Jak nejlíp využít data z kamerového systému? Axis uvádí nový dashboard a ovládací panel pro video management platformu Milestone

Axis Communications uvádí novou verzi bezplatného softwaru AXIS Optimizer 5.3 pro jednu ze světově nejrozšířenějších VMS platforem Milestone XProtect. Nově umožňuje vytvořit dashboard, který vizualizuje metadata ze zařízení Axis v podobě přehledných a využitelných grafů, nový ovládací panel zase umožňuje všechna metadata jednoduše spravovat a forenzně v nich vyhledávat.

Nová funkcionalita v rámci AXIS Optimizer promění získaná data v přehledné grafy, které reprezentují statistiky, trendy a anomálie. Je dostupný v aplikaci Smart Client a operátorům nebo správcům systému poskytuje cenné informace na základě metadat, která pocházejí například z OS Axis, z podporovaných analytických aplikací nebo z nativních událostí a alarmů Milestone XProtect. Operátoři tak získají vizualizovaný agregovaný přehled ze zařízení ve své Smart Client aplikaci, což usnadní analýzu dat, analýzu poplachů nebo spouštěných událostí. 

Výsledkem pak jsou data, která pomůžou zlepšit procesy nebo zefektivní provoz objektu nebo prodejny například v těchto oblastech:

  • detekce počtu lidí a vozidel ve snímané scéně za hodinu, den, týden apod.,
  • sledování alarmů a událostí aktivovaných během určitého časového období,
  • získávání přehledů z různých zdrojů dat, například z OS AXIS (třídy objektů, atributy, směr jízdy apod.), z podporovaných analytických aplikací a nativních alarmů VMS.

Správci získají celosystémový přehled o stavu všech svých zařízení v režimu online a offline, jakož i přehled o všech aktivních systémových alarmech a událostech. Pomáhá to vylepšit monitorování stavu systému a povědomí o chování v monitorovaných oblastech.

Ovládací panel pro metadata a vyhledávání

AXIS Optimizer ve verzi 5.3 obsahuje ovládací panel pro metadata a vyhledávání. Je plně přizpůsobitelný a poskytuje kontrolu nad daty o událostech, analytickými daty a funkcemi, konsolidovanými metadaty, jakož i filtry forenzního vyhledávání pro každé zařízení v systému. Umožňuje zapnout nebo vypnout nastavení u všech metadat a forenzních vyhledávání. Zobrazuje také všechny funkce videoanalýzy, které momentálně každé zařízení podporuje, například typ objektu (lidé, auta) a atributy objektu (barva, rychlost nebo SPZ*). Kromě toho je možné, aby přidělená administrátorská práva ovlivňovala to, které filtry forenzního vyhledávání budou dostupné jen pro určité operátoy.

Ve forenzním vyhledávání přibyly rychlost a evidenční číslo vozidel

Nejnovější verze AXIS Optimizer umožňuje snadno vyhledávat přestupky jako překročení rychlosti vozidlem zjištěnou v zorném poli kamery, a to bez potřeby nákladných analytických serverů. Uživatelé můžou při vyhledávání forenzních důkazů filtrovat hledání podle různých parametrů a následně rychle exportovat nebo sdílet videodůkazy. Například je možné vyhledávat maximální nebo minimální rychlost stejně jako evidenční číslo vozidla v průběhu jakéhokoli zadaného časového intervalu*.

Hovory přes interkom bez ozvěny

Nejnovější verze nabízí také vylepšenou funkci interkomu s funkcí push-to-talk, která eliminuje ozvěnu během hovorů přes interkom. Operátoři jednoduše podrží tlačítko hovoru, když komunikují přes interkom ve vyskakovacím okně aplikace Milestone XProtect Smart Client.


Mezi klíčové funkce nové verze patří:

  • dashboard vizualizace a přehledů získaných dat,
  • přizpůsobitelná metadata a ovládací panel vyhledávání,
  • snadné vyhledání rychle jedoucích vozidel,
  • funkce interkomu s prevencí ozvěny push-to-talk.

AXIS Optimizer, který optimalizuje výkon zařízení Axis v Milestonu, je k dispozici zdarma jako jednorázová instalace.

AXIS Optimizer for Milestone XProtect verze 5.3 můžete stáhnout z adresy
https://www.axis.com/products/axis-optimizer-for-milestone-xprotectr

Tři způsoby, jak lze zdarma využít metadata ze zařízení Axis, najdete ve videích níže:

* Metadata o rychlosti a evidenčním čísle vozidla jsou podporována pouze pro kameru kombinující radar a video AXIS Q1686-DLE. Po zapnutí měření rychlosti a rozpoznávání SPZ v ovládacím panelu použijte forenzní vyhledávání objektů AXIS Optimizer s pomocí funkce „Centralizované vyhledávání“ v aplikaci XProtect Smart Client pro filtrování na základě těchto parametrů.

O společnosti Axis Communications

Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí řešení, která zvyšují úroveň zabezpečení a zlepšují procesy v podnikání. Jako světový leader v oblasti síťových technologií nabízí společnost Axis řešení videodohledu a řízení přístupu, interkomy a audiosystémy. Tato řešení jsou ještě efektivnější díky inteligentním analytickým aplikacím a vysoce kvalitním školením. V současnosti má Axis přibližně 4 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s technologickými partnery a systémovými integrátory z celého světa. Společnost byla založena v roce 1984 a sídlí ve městě Lund ve Švédsku. Více informací o společnosti Axis najdete na webové stránce www.axis.com.