HUAWEI WATCH D2 přináší revoluční 24hodinové monitorování krevního tlaku, které posouvá hranice chytrých technologií

Praha, 23. září 2024 – Společnost Huawei minulý týden na akci Innovative Product Launch v Barceloně představila několik dlouho očekávaných novinek. Jednou z nich jsou i Huawei Watch D2, první zdravotnicky certifikované zařízení, které monitoruje krevní tlak 24 hodin denně. Uvedení chytrých hodinek Huawei Watch D2 na trh přineslo převratnou inovaci mezi chytrými hodinkami, protože se jedná o první zařízení se zabudovaným systémem ambulantního měření krevního tlaku na zápěstí. Hodinky jsou také vybaveny systémem Huawei TruSense pro rychlejší a přesnější výsledky měření.

Podle průzkumu Huawei Health Survey 2023 je právě krevní tlak zdravotním ukazatelem, který Evropany zajímá nejvíce. Polovina respondentů navíc přiznala, že se svým zdravím nejsou spokojeni. Na druhou stranu 88 % uživatelů uvedlo, že díky funkcím v chytrých zařízeních určených k monitorování zdraví u nich došlo ke zlepšení fyzické kondice. To ukazuje, jak významnou roli chytrá zařízení hrají v každodenním živote a jak mohou pomoci zlepšit zdraví uživatelů.

Personalizované, a především celodenní měření 

Ambulantní měření krevního tlaku (ABPM) je doporučováno jako jeden ze způsobů měření krevního tlaku pro diagnostiku hypertenze a následně i pro její sledování a léčbu. Nové Huawei Watch D2 měří krevní tlak v pravidelných intervalech v průběhu celého dne a během všech běžných činností, i ve spánku. Informace získané z měření tak poskytují přesnější obraz o změnách a vzorcích krevního tlaku.

Huawei Watch D2 navíc využívají pokročilé softwarové algoritmy, které integrují zdravotní data uživatele nejen z měření krevního tlaku, ale také z údajů o spánku a absolvovaných cvičení. Tyto pokročilé analýzy přináší přesnější výsledky měření a jsou tak skutečným průlomem v oblasti osobního monitorování zdraví. Jejich nespornou výhodou je, že máte svá data vždy plně pod kontrolou – zatímco zdravotnická zařízení často výsledky s pacienty nesdílejí, s Huawei Watch D2 můžete kdykoli sledovat svůj zdravotní stav v reálném čase a získat tak větší klid a jistotu.

Ačkoliv jsou hodinky certifikovaným zdravotnickým zařízením a plní stejnou funkci jako kterékoliv jiné zdravotnické zařízení určené k měření krevního tlaku, nikde nenajdete manžetu na paži, žádnou krabičku v pase nebo hadičku přes tělo. S hodinkami Huawei Watch D2 je tak přesné měření krevního tlaku snadné a spolehlivé a zároveň stylové. 

Odborné měření krevního tlaku 24 hodin denně

Přístroj je vybaven vysoce přesným tlakovým senzorem, miniaturní pumpou a nafukovacím airbagem, aby poskytoval přesné údaje z měření tlaku. Zařízení měří analýzu EKG beat-by-beat, monitorování kyslíku v krvi (SpO2), srdeční frekvenci, úroveň stresu a teplotu kůže, čímž uživatelům přináší komplexní správu zdraví, která pomáhá zavčas odhalit potenciální zdravotní problémy a usnadní tím následné lékařské doporučení. Huawei Watch D2 umožňují inovativní 24hodinové monitorování krevního tlaku na zápěstí, k čemuž využívá vzduchového polštářku, který se nafoukne a v pravidelných intervalech provádí měření.

Uživatelé si mohou snadno změřit 9 ukazatelů, na základě kterých, si mohou vygenerovat zprávu s přehledem zdravotního stavu. Ta identifikuje potenciální zdravotní rizika. Mezi tyto ukazatele patří: srdeční tep, krevní tlak, kyslík v krvi (SpO2), stres, teplota kůže, EKG, pružnost cév, kontrola dýchání a povědomí o dýchání ve spánku. Tyto ukazatele si může uživatel zkontrolovat během jedné minuty, narozdíl od tradičních zdravotnických přístrojů, které obvykle pro takový přehled vyžadují nošení alespoň přes noc.

Huawei Watch D2 jsou první chytré hodinky s funkcí analýzy krevního tlaku v rámci Přehledu o zdraví. Přináší více než 80 cvičebních režimů a úkolů týkajících se cvičení, stravy, spánku, hmotnosti a stresu, které pomohou uživateli vytvořit si zdravé životní návyky podporující regulaci krevního tlaku. Komplexní správu zdraví doplní i monitorování spánku systémem Huawei TruSense, který přesně identifikuje hluboký a lehký spánek, REM, probuzení i krátké zdřímnutí. Díky nepřetržitému monitorování mohou vysoce rizikoví uživatelé získat následné individuální poradenství od odborníků.

Lehkost, pohodlí a jednoduchost

Ač zařízení plní stejnou funkci jako lékařský přístroj, je možné s ním cvičit i spát, stejně jako s jinými chytrými hodinkami. Huawei Watch D2 jsou kompaktní a lehké, což uživatelům umožňuje jejich nepřetržité nošení, a tím nepřetržitou správu a monitorování zdravotního stavu. 

Hodinky disponují displejem o velikosti 1,82 palců, s novým barevným uživatelským rozhraním a 2,5D plovoucím designem. Oproti tradičním přístrojům na měření krevního tlaku mají Huawei Watch D2 přibližně 1/5 jejich šířky, 1/25 objemu a 1/26 hmotnosti. Ultra úzký airbag měří pouze 26,5 mm. 

Hodinky jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních: černé a zlaté. Dodávají se s řemínkem buď z flouroelastomeru s měkkou pryží, který je odolný proti potu a je šetrný k pokožce, nebo jsou dostupné i s elegantním krémovým koženým řemínkem. Uživatel si tak může vybrat, zda preferuje řemínek pro pohodlné celodenní nošení nebo dá přednost spíše stylovému vzhledu. Délky řemínku jsou dostupné v menší i větší velikosti, od 130 mm do 210 mm, a jsou tak vhodné pro muže i ženy. 

Hodinky Huawei Watch D2 jsou kompatibilní se systémem iOS i Android, což umožňuje snadnější používání a přístup ke zdravotním funkcím pro širší skupinu uživatelů. 

Výhodná nabídka při koupi Watch D2

Na oficiálním e-shopu Huawei nyní můžete získat exkluzivní výhody při koupi Watch D2, jako je například výměna airbag řemínku po roce užívání úplně zdarma. Jako dárek navíc získáte sluchátka FreeBuds 5i. 

Přihlaste také k odběru novinek na oficiálním e-shopu Huawei a získejte šanci vyhrát vlajkový telefon Pura 70 Ultra!

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer Business Group naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/ 

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.