měst s dlouhodobým potenciálem demografického růstu. Specificky pak do oblastí s minimální volatilitou tržních cen, jakou nepochybně pražské Vinohrady představují,“ říká k akvizici David Hauerland, Managing Director nemovitostní investiční skupiny Fidurock. 

V současné době bude Fidurock pokračovat v již započaté výstavbě, která má za cíl modernizovat budovu s respektem k její historii a okolí. Energetickou náročnost budovy plánuje touto modernizací snížit z mimořádně nehospodárné (G) na úspornou (C) dle PENB.

Projekt na Záhřebské ulici poskytne prvotřídní nájemní bydlení. Všechny bytové jednotky budou plně vybavené a připravené pro bezstarostné nastěhování. Komfort nájemců zvýší investor také investicemi do nejmodernějších technologií. Nájemníci mohou očekávat dálkové okamžité odečty energií a vody, aplikaci pro ovládání dveří a topení, a zákaznický portál pro jednoduchou správu nájemního vztahu.

Celkové náklady na akvizici a rekonstrukci mají přesáhnout částku 200 milionů korun.

O skupina Fidurock

Fidurock je česká nemovitostní investiční skupina, která se specializuje na dlouhodobé investice především v rezidenčním a komerčním sektoru. Hodnota nemovitostního portfolia skupiny činí 7,9 miliardy CZK.