VÝSTAVA ECLIPSE: „When Light Meets Shadow“

Autor: Andrea Ehret & Katarína Šlepkovská

Kurátor: Kristína Kadáková

Termín výstavy: 28.8. – 2.10. 2024

Vernisáž: 28.8. 2024 v 18:00

Místo: Gram – Záhřebská 23, Vinohrady, Praha

Galéria Dudes and Barbies s potěšením oznamuje zahájení výstavy „ECLIPSE: When Light Meets Shadow“, která představuje unikátní spojení dvou výjimečných umělkyň – Kataríny Šlepkovské a Andrey Ehret. Výstava probíhá od 28. srpna do 2. října 2024 a návštěvníky zve k objevování tvůrčího dialogu mezi světlem a stínem, který se odehrává jak na plátně, tak i v našich vnitřních světech.

Vernisáž výstavy „ECLIPSE: When Light Meets Shadow“ se uskuteční 28. srpna 2024 v 18:00 v prostoru GRAM na Záhřebské 23, Vinohrady, Praha.

Umělecká symbióza kontrastů

Katarína Šlepkovská a Andrea Ehret, ačkoliv každá z nich používá odlišné výtvarné přístupy, se setkávají na společné cestě za vyjádřením hluboce osobních, a přitom univerzálních témat. Výstava představuje nejen jejich individuální tvorbu, ale také způsob, jakým se tyto rozdílné umělecké pohledy prolínají a vzájemně doplňují. „ECLIPSE“ není pouze vizuálním zážitkem; je to cesta, která nás vede k introspekci a odhalení našich vlastních vnitřních světel a stínů.

Katarína Šlepkovská: Křehký brutalismus

Katarína Šlepkovská, formovaná od raného dětství v uměleckém prostředí, přináší na výstavu sérii koláží, které představují syntézu jejích osobních zážitků a vjemů. Její tvorba kombinuje jemnost tradičních technik s drsnými prvky moderního výrazu, což vytváří jedinečný styl, který autorka nazývá „křehký brutalismus“. Každé dílo odráží fragmenty jejího vnitřního světa a stává se zrcadlem pro divákovy vlastní emoce a myšlenky.

„Umění není to, co vidíte vy, ale to, co způsobíte, aby viděli ostatní.“ – Edgar Degas

Andrea Ehret: Duchovní harmonie

Andrea Ehret přináší do výstavy silný duchovní a emocionální náboj inspirovaný východní filozofií a mystikou. Její abstraktní kompozice jsou meditacemi v pohybu, kde každý tah štětcem funguje jako brána do světa introspekce. Její díla nejsou jen vizuálním zážitkem, ale také výzvou k hlubšímu poznání a objevování osobní proměny, kterou nabízí divákům.

„Kde je hodně světla, musí být také hodně stínu.“ – Johann Wolfgang von Goethe

Výjimečný dialog mezi světlem a stínem

„ECLIPSE: When Light Meets Shadow“ je mimořádnou příležitostí sledovat, jak se dvě rozdílné umělecké osobnosti vzájemně doplňují a obohacují. Katarína Šlepkovská a Andrea Ehret společně vytvářejí prostor, kde se světlo a stín stávají metaforou pro nekonečný proces sebepoznávání. Témata ženské identity, symboliky a introspekce tvoří základ této výstavy, která nás zve k zamyšlení nad našimi vlastními vnitřními kontrasty.

 

Výstava bude otevřena od 28. srpna do 2. října 2024 v galerii GRAM. Srdečně zveme všechny milovníky umění na vernisáž i průběh této inspirativní výstavy, kde mohou zažít spojení světla a stínu v dílech dvou výjimečných umělkyň.