Česká rada pro šetrné budovy vítá ve svém týmu dvě nové manažerky

Praha, 29. srpna 2024 – Tým České rady pro šetrné budovy (CZGBC) se rozrostl o nové posily na pozicích projektová manažerka a office & marketing manažerka. Eva Geršlová a Daniela Frídová budou hrát klíčovou roli ve fungování Rady a přinášejí cenné zkušenosti ve svých oborech. 

„Jsme rádi, že jsme mohli přivítat Evu Geršlovou a Danielu Frídovou v našem týmu, jejich zkušenosti, znalosti a dovednosti budou pro fungování Rady velkým přínosem. Věřím, že nám obě dámy pomohou posunout naše cíle ještě dál a přispějí k jejich naplňování,“ řekla Simona Kalvoda, výkonná ředitelka České rady pro šetrné budovy.

Na pozici projektové manažerky se Eva Geršlová již od července věnuje řízení grantových projektů, komunikaci s konsorcionálními partnery a vyhledávání nových příležitostí. Vystudovala geologii se zaměřením na geochemii a v posledních letech působila na Masarykově univerzitě, kde se zabývala tématy ochrany životního prostředí a studiem koloběhu oxidu uhličitého v geologické historii. Díky bohatým zkušenostem, které Eva získala vedením a účastí na řadě mezinárodních a národních projektů je cenným rozšířením týmu Rady.

Daniela Frídová posílila tým na pozici office & marketing manažerky. Bude se věnovat propagaci aktivit a projektů Rady v online prostředí, správě webových stránek a koordinaci PR aktivit, kromě toho bude mít na starost administraci nových členů a celkový chod kanceláře. Daniela s sebou přináší bohaté zkušenosti z mnohaletého působení v realitním sektoru a z obdobné role v Asociaci hotelů a restaurací ČR. Její zkušenosti a dovednosti budou pro celý tým významným přínosem.

O České radě pro šetrné budovy
Česká rada pro šetrné budovy (známá také pod zkratkou CZGBC – z anglického Czech Green Building Council) sdružuje společnosti z různých sektorů ekonomiky. Jejich pojítkem jsou kvalitní budovy a stavebnictví podporující novou výstavbu i renovace na základě principů udržitelnosti. V České republice Rada působí od roku 2009 a všechny její aktivity směřují k naplnění tzv. Vize Nula, tedy stavu, kdy budovy budou mít nulovou zátěž na životní prostředí v celém jejich životním cyklu.