Philips Hue uvádí pokročilou synchronizaci osvětlení pro HDMI 2.1 a nové možnosti integrace a zabezpečení

  • Spojte špičkovou kvalitu obrazu s dokonalou synchronizací osvětlení a zažijte hry, filmy a hudbu na zcela nové úrovni s novou generací Philips Hue Play HDMI sync box 8K.
  • Zlepšete atmosféru ve své domácnosti s čtvercovým stropním svítidlem Philips Hue Datura s bezrámovým designem a dvěma samostatně ovládanými světelnými zdroji, nebo se čtvercovým stropním panelem Philips Hue Tento, který rozzáří každou místnost.
  • Propojte Philips Hue Secure s Amazon Alexa a Google Home a využijte nové automatizace pro ještě větší pohodlí v aplikaci Philips Hue.

Praha 5. září 2024 – Společnost Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, představuje novou generaci zařízení Philips Hue Play HDMI sync box 8K, které přináší výjimečný zážitek při hraní her, sledování filmů a poslechu hudby. Firma současně uvádí nová svítidla a vylepšení aplikací, které rozšiřují možnosti personalizace domácího osvětlení. Nový Philips Hue Play HDMI sync box umožňuje synchronizaci světel s nejnovějším video standardem HDMI 2.1, který používají herní zařízení, jako je PS5 a Xbox řady X, s podporou rozlišení až 8K a obnovovací frekvencí až 120 Hz. Řady stropních svítidel Philips Hue Tento a Datura byly nově rozšířeny o čtvercové a obdélníkové varianty. Kromě toho byly představeny také nové funkce a automatizace zabezpečovacího systému Philips Hue Secure, který nyní podporuje digitální asistenty Amazon Alexa a Google Home, a pokročilé funkce osvětlení v aplikaci Philips Hue pro ještě větší možnosti personalizace.
Vysoce kvalitní synchronizace světla, která mění pravidla hry
Nový systém Philips Hue Play HDMI sync box 8K je navržen tak, aby posunul zážitky z hraní her, sledování filmů a poslechu hudby na novou úroveň. Tento synchronizační box nové generace umožňuje uživatelům využít plný potenciál nejnovějších herních konzolí a dalších zařízení, které teprve přicházejí na trh. Podporuje video standard HDMI 2.1, který využívají např. PS5 a Xbox řady X, a také nejnovější televizory a další streamovací zařízení. Díky tomu lze synchronizovat a streamovat obsah v nejvyšší možné kvalitě, včetně Dolby Vision a HDR10+, a to při ultrarychlých obnovovacích frekvencích a rozlišeních až 8K při 60 Hz pro video obsah a 4K při 120 Hz pro hraní na konzolích.
Synchronizační box HDMI 8K přináší skutečně pohlcující multimediální zážitek, který probudí vaše smysly. Dokáže synchronizovat až 10 barevných svítidel Philips Hue s děním na obrazovce – od napínavých automobilových honiček až po dramatické akční scény ve filmech nebo hrách. Všechna barevná svítidla Philips Hue, včetně speciálně navrženého osvětlení řady Play, se mohou dokonale sladit s barvami na obrazovce a vytvořit vzrušující a interaktivní atmosféru v celé místnosti. V aplikaci Hue lze navíc snadno nastavit jas a intenzitu pro ještě větší míru personalizace.
„Lidé si často dopřávají únik od každodenního stresu prostřednictvím zábavy. Jsme nadšeni, že můžeme představit novou generaci synchronizačního boxu Philips Hue Play HDMI 8K, který přináší kompatibilitu s nejnovějšími funkcemi herních konzolí a výrazně zlepšuje herní zážitek. Současně uvádíme na trh nové tvary a funkce osvětlení, včetně nových bezpečnostních funkcí Philips Hue Secure, které nabízejí ještě více možností, jak přizpůsobit domov podle svých představ,“ říká Jasper Vervoort, Business Leader pro Philips Hue ve společnosti Signify.
Stropní svítidla pro každý prostor
Stropní svítidlo Philips Hue Datura je nyní dostupné i ve čtvercovém a obdélníkovém provedení, která doplňují původní kulatou variantu uvedenou na trh začátkem tohoto roku. Nové tvary s bezrámovým designem opticky zvětšují prostor v každé místnosti a jsou ideální zejména tam, kde jsou nízké stropy. Tento panel nabízí dvě barevně nastavitelné a samostatně ovladatelné světelné zóny – jednu pro intenzivní funkční osvětlení celého prostoru a druhou, která směřuje světlo směrem ke stropu a vytváří dekorativní efekt.
Stropní panel Philips Hue Tento je nyní k dispozici ve dvou nových čtvercových variantách, které osvětlí jakýkoli prostor ve vašem domově. Díky svému elegantnímu designu v černé nebo bílé barvě harmonicky zapadne do jakéhokoliv interiéru a snadno se instaluje do velkých šatníků, garáží a dalších prostor. Panel o průměru 30 cm nabízí bílé, teplé až studené bílé a barevné světlo, zatímco panel o průměru 40 cm poskytuje teplé až studené bílé a barevné světlo.
Přizpůsobte si chytré osvětlení v aplikaci Philips Hue
Philips Hue rozšiřuje nabídku světelných efektů v aplikaci Hue o čtyři zcela nové možnosti: Kosmos, Podvodní svět, Okouzlující a Sluneční paprsek. Pro ještě intenzivnější zážitek mohou uživatelé nyní upravovat všechny efekty – stávající i nové – změnou jejich intenzity (tj. jasu a rychlosti) a základní barvy, aby vytvořili dokonalou atmosféru pro každou příležitost.
Uživatelé s většími sestavami se mohou později v tomto roce těšit na aktualizaci aplikace Philips Hue, která bude podporovat integraci více můstků (Philips Hue Bridge). Tato aktualizace umožní přidat více zařízení do jedné domácnosti, zobrazit stav všech místností v jednom přehledu a pohodlně je ovládat, aniž by bylo nutné přepínat mezi jednotlivými zařízeními.
Navíc Philips Hue přináší další chytré funkce pro své příslušenství. Mezi nimi je i dlouho očekávaný režim Nerušit, který zabraňuje pohybovým senzorům měnit aktivní scénu při detekci pohybu. Další novinkou je možnost spouštět a zastavovat simulaci přítomnosti a časovače pomocí spínačů Hue.
Vylepšení aplikace pro další zabezpečení domova
Kromě neustálých inovací v oblasti osvětlení představuje Philips Hue také několik aktualizací a vylepšení svého integrovaného zabezpečovacího systému pro chytrou domácnost. Nové funkce budou v Evropě dostupné ještě letos.
  • Kamery Philips Hue Secure budou kompatibilní se systémy Alexa a Google Home, což uživatelům umožní používat hlasové ovládání a zobrazovat živé přenosy z kamer na příslušných zařízeních, jako jsou Echo Show, Fire TV a Google Nest Hub, a také v aplikacích Alexa a Google Home.
  • Uživatelé aplikace Philips Hue Secure si nyní mohou nastavit užitečné rutiny pro aktivaci a deaktivaci bezpečnostního systému podle svého denního plánu, aby měli jistotu, že jejich systém bude vždy aktivován, když to potřebují.
  • Nová funkce Spořič baterie pro kamery s baterií umožňuje prodloužit výdrž baterie kamery a zajistit tak několik hodin navíc.
Další novinky u Philips Hue
Philips Hue také zavádí novou funkci rozšířené reality (AR) v aplikaci Hue, která uživatelům umožní vyzkoušet osvětlení Philips Hue pomocí AR ještě před nákupem. S pomocí AR si mohou uživatelé prohlédnout světla ve svých skutečných prostorách a zažít produkt v realistickém měřítku s živými světelnými efekty ve vlastním prostředí, aby viděli, jak by vypadal ve skutečnosti. Funkce AR bude podporována zařízeními iOS Pro a bude dostupná na podzim 2024 v Evropě.
Dále Philips Hue oznamuje nové partnerství s firmou nobilia v Evropě, které odstartuje na začátku roku 2025. Tato spolupráce umožní bezproblémovou integraci osvětlení Philips Hue do nových kuchyní nobilia. Partnerství zahrnuje nové, na míru vyrobené zapuštěné bodové osvětlení Philips Hue s možností nastavení barvy pro skříňky a také lineární gradientní lištu. Připojte světla k můstku Bridge a užijte si všechny funkce, které ekosystém Philips Hue nabízí.
Nakonec Philips Hue zveřejňuje výsledky studie založené na datech shromážděných z více než 1 milionu žárovek Philips Hue v Evropě. Studie ukazuje, že propojené osvětlení přináší průměrnou úsporu energie ve výši 28–37 % ve srovnání s ekvivalentními nepropojenými žárovkami. Celá studie je k přečtení zde.