Jsme připraveni pomáhat: organizace ADRA vypisuje sbírku na pomoc při povodních v Česku

Organizace ADRA Česká republika vypisuje veřejnou sbírku SOS ADRA: Povodně 2024.  S poskytováním humanitární pomoci během přírodních katastrof máme dlouholeté zkušenosti — pravidelně pomáháme zasaženým lidem při záplavách, hurikánech či zemětřeseních nejen v zahraničí, ale také v Česku.  Na postižená místa jsme připraveni vyslat dobrovolníky i specializované týmy, které pomohou při  odstraňování následků povodní, také tentokrát. 

Současná meteorologická prognóza sice naznačuje, kde by dopady povodní mohly být nejzávažnější, jaká  bude realita, se ovšem ukáže až v následujících hodinách a dnech. V humanitární organizaci ADRA se  připravujeme na různé scénáře a jakmile to bude potřeba, naše týmy ihned vyrazí do zasažených oblastí.  

Na okamžitou pomoc jsme již uvolnili prvních sto tisíc korun díky programu pravidelného dárcovství Mince  denně. V pátek dopoledne jsme také vyhlásili veřejnou sbírku, do které se lidé mohou okamžitě zapojit.  

„Organizace ADRA je dobře připravena na mimořádné události. Naše týmy jsou ve stavu pohotovosti a  koordinují případnou pomoc. S kolegy jsme zkontrolovali stav skladu a možnosti dopravy. Zároveň jsme ve  spojení s našimi dobrovolnickými centry, abychom byli schopni rychle nasadit dobrovolníky,“ uvedl ředitel  ADRA, Radomír Špinka. 

Na veřejnou sbírku je možné přispívat prostřednictvím portálu Darujme.cz darujme.cz/ sosadrapovodne2024 nebo přímo na číslo účtu 66888866/0300, variabilní symbol 391

Další informace a aktuality naleznete na webu ADRA.cz nebo na sociálních sítích organizace. 

O organizaci ADRA:  

ADRA Česká republika je humanitární a rozvojová organizace, která pomáhá lidem v nouzi v Česku i v  zahraničí. Jsme součástí mezinárodní sítě organizací ADRA působící ve více než 100 zemích světa.  Poskytujeme okamžitou pomoc (nejen) při přírodních katastrofách a zlepšujeme životní podmínky lidí  žijících v chudobě. Naše dobrovolnická centra po celém Česku propojují lidi ochotné pomáhat s těmi, kdo  pomoc potřebují (senioři a seniorky, lidé se zdravotním postižením a další). Věnujeme se také globálnímu  rozvojovému vzdělávání. To vše díky pomoci našich laskavých dárců a dárkyň. Jsme tu s vámi pro druhé již od roku 1992. Více o nás zjistíte na www.adra.cz.