Podzimní víkendy budou v Plzni prodloužené. Užijte si páteční ZOO či Dinopark za symbolickou stovku

Plzeň, 26. září 2024 – Procházku himalájskými vrchy, jihoamerickou pampou, evropskými lesy až na Dálný východ. Kde jinde si ji dopřát, než v Zoo Plzeň? Pokud vám nevyhovuje víkendová vytíženost, udělejte si čas už v pátek. Až do konce listopadu tak můžete využít páteční symbolické vstupné sto korun na osobu. Stejnou cenu v tyto dny zaplatíte také v sousedním DinoParku.

Za stovku za „stovkou”

Během jara a léta přivítala plzeňská zoo hned několik nových přírůstků. Při podzimní procházce areálem zoologické zahrady tak nově můžete pozdravit třeba krásného tříměsíčního samečka zubra evropského, který se narodil matce – rekordmance, už devatenáctileté seniorce Radbuze. Po téměř třech letech hlásí zoo v Plzni také první přírůstek u takinů čínských. Mládě tvora s rohy pakoně, nosem losa, ocasem medvěda a stavbou těla připomínající bizona, přišlo na svět počátkem června. 

Letošní apríl pak patřil malé samici velblouda dvouhrbého, kterou přivedla na svět velbloudice Tereza. „A zcela symbolicky se pak za vaši stovku můžete dostat za naší „stovkou”, tedy navštívit 100. mládě antilopy vodušky červené,” láká na své facebookové stránce plzeňská zoo. 

Pro milovníky mořského světa Zoo Plzeň v polovině září otevřela obnovené Mořské akvárium v Akva Tera. „Akvárium hostí na 15 druhů ryb zejména Indického a Tichého oceánu, a také měkké a tvrdé korály. Rybím veteránem je pomec skvělý, který je tam od roku 2001. Akva Teru najdete v centru města nedaleko Velké synagogy a navštívit ji můžete bez ohledu na počasí,” dodala Helena Mařanová z městské agentury Visit Plzeň. 

Do DinoParku a na kafíčko

Páteční výlet za živými zvířaty můžete doplnit i o návštěvu těch již dávno vyhynulých. Druhohorní zážitky nabídne za zvýhodněné vstupné 100 korun na osobu každý podzimní pátek také plzeňský DinoPark, který se nachází v krásném lesoparku hned nad plzeňskou zoo.

Na návštěvníky tam čeká přehlídka statických i pohyblivých modelů dinosaurů v životních velikostech, dinosauří jezírko s vodopádem nebo kouzelná vyhlídka „u Brachiosaura” s výhledem na město. 

V pavilonu Cesta do minulosti země jsou k vidění skutečné artefakty z dávných dob od starohor až po dnešek. „Obdivovat můžete skutečného třetihorního škorpióna, otisk křídel pravěkých vážek, fosílie přesliček nalezených na našem území nebo imitaci skutečného paleontologického výkopu,” upřesnila Helena Mařanová z Visit Plzeň.

A pokud budete mít chuť na delší procházku, uvítá vás přilehlý Lochotínský park s dětským hřištěm i baby friendly kavárnou.