Do Brna míří mladí evropští sportovci. Utkají se zde v basketbalovém a volejbalovém turnaji

Brno, 21. srpna 2024 – Jihomoravská metropole na přelomu srpna a září přivítá dvojici mezinárodních sportovních turnajů pro děti a mládež. Týmy napříč Evropou na nich poměří síly v basketbalu a volejbalu. Organizátorem akcí je brněnská nezisková organizace Future Stars. Jejím cílem je nabídnout soutěžícím možnost sportovního, ale i sociálního rozvoje.

Nezisková organizace Future Stars uspořádá na přelomu srpna a září v Brně další dva mezinárodní turnaje pro děti a mládež od 10 do 19 let. V průběhu 28. až 31. srpna se ve vybraných městských halách uskuteční basketbalový Pre-season Basketball Cup, od 5. do 9. září pak proběhne volejbalový Pre-season Volleyball Cup.

„Očekáváme přes 36 sportovních týmů z minimálně 7 evropských zemí,“ uvádí Adam Kyselica, předseda spolku Future Stars. Vedle českých zástupců se představí celky například ze Slovinska, Lotyšska, Polska, Slovenska, Rakouska či Ukrajiny. Turnaj je podle organizátorů specifický zejména svým nestandardním termínem. „Většina basketbalových a volejbalových družstev má aktuálně předsezónní přestávku nebo jsou v různých fázích přípravy. Nebylo proto jednoduché kluby v tomto atypickém termínu do Brna přilákat,“ doplňuje Adam Kyselica.

Dvojice turnajů naváže na dříve pořádaný velikonoční basketbalový turnaj Easter Cup, kterého se zúčastnilo na 1 300 mladých sportovců z řady evropských zemí. V tomto roce plánuje Future Stars v prosinci uspořádat ještě fotbalový St. Nicholaus Cup. V následujících letech chtějí organizátoři současné portfolio sportů dále rozšiřovat. Brzy by tak rádi týmům nabídli turnaje třeba v hokeji, rugby či házené.

„Cílem Future Stars je nabídnout dětem a mládeži profesionálně pořádané turnaje, které pro ně budou jak zdrojem zábavy, tak možností poznat nová místa a kulturu,“ doplňuje Adam Kyselica. Součástí sportovních setkání bývá i bohatý doprovodný populárně-naučný program. Organizátoři by rovněž rádi do sportovního prostředí přinesli nové inovativní podněty, které se již mnohdy úspěšně prosadily v zahraničí.

 

O Future Stars

Future Stars, z. s., je nezisková organizace se sídlem v Brně. S vášní pro sport se snaží vytvářet nezapomenutelné zážitky pro mladé sportovce, diváky i trenéry. Tvoří ji tým mladých lidí s více než 12 lety zkušeností ve sportu. Její členové v minulosti organizovali a spoluorganizovali více než 30 turnajů v basketbalu, volejbalu, fotbalu, házené, ledním hokeji, ragby, golfu, fotbalgolfu, atletice, discgolfu, běhu a dalších sportech. Cílem organizace je vytvořit profesionální prostředí pro sportující mládež, ve kterém bude moci podávat ty nejlepší výkony, užívat si nezapomenutelnou atmosféru, poznávat nové přátele a nacházet celoživotní vášeň pro sport.