TP-Link Deco X10-4G: Vysokorychlostní AX1500 Wi-Fi 6 mesh systém pro pokrytí celé domácnosti

Česká republika, Praha – 15. srpna 2024 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových řešení a produktů chytré domácnosti, oznamuje uvedení nového zařízení Deco X10-4G. Nejnovější přírůstek do rodiny Deco nabízí pokročilé funkce, které uživatelům přinášejí rychlé a stabilní připojení k internetu. 

Flexibilní přístup k internetu kdekoliv

Nový model je vybaven dvoupásmovou technologií Wi-Fi 6, rychlostí internetového downlinku až 1500 Mb/s (1201 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz) a zajišťuje tak plynulý a nepřerušovaný zážitek z internetu, ať už jde o streamování v rozlišení 4K, hraní cloudových her nebo videohovory.

Díky technologii 4G LTE, která podporuje rychlé přenosy 4G+ Cat6, je Deco X10-4G ideálním řešením pro domácnosti a malé firmy, které potřebují spolehlivé internetové připojení v oblastech s omezenou dostupností pevného připojení. Zařízení je schopné poskytovat vysokorychlostní internet tam, kde běžné pevné připojení není k dispozici nebo je nedostatečné. Stačí k tomu běžná datová SIM karta.

Jednotky Deco X10-4G jsou navrženy tak, aby spolupracovaly a vytvářely jednotnou mesh síť s rychlým internetem. Díky technologii Mesh se jednotlivé jednotky automaticky propojují a optimalizují cestu dat tak, aby bylo zajištěno nejlepší možné pokrytí a minimalizovány mrtvé zóny. Tento systém umožňuje plynulý přechod mezi jednotkami při pohybu po domě, což zajišťuje nepřerušené připojení bez nutnosti ručního přepínání mezi sítěmi.

Zařízení disponuje technologiemi MU-MIMO a OFDMA, které umožňují efektivnější využití šířky pásma a poskytují možnost připojení více zařízení současně bez ztráty výkonu. Inteligentní technologie QoS (Quality of Service) pak automaticky optimalizuje šířku pásma pro různé aplikace, což zajišťuje nejlepší možný zážitek pro všechny uživatele.

Elegantní, praktický a jednoduchý

TP-Link Deco X10-4G je nejen výkonným a spolehlivým řešením pro internetové připojení, ale také elegantním doplňkem do každé domácnosti či kanceláře, díky svému modernímu designu. Na zadní částí přístroje jsou ukryty tři gigabitové WAN/LAN porty pro připojení kabelových zařízení. Díky nim může být jejich rychlost až 10× vyšší než u standardních ethernetových připojení.

Deco X10-4G se snadno instaluje a spravuje pomocí aplikace Deco, která je dostupná pro zařízení se systémy iOS i Android v češtině i slovenštině. Aplikace umožňuje uživatelům nastavit síť během několika minut a poskytuje přehled o všech připojených zařízeních, stejně jako možnosti rodičovské kontroly a zabezpečení sítě.

Klíčové vlastnosti TP-Link Deco X10-4G:

  • Rychlost Wi-Fi 6 až 1,5 Gb/S (1201 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz)
  • Vestavěný LTE modem 4G+ Cat6
  • Technologie MU-MIMO a OFDMA
  • Bezproblémový roaming
  • 3 gigabitové porty
  • Snadné nastavení
  • Rodičovská kontrola

Bližší informace o produktu naleznete zde:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-x10-4g/

Fotografie produktu jsou k dispozici zde:
https://www.flickr.com/photos/197901606@N03/albums/72177720319520435/

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů a řešení pro smart home dostupných ve více než 100 zemích světa. Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 5G routery, VDSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche i produkty a senzory pro chytrou domácnost, pro řízení spotřebičů i sledování elektrické energie. Další informace naleznete na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support.cz@tp-link.com. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonních číslech +420 212 812 622 pro ČR a +421 233 006 532 pro SR.