Konference Vyspělé Česko představí návod jak modernizovat naši ekonomiku

V Praze 28. 8. 2024 – Byznysová platforma Změna k lepšímu pořádá konferenci Vyspělé Česko. Rozhodně nepůjde o další setkání bubliny manažerů a manažerek, slibují organizátoři. Konference pojme téma modernizace tuzemské ekonomiky jinak. 7. listopadu v pražském kongresovém centru ČVUT budou rezonovat zásadní témata jako je energetika, inovace, cirkularita nebo dekarbonizace. Plus jak to celé financovat a řídit. Jakou inspiraci i konkrétní úkoly pro udržitelnou ekonomickou transformaci by si měli odnést politici, byznys i nezisková sféra, to se dozvíte během přednášek, otevřených diskusí, praktických workshopů nebo interaktivních kulatých stolů. Více detailů a vstupenky nabídne web www.vyspelecesko.cz. Generálním partnerem akce je Česká spořitelna.

„Vyspělé Česko otevře prostor, kde se vůdčí osobnosti udržitelné ekonomické transformace potkají s těmi, kteří akční kroky přenesou do každodenního byznysu,“ slibuje Jenda Perla, Výkonný ředitel Změny k lepšímu. Na konferenci, na níž přislíbila účast řada politiků, včetně ministra životního prostředí Petra Hladíka, tak vystoupí například James Gomme ze Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj, Eva Bučová, generální ředitelka ING Česká republika a členka správní rady Změny k lepšímu, trendforecasterka a zakladatelka #HolkyzMarketingu Pavlína Louženská. Dále zakladatel Fakta o klimatu Ondráš Přibyla, Alexandra Kala, podnikatelka a zakladatelka kosmetické společnosti Profimed či lídryně transformačních změn Nina Bressler z Novartis.

Hlavní přednášky se zaměří na témata, která aktuálně rezonují ve společnosti a byznysu. Jak stát, firmy, banky a další instituce vnímají potřebu inovace a dekarbonizace v Česku? 

„Inspirativní řečníci a řečnice představí své vize a strategie pro udržitelnou budoucnost. Konference je ideálním setkáním pro všechny, kdo se chtějí podílet na tvorbě inovativního, odpovědného i vyspělého Česka. Přijďte a načerpejte nové myšlenky a impulzy pro svou činnost,“ vyzývá Perla a dodává: „Hlavním výstupem konference bude souhrn konkrétních doporučení a akčních kroků pro firmy, banky i vládu, na jejichž přípravě se bude podílet široké spektrum odborných asociací i byznysových hráčů – vedle Změny k lepšímu také Druhá ekonomická transformace, Aliance pro bezemisní budoucnost, Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj nebo expertní skupina Frank Bold.“ 

“Je zřejmé, že když chceme udržovat a dále posilovat vlastní prosperitu, musíme hledat nové způsoby, jak toho dosáhnout. V České spořitelně se podporou dlouhodobé prosperity aktivně zabýváme a věříme, že i tato konference bude velmi inspirativní,” zdůrazňuje Jakub Jeřábek, manažer udržitelnosti v České spořitelně.

Konference samotná bude postavena tak, aby byla udržitelnější, než je běžné. Organizátoři ze Změny k lepšímu budou její uhlíkovou stopu nejen měřit, ale také aktivně snižovat, zejména skrze principy cirkulární ekonomiky. Odborný program tak doplní lokální rostlinný catering nebo recyklace a znovuvyužití konferenčních materiálů.

Akce již také získala záštitu Ministerstva životního prostředí nebo Ministerstva průmyslu a obchodu. 

Vstupenky za zvýhodněnou cenu lze pořídit pouze do konce srpna na www.vyspelecesko.cz.