MIO uvedlo speciální SD karty pro enormní zátěž v autokamerách

microSD karty Mio High Endurance vydrží tisíce hodin přepisování, dlouhodobé 4K natáčení, široký rozsah teplot i nárazy a vlhkost. Zároveň jsou kompatibilní s většinou autokamer na trhu.

Praha, 23. září 2024 – Značka Mio, přední světový dodavatel bezpečnostních kamer do vozů a navigací, uvedla vlastní microSD karty, které zvládnou náročné provozní podmínky v autokamerách a v interiérech aut. Běžně dostupné microSD karty, včetně těch pro drony, totiž nezvládají dlouhodobou zátěž a již během několika měsíců přestanou být spolehlivé. Zatím co Mio High Endurance operují v širokém rozsahu teplot, zvládnou tisíce hodin přepisování i dlouhodobé natáčení i v dual 4K rozlišení. Na karty Mio, vyráběné v kapacitách 128 GB a 256 GB, je poskytována 3letá záruka, a ve srovnatelné cenové kategorii. 

Většina běžných microSD karet (včetně těch určených pro drony a outdoor kamery) trpí nízkou životností, nekompatibilitou a bohužel i problémovým výkonem v tak náročných zařízeních, jako jsou právě palubní kamery nebo dohledové systémy. Proto značka MIO přišla s microSD kartami pro enormní zátěž v autokamerách a v prostředí typickém při automobilovém provozu. Karty Mio High Endurance jsou speciálně navrženy a testovány pro spolehlivý výkon a plnohodnotnou kompatibilitu (nejen) se zařízeními Mio.

Vysoká zátěž vyžaduje vysoký výkon a odolnost  

MicroSD karty Mio High Endurance byly vytvořeny pro extrémní podmínky, jako jsou teplotní výkyvy, dlouhodobé nepřetržité nahrávání a stabilní záznam po dobu několika hodin i v těch nejnáročnějších zařízeních s Dual 4K. 

Karty Mio High Endurance tak poskytují oproti běžným microSD kartám (včetně karet určených pro drony či akční kamery) mnohem větší jistotu, že se záznamy z autokamer budou ukládat správně.

Mio High Endurance karty mají optimální rychlosti čtení a zápisu, což je důležité pro plynulý provoz, zejména při nahrávání videí s vysokým rozlišením nebo používání aplikací, které vyžadují rychlý přístup k datům.

NAND Flash: 3D TLC BiCS5

Rychlost čtení: až 100 MB/s

Rychlost zápisu: až 80 MB/s

UHS-I U3* (V30) vysokorychlostní přenos videí

A2 výkonnostní třída aplikací (náhodný zápis min. 2000 IOPS)

-40°C do 85°C provozní spolehlivost v širokém teplotním rozsahu

Kapacity: 128 GB, 256 GB

Formát: microSDXC (Secure Digital eXtended Capacity)

3letá záruka prodloužená záruka od výrobce Mio

* U3/V30 je min. rychlost zápisu 30 MB/s, což je hodnota potřebná pro nahrávání 4K videa při 30 fps

Co dokáže běžná, nekompatibilní nebo opotřebovaná microSD karta v autokamerách? 

Běžné microSD karty, byť mají na první pohled řadu parametrů napovídajících o velkém výkonu, nejsou určené pro dlouhodobou zátěž a trvalé přepisování. I když tyto karty proklamují výkony pro 4K, UHS-III nebo dedikování pro drony aj., tak dříve či později začnou vykazovat nejen vady při zapisování videí z autokamer, ale i celou řadu nespecifických chyb při jejich fungování a ovládání. Autokamery se snaží zapisovat na paměťové zařízení, které s nimi ale nekomunikuje správně, což způsobí, že kamery přestanou místy plnit svoji funkci. Tyto závady jsou pak často uživateli mylně přičteny na vrub palubních kamer. Obyčejnou výměnou microSD karty a zformátováním se přitom často tyto vady odstraní. Na toto téma MIO již dříve natočilo video (bit.ly/chyba-SD)

Jakou odolnost přináší microSD karty Mio High Endurance? 

Kromě možnosti bezproblémově zaznamenávat tisíce hodin a schopnosti velkého množství přepisů dat mají také standardizovanou odolnost vůči nárazům, vlhkosti, rentgenovému záření, mrazům a vysokým teplotám (40°C do 85°C), a rovněž mají elektrostatickou ochranu (ESD IEC 61000-4-2). 

Prodloužená 3letá záruka 

Na paměťové karty Mio High Endurance je poskytována 3letá záruka, uživatelé tak mohou počítat s plnou servisní podporou na jednotném místě. 

Mio High Endurance karty jsou tak ideálním řešením pro všechny uživatele autokamer Mio i jiných výrobců, kteří očekávají bezproblémový a stabilní provoz svých zařízení. 

Kromě prodloužené 3leté záruky Mio poskytuje předprodejní i poprodejní zákaznickou péči na svém FB (MioCZSK) a samozřejmě technický servis Mio (00420 381 489 888).

Cena microSD karet 

MicroSD karty Mio High Endurance se jsou již nyní k dispozici v českých a slovenských eshopech, a to za cenu 799 Kč/32 EUR v případě 128GB varianty, a za cenu 1199 Kč/48 EUR v 256GB variantě. 

Více informací na webových stránkách 

microSD 256 GB – https://www.mio.com/cs_cz/accessories/mio-256-gb-sd-card

microSD 128 GB – https://www.mio.com/cs_cz/accessories/mio-128-gb-sd-card 

Software pro analýzu videozáznamů Mio MiVue Manager 

Záznamy a data z autokamery na microSD kartách lze jednoduše přenést do počítače a dále analyzovat. Jde nejen o souběžně přehrávané záznamy přední a zadní kamery, ale i zobrazení přetížení vozidla v gyroskopickém grafu (rychlost, směr a příp. intenzita nárazu) v daném momentu, a v neposlední řadě oblíbená funkce zobrazení aktuálního průjezdu vozu na Google Mapy. 

Počítačový software MiVue Manager je zdarma a je pravidelně aktualizován a udržován výrobcem Mio. Kompatibilní jak s platformou Windows, tak MacOS (ke stažení na bit.ly/mivuemanager). 

Samozřejmostí je přehledný kalendář s vyznačením, které dny mají své záznamy, označení typu záznamů (běžná jízda, parkovací záznamy, nouzové „emergency“ záznamy), a dále možnosti sdílení těchto záznamů na sociálních sítích.

Záznamy do počítače lze přenést jak pomocí běžné čtečky microSD karet (je ovšem nutná podpora formátu SDXC a mít v pořádku ovladače operačního systému), tak i pomocí datového kabelu, kdy se autokamera s vloženou microSD kartou propojí s počítačem. U palubních kamer s miniUSB konektorem jde na jedné straně kabelu o počítačový konektor USB-A (USB 2.0, samec) a na druhé straně miniUSB (miniB, samec, USB 2.0, 5pin). V případě autokamer s USB-C konektorem je pak na druhé straně kabelu standardní USB-C konektor (samec).

Více informací naleznete prosím na www.MIO.com/CZ/

O společnosti Mio

Společnost Mio Technology vyvíjí a prodává produkty, které svým uživatelům umožňují využít poslední novinky v mobilních službách. Společnost byla založena v květnu 2002 a nyní působí na Tchaj-wanu, v Číně, Evropě, Severní Americe, Austrálii, Japonsku a Jižní Koreji. Mio Technology celosvětově prodává ve více než 60 zemích. 

Mio Technology je leaderem na trhu autokamer a GPS navigací v regionu střední a východní Evropy. Vyvíjí produkty na základě každodenních potřeb svých klientů. Jde o bezpečnostní kamery do aut, motokamery, navigace do aut a cyklonavigace a další produkty. Více na www.mio.com/CZ .