Bose vylepšilo stávajícím uživatelům sluchátek handsfree hovory v rušném prostředí a přidalo multipoint Bluetooth

Praha, 22. srpna 2024: Ke všem svým aktuálním produktům vydává Bose pravidelně nové aktualizace. Některé z nich zásadně vylepšují vlastnosti zařízení nebo jim přidávají nové funkce. Jedna z posledních aktualizací vylepšuje bezdrátovým sluchátkům Bose významně čistotu handsfree hovorů a zároveň jim přidává možnost vícebodového připojení Bluetooth, což jim umožňuje využívat je současně se dvěma zařízeními, například s telefonem a notebookem. 

Uživatelé, kteří mají svá sluchátka, reproduktor nebo soundbar propojen s chytrou aplikací „Bose“, využívají aktualizace zpravidla zcela automaticky, takže instalace nové verze softwaru v jejich zařízeních proběhne bez jejich aktivního zásahu. Ti, kteří toto propojení nevyužívají nebo mají automatické aktualizace vypnuté, mohou software instalovat manuálně, a to přes webovou stránku www.btu.bose.com při současném připojení daného produktu datovým kabelem k počítači.

Většinu funkcí moderní elektroniky obstarává software. U sluchátek to platí mimo jiné i pro algoritmy využívané pro funkci aktivního potlačení okolních ruchů (ANC) nebo při handsfree hovorech pro vyčištění hlasu uživatele od nežádoucích ruchů z okolí. A právě na poslední popsanou funkci se zaměřili vývojáři během přípravy zmíněné aktualizace softwaru pro sluchátka. Výsledkem je výrazné zlepšení srozumitelnosti handsfree hovorů ve velmi rušném prostředí. Algoritmus dokáže totiž ještě účinněji než dosud rozlišit ruchy z okolí a při telefonování je lépe „vymazat“.

Druhou novinku, přidání funkce vícebodového připojení Bluetooth, ocení uživatelé především během kancelářské práce. Jak to funguje? Technologie Bluetooth umožňuje sluchátkům či reproduktorům přehrávat v jednu chvíli zvuk z jednoho konkrétního zdroje, například telefonu nebo počítače. Díky funkci „multipoint“ mohou sluchátka vnímat signál přicházející ze dvou zařízení a plynule mezi nimi přepínat bez uživatelského zásahu. V praxi to znamená, že pokud uživatel pracuje s počítačem a poslouchá pomocí Bluetooth například zvuk z puštěného videa, sluchátka dokáží zároveň zaregistrovat signál příchozího hovoru z telefonu a plynule se na něj přepnout (zvuk videa se přeruší). Podobně lze například video s přehrávaným zvukem v počítači ručně pozastavit a spustit například hudební playlist ze Spotify v telefonu. 

Ovládat aktivaci multipoint připojení lze snadno v aplikaci Bose. V menu aplikace přejděte na „Nastavení“ a poté na „Připojení Bluetooth“. Zde najdete přepínač, který umožňuje vícebodové připojení buď zapnout nebo vypnout v závislosti na individuálních preferencích. Tyto nové vlastnosti získávají po aktualizaci software noví i stávající uživatelé všech aktuálně prodávaných modelů sluchátek.

O společnosti Bose:
Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys CS je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean, Energy Sistem a další. Česká pobočka BaSys CS v poslední době významně rozvíjí také distribuční divizi prémiových domácích spotřebičů s aktuálně nabízenými značkami Laurastar a Cuisinart.