Společnost FIEGE převzala logistické skladové prostory v CTParku Žatec, odkud bude dodávat pneumatiky automobilkám po celé Evropě

Praha, 22. srpna 2024 – Společnost CTP, největší evropský developer zalistovaný na burze, vlastník a správce průmyslových a logistických nemovitostí dle hrubé pronajímatelné plochy (GLA), předala v červenci 2024 hotové logistické skladové prostory o rozloze 18 tisíc m2 společnosti FIEGE s.r.o., přednímu poskytovateli komplexních logistických a transportních služeb v Evropě, v nové průmyslově-logistické budově v CTParku Žatec. Společnosti v dubnu 2024 navíc podepsaly smlouvu na expanzi o dalších téměř 6 tisíc m2 ve stejné budově. V této části bude společnost FIEGE skladovat a následně distribuovat pneumatiky pro retailové klienty z Čech, Moravy a Slovenska.

Po stávajících pronájmech v Polsku a České republice se jedná již o třetí lokalitu společnosti FIEGE v portfoliu CTP. Poté, co společnost FIEGE ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku převezme další prostory o rozloze téměř 6 tisíc m2, celkový počet obsazených ploch ve všech parcích CTP dosáhne 65 tisíc m2.  

Nové regionální distribuční centrum v CTParku Žatec slouží ke skladování pneumatik společnosti Nexen Tire Europe (divize OE) a jejich dodávkám do výrobních závodů automobilů po celé Evropě. CTP speciálně upravila prostory pro skladování pneumatik v přepravních klecích. FIEGE bude v CTParku Žatec poskytovat komplexní logistické služby pro společnost Nexen Tire Europe, která má v blízkosti svůj evropský výrobní závod. Ve skladu, který CTP nyní chystá, bude FIEGE zajišťovat kompletní služby pro retailové zákazníky. 

„Když jsme podepisovali smlouvu s CTP, věděli jsme, že jde o zásadní krok v naší strategii posílit logistické operace v Evropě v souvislosti se snahou přiblížit se zákazníkům, stejně jako naši klienti přibližují svou výrobu ke svým hlavním trhům. Jsme proto velmi rádi, že se podařilo ve spolupráci s CTP připravit vysoce moderní zázemí v CTParku Žatec a nyní můžeme naplno spustit provoz v novém distribučním centru. Žatec nám nabízí skvělou výchozí geografickou pozici a úspěšná spolupráce s CTP nás přesvědčila, že v této lokalitě rozšíříme naše působiště o další prostory,“ vysvětlil David Peterka, Head od Business Development ve společnosti FIEGE. 

“Velmi si vážíme toho, že s FIEGE spolupracujeme již na třetím projektu. Tento fakt je pro nás potvrzením, že dokážeme efektivně reagovat na specifické potřeby našich klientů a dlouhodobě si udržet jejich důvěru. Zároveň mě těší, že tento projekt zdůrazňuje strategický význam lokality CTParku Žatec, který se díky své výhodné poloze stává klíčovým bodem pro distribuční toky napříč Evropou,“ řekl Jakub Kodr, jednatel a obchodní ředitel CTP v České republice. 

V novém distribučním centru bude FIEGE skladovat pneumatiky v transportních klecích, nikoliv klasicky v regálech. CTP díky zkušenostem a flexibilitě zajistila potřebné úpravy projektu, vzhledem k přísným požárním a bezpečnostním požadavkům, které vyžaduje tento typ skladování. Byly upraveny požární úseky a instalovány lepší sprinklerové hlavice (K360). Jak společnost CTP, tak společnost FIEGE, která se ve své strategii zavázala k udržitelné logistice, usilují o vysokou úroveň udržitelnosti a energetické účinnosti, proto CTP budovu postavila s cílem získat certifikát udržitelnosti BREEAM New Construction na úrovni Excellent. 

„Je radost pozorovat, jak se plány mění v realitu. Na začátku měla společnost FIEGE velmi specifické požadavky na lokalitu s napojením na výrobní závod Nexen Tire Europe. Společně s CTP a FIEGE se nám podařilo najít skvělé propojení logistických potřeb a průmyslových možností v CTParku Žatec. A nyní již FIEGE převzala prostory od CTP a bude dále rozšiřovat v této lokalitě své zázemí. Jsme rádi, že jsme pomohli strategickým poradenstvím nalézt toto unikátní řešení a posílit naše dlouhodobá partnerství,“ doplňuje Markéta Vrbasová, ředitelka oddělení pronájmů průmyslových nemovitostí v KNIGHT FRANK Česká republika 

CTPark Žatec leží v osvědčené průmyslové zóně přibližně 30 km od německých hranic u dálnice D8 a v blízkosti dálnice D7 spojující Prahu s Chomutovem. Oblast se nachází mezi třemi okresy s přibližně 300 tisíci obyvateli v okruhu 30 km od parku, výhodou je kvalitní infrastruktura a podnikatelské pobídky podporované ze strany státu. CTPark Žatec nabízí budovy pro výrobu, logistiku, výzkum a vývoj a back-office. Kromě aktuálně budované haly ZA4 o celkové rozloze 71 tisíc m2, ve které zbývá 47 tisíc m2 volných prostor, jsou v CTParku k dispozici připravené prostory Shell & Core ve dvou dalších halách o rozloze 4 a 9 tisíc m2, které lze přizpůsobit do šesti měsíců od podpisu smlouvy.

O CTP 

Společnost CTP je největším developerem zalistovaným na burze, vlastníkem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí dle hrubé pronajímatelné plochy s 12,4 miliony m2 GLA v 10 zemích (k 30. červnu 2024). CTP certifikuje všechny nové budovy dle standardu BREEAM na úrovni Very good či lepší a od Sustainalytics získala Low-Risk ESG hodnocení, což podtrhuje její závazek být udržitelným podnikatelem. 

Více informací naleznete na webových stránkách CTP: www.ctp.eu 

O FIEGE

Skupina FIEGE se sídlem v Grevenu ve Vestfálsku je přední evropskou logistickou společností, která se specializuje na efektivní řešení dodavatelského řetězce. Společnost se svými 15 000 zaměstnanci ve 150 pobočkách působí v mezinárodním měřítku, a to od hlavních trhů v Evropě až po Indii a Čínu. Vyvíjí integrovaná zákaznická řešení pro elektronický obchod, dopravu, námořní a leteckou nákladní přepravu, celní odbavení, skladování, dodávky zásilek a správu nemovitostí a nabízí širokou škálu služeb od konzultací po realizaci koncepce dodavatelského řetězce. Společnost FIEGE je považována za průkopníka smluvní logistiky a od svého vzniku se vyvinula z přepravní společnosti na poskytovatele komplexních logistických služeb s globální působností. Je to organizace, která si je vědoma své tradice, ale nikdy se nepřestala přetvářet, aby v době digitalizace a automatizace zůstala na vrcholu technologického vývoje.

FIEGE, ČESKÁ REPUBLIKA

Rodinná německá firma na českém trhu působí od roku 1994. 

V současné době zaměstnává cca 400 lidí ve čtyřech provozovnách včetně nově otevřené pobočky v CTParku Žatec.