Venture Club Pitch Night #2: Již podruhé se podnikatelům otevírá šance zazářit a získat investici do podnikání

Praha, 12. září 2024 – Venture Club, investiční a společenský klub pro investory, oznamuje konání již druhého galavečera Venture Club Pitch Night, a otevírá přihlašování do soutěže všem inovativním projektům, které hledají podporu zkušených investorů. Akce se tentokrát uskuteční 22. října 2024, v pražském Parku Atrium, v Modřanech.

Venture Club Pitch Night je událostí, kde rostoucí firmy mohou představit své podnikatelské nápady renomované porotě a potenciálním investorům. Každá z vybraných firem dostane vymezený čas 20 minut pro prezentaci svého projektu, během kterého představí svou vizi a obchodní model. Diváci budou moci prostřednictvím hlasování přispět k výběru vítěze, zatímco odborná porota posoudí inovativnost a obchodní potenciál jednotlivých projektů. Vítěz se může těšit nejen na titul a ceny od partnerů, ale také na příležitost k navázání nových kontaktů s investory, klíčovými hráči na trhu a především na možnost získat investici pro svůj byznys na Dnu D 5. listopad 2024.

„Již podruhé jsme se rozhodli dát šanci perspektivním firmám ukázat své nápady, získat zpětnou vazbu od expertů a možná i nalézt svého budoucího investora. Ve Venture Clubu v podzimním kole akce totiž hledáme svou další investici. Předešlá událost přilákala více než 100 návštěvníků, včetně investorů a zástupců široké veřejnosti se zájmem o českou byznysovou scénu i investiční prostředí. Takto silná účast nám potvrdila přetrvávající a vlastně také stále rostoucí zájem o inovace a nové podnikatelské příležitosti v Česku. Formát podrobněji ukázat více projektů se zkrátka osvědčil. Večer si užili diváci, porota i prezentující firmy,“ uvedl Petr Šedivý, CEO Venture Club Invest s.r.o. a předseda výboru Venture Club z.s. 

Před samotnou akcí aktuálně běží předkola, ve kterých porota vybere 6 až 8 nejlepších projektů. Ty budou mít možnost bojovat o vítězství v rámci slavnostního večera 22. října 2024. Vítěz následně představí svůj projekt na Dnu D 5. listopadu 2024 na jednom z pravidelných setkání Venture Clubu, kde může získat přímou investici od členů klubu ve výši až 25 milionů Kč. Zájemci se mohou už nyní se svým byznysem hlásit do těchto předkol skrze webové stránky Pitch Night: https://pitchnight.ventureclub.cz/

 O Venture Club:

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 280 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o. Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu přes 660 milionů Kč, z toho v roce 2023 to bylo přes 80 milionů Kč. Mezi zainvestované projekty patří z již prodaných například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert a developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, z běžících investic projekt pro influencery a značky LaFluence, automobilka ZEBRA Group, dodavatel úložišť a FVE Greenbuddies Charging, výrobce baterií HE3DA Magna Energy Storage, deep-tech společnost SANEZOO, zabývající se náročnými kontrolami kvality povrchů a strojovým viděním,  či poslední investovaná Vím o všem, dodavatel elektronického stavebního deníku Stavar.io.