HistoRIP: Nový podcast Honzy Studničky a Terezy Kujové od října na Forendors. Hodina Dějepichu v Reflexu končí.

Praha, 26.8.2024 – Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Po více než dvou letech spolupráce s Reflexem se autoři podcastu Hodina Dějepichu, Tereza Kujová a Jan Studnička, rozhodli směřovat své projekty mimo mediální dům CNC. Na konci září tak pod vlajkou Reflexu vychází poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Fanouškům a posluchačům to autoři sami oznámí v epizodě, která vychází dnes večer.

Rozhodnutí ukončit naši spolupráci s Reflexem bylo náročné. Za ty více než dva roky jsme společně vytvořili skvělý podcast, na který jsme pyšní. Od října se plně přesouváme na Forendors. Již rok tam tvoříme pořad Stanice hrůzy. Za poslední rok jsme tak měli srovnání tvorby na vlastní pěst i se zázemím velkého mediálního domu. A rozhodli jsme se vykročit pouze na vlastní nohu. Ke konci září tak oba s Honzou Reflex opouštíme a budeme se naplno věnovat naší společné autorské tvorbě. Budeme pokračovat ve Stanici hrůzy a 4. 10. přidáme první epizodu novinky HistoRIP,” říká Tereza Kujová.

Spolupráce s Reflexem byla pro nás všechny obohacující. Nyní však cítíme, že nastal čas posunout se s našimi projekty novým směrem a realizovat nové tvůrčí vize. Hodina Dějepichu ukončí své působení závěrečnou epizodou 30. září 2024. Děkujeme všem, kteří podcast sledovali a podporovali,” doplňuje za autorské duo Jan Studnička.

HistoRIP: Podcast je mrtev, ať žije podcast

Tereza a Honza už nyní připravují pro fanoušky a podporovatele nový historický podcast s názvem HistoRIP. Tento zábavný průzkum zapomenutých nebo přehlížených historických událostí najdou fanoušci na Forendors. Nová epizoda vyjde každé pondělí. Předplatitelé se na Forendosr navíc dočkají i bonusových epizod, záznamů z živáků a budou mít přístup na HistoRIP Discord. Během září mohou navíc získat předplatné podcastu za sníženou cenu. Pro všechny, kdo oba autory na jejich cestě chtějí podpořit, je to jedinečná příležitost. Připojit se k předplatnému novinky HistoRIP fanoušky nyní vyjde na 120 korun, od října pak bude standardní cena předplatného 150 Kč.

Autoři nyní novinku představují v krátké nulté epizodě. Dostupná je na všech platformách. První regulérní díl podcastu HistoRIP vychází v pátek 4. října a druhý již v pondělí 7. 10. Nové epizody najdou podporovatelé každé pondělí na Forendors. Ochutnávky jednotlivých epizod pak budou dostupné na ostatních podcastových platformách vždy v úterý.

První krátkou informační epizodu HistoRIP publikovali Tereza a Honza již dnes ráno.
Najít ji můžete už nyní na Forendors, Spotify a YouTube

Kde HistoRIP najdete?

Forendors: https://www.forendors.cz/historip 

Spotify: https://open.spotify.com/show/5czGhW84uFmKneTQ6LUN7Y?si=9d6c54c3d1df4a0e 

YouTube: https://www.youtube.com/@HistoRIPpodcast 

Instagram: histoRIP.podcast

Discord pro podporovatele na Forendors 

O Forendors.cz 

Forendors je online platforma, která podporuje férové šíření autorské tvorby. Platforma pomáhá tvůrcům najít cestu, jak mohou monetizovat svůj kreativní obsah. Prakticky to funguje tak, že si na Forendors mohou fanoušci na měsíční bázi předplácet či jednorázově koupit obsah od tvůrců videí, podcastů, fotografií či textů. Tvůrci a jejich podporovatelé se pak navíc mohou na platformě i v mobilní aplikaci spojit pomocí přímých zpráv.

Start up v roce 2021 společně založili David Slačálek a Denisa Hrubešová. Našli si už dva investory. Prvním byl podnikatel Petr Bureš, druhým se na jaře 2023 stala společnost Quanti.