Mintos za rok 2023 hlásí solidní růst a rozšíření portfolia o nové investiční produkty

Berlín – Mintos, multifunkční investiční platforma nabízející jedinečnou kombinaci alternativních a tradičních investičních možností, dnes představil své finanční výsledky za rok končící 31. prosince 2023, který pro platformu byl ve znamení expanze. V uplynulém roce společnost zaznamenala výrazný růst a zároveň dosáhla ziskovosti, a to díky strategickému rozšíření nabídky produktů a silnému důrazu na zapojení a spokojenost zákazníků.

V roce 2023 se Mintos úspěšně přeměnil na investiční platformu nabízející více tříd aktiv a vedle svého hlavního produktu, kterým jsou investice do úvěrů, představil také Fractional Bonds a ETF. V roce 2024 platforma pokračovala v rozšiřování nabídky produktů a přidala investice do nemovitostí na pronájem a službu Smart Cash. Tato rozšíření jsou důkazem toho, že je Mintos odhodlán nabízet rozmanité investiční příležitosti s cílem stát se preferovanou platformou pro dlouhodobé investory v Evropě.

Roční výsledky za rok 2023 

Mintos v roce 2023 vykázal solidní finanční výsledky, přičemž jeho příjmy vzrostly o 30 % a dosáhly 11,4 milionu EUR oproti 8,8 milionu EUR v roce 2022. Platforma rovněž vykázala čistý zisk přes 650 tisíc EUR, což představuje zlepšení oproti ztrátě 196 tisíc EUR v roce 2022. 

Ke konci roku dosáhl objem spravovaných aktiv více než 600 milionů EUR, což dokládá rostoucí důvěru a spolehlivost platformy mezi investory. Investorská základna platformy pokrývá celou Evropu. Mezi její klíčové trhy patří Německo a Španělsko. Ve 3. čtvrtletí roku 2024 rozšířil Mintos své působení oficiálním uvedením na trh v Portugalsku a České republice. Vše nasvědčuje tomu, že do konce tohoto čtvrtletí by Mintos měl své služby oficiálně uvést na všech evropských trzích.

Výhled do budoucna

Díky pevnému základu a zavedení nových aktiv v letech 2023 a 2024 je Mintos odhodlán posílit své stávající portfolio tradičních a alternativních tříd aktiv. V rámci podpory svého růstu spustil Mintos v dubnu 2024 druhou crowdfundingovou kampaň na platformě Crowdcube, během které bylo vybráno celkem 3,1 milionu EUR. Tato kampaň je zatím druhou největší crowdfundingovou kampaní na Crowdcube za letošní rok. 

Martins Sulte, generální ředitel Mintosu, k tomu dodává: „Rok 2023 byl pro Mintos rokem přeměn, jelikož jsme naše působení rozšířili nad rámec našeho kmenového investičního produktu, kterým jsou investice do úvěrů, a stali jsme se komplexní multifunkční investiční platformou. Naše finanční výsledky odrážejí sílu našeho obchodního modelu a náš závazek poskytovat ta nejlepší investiční řešení pro dlouhodobé investory. I nadále se snažíme rozvíjet naši platformu, expandovat na nové trhy a uspokojovat tak měnící se potřeby našich investorů.“

Podrobnosti o finančních výsledcích a zajímavé informace o fungování platformy Mintos naleznete na našich webových stránkách – https://www.mintos.com/cs/o-nas-cs/vztahy-s-investory-cs/