Nadační fond nezávislé žurnalistiky pořádá debatu na téma “Veřejnoprávní média: Jaká je chceme a za kolik?”

Praha, 26. září 2024 – Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNZ) pořádá další ze svých tematických debat, tentokrát s názvem “Veřejnoprávní média: Jaká je chceme a za kolik?” V rámci debaty budou probírány klíčové otázky spojené s rolí veřejnoprávních médií v dnešní společnosti. Diskutující se zaměří na nezávislost médií, jejich financování a očekávání občanů, pokud jde o kvalitu těchto médií.

Veřejná debata proběhne 14. října 2024 od 18:00 v Kavárně a centru Langhans ve Vodičkově ulici.

Diskuse se zúčastní i odborníci na téma veřejnoprávních médií, generální ředitel České televize Jan Souček a předseda Asociace online vydavatelů Libor Matoušek. V rámci debaty se budou hosté zamýšlet nad současnou rolí veřejnoprávních médií ve společnosti a zabývat se jejich budoucím vývojem, modely financování a očekáváním veřejnosti ohledně jejich kvality. Moderátorem bude David Klimeš, ředitel Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky.

Nadační fond nezávislé žurnalistiky touto akcí navazuje na svou dlouhodobou snahu podporovat svobodnou a nezávislou žurnalistiku v České republice a zvyšovat povědomí o významu veřejnoprávních médií pro demokratickou společnost.

NFNZ chce vyzvat všechny své podporovatele a příznivce, kteří se zajímají o budoucnost nezávislé žurnalistiky a svobodu tisku, aby se debaty zúčastnili. Svou účast mohou zájemci potvrdit e-mailem na adresu rsvp@nfnz.cz nejpozději do 9. října 2024. Kapacita kavárny je omezená, proto doporučujeme místo rezervovat co nejdříve.

O NFNZ (www.nfnz.cz)

Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNZ) je platforma, jejímž cílem je šířit svobodné, názorově pluralitní a společensky důležité informace. Podporuje svobodnou diskusi o společenských, politických nebo ekonomických tématech a přispívá ke kultivaci veřejného prostoru a otevřenosti naší společnosti. K tomu používá nástroje podpory, ať jednotlivé grantové pobídky určené nezávislým médiím nebo provozuje mediální projekt MediaRating. V neposlední řadě NFNZ obhajuje zájmy novinářské obce a spolupracuje s ostatními mediálními organizacemi doma i v zahraničí.