Alienware ve spolupráci s týmem Liquid představuje nový profesionální herní headset Alienware Pro

Praha, 30. září 2024 – Alienware představuje nový headset Alienware Pro esportovní třídy, který navazuje na úspěch nedávno představené myši a klávesnice Alienware Pro. Byl navržen s ohledem na vysoké požadavky esportu ve spolupráci Alienware s více než 100 elitními esportovci a streamery, včetně členů týmu Liquid. Během 18měsíčního vývoje experti kombinovali poznatky těchto profesionálů s technickým know-how svých inženýrů, čímž vznikl nejpokročilejší herní headset v historii Alienware.

Díky skupinovým diskuzím, rozhovorům a praktickému testování experti Alienware zjistili, jaké technologie a funkce profesionální hráči preferují, a tyto poznatky byly využity při vývoji. Nový headset umožňuje hráčům precizně určovat směr zvuků ve hře, například kroky nepřátel či zvuky speciálních schopností, a zároveň zajišťuje srozumitelnou komunikaci mezi spoluhráči. „Alienware Pro Headset je zkonstruován pro mistry. Perfektně sedí, zvuk je vynikající a mikrofon spolehlivý,“ uvedl COREJJ, člen týmu Liquid.

Prémiová kvalita zvuku

Kvalita zvuku je při soutěžním hraní klíčová. Headset je vybaven grafenovými měniči o průměru 50 mm, které jsou lehké a zároveň pevné, což zajišťuje čistý, přesný a přirozený zvuk s minimálním zkreslením, zejména u vyšších frekvencí. Tyto pokročilé měniče umožňují hráčům přesně lokalizovat směr a výšku zvuku, což je kritické například ve střílečkách z pohledu první osoby (FPS). Díky tomu mohou hráči okamžitě reagovat na zvuky nepřátel, aniž by je museli nejprve spatřit. „V esportu je klíčové udržet si koncentraci. Hybridní ANC a komfort, který Alienware Pro poskytuje, mi umožňuje soustředit se plně na hru,“ řekl MAX, profesionální hráč týmu Liquid.

Mikrofon pro zřetelnou komunikaci

Profesionální hráči potřebují nejen čistý zvuk, ale také špičkový mikrofon pro zřetelnou komunikaci. Alienware Pro Headset využívá pokročilý systém potlačení šumu s dvojitým mikrofonem s umělou inteligencí k rozlišení hlasu uživatele od okolních zvuků. Tento model strojového učení byl trénován v různých prostředích a přispívá k tomu, že hráči mohou komunikovat zřetelně bez ohledu na hluk kolem nich. „Komunikace je v esportu klíčová. Díky technologii potlačení šumu můj hlas na druhé straně zní naprosto čistě,“ uvedl INSANIA z týmu Liquid.

Komfort pro dlouhodobé používání

Alienware Pro Headset byl vyvinut s důrazem na pohodlí a funkčnost. Měkké náušníky z paměťové pěny a hluboké mušle poskytují vynikající izolaci zvuku a komfort i při dlouhém používání. Minimalistický design umožňuje snadné připojení přes Bluetooth pro každodenní použití na cestách nebo při mobilním hraní, s režimem nízké latence pro hraní mobilních her.

Možnosti připojení zahrnují USB-C, Bluetooth 5.3 a 2,4 GHz bezdrátové připojení, což poskytuje hráčům širokou škálu použití na PC, herních konzolích i mobilních zařízeních. Výdrž baterie dosahuje až 75 hodin v režimu Bluetooth bez ANC.

Alienware Command Center 6.4 poskytuje další možnosti přizpůsobení a ovládání headsetu, včetně nastavení zvukových profilů, osvětlení AlienFX nebo nastavení úspory energie. Integrace s Dolby Atmos umožňuje upravit ekvalizér a zvukový zážitek přesně podle potřeb uživatele.

Hlavní vlastnosti herního headsetu Alienware Pro

  • Grafenové měniče o průměru 50 mm poskytující vynikající směrový zvuk.
  • Certifikovaný přenos s vysokým rozlišením přes USB-C pro jasnější a přesnější detaily.
  • Hybridní aktivní potlačování hluku (ANC) pro maximální ochranu proti rušivým zvukům, jako jsou rozhovory, cvakání klávesnic nebo ventilátory.
  • Potlačení hluku se dvěma mikrofony, které se postará o to, že mikrofon zachytí pouze hlas uživatele.
  • Pasivní potlačení hluku (PNC) umožňující použití headsetu i mimo herní prostředí díky technologii Bluetooth a transparentnímu režimu, který hráčům umožňuje slyšet okolní zvuky, například při cvičení nebo na cestách.
  • Měkké koženkové náušníky z paměťové pěny pro zvýšené pohodlí, snížení tlaku, izolaci hluku a lepší kvalitu zvuku.

 

Headset Alienware Pro bude v České republice dostupný v průběhu října 2024 za doporučenou koncovou cenu 254,99 euro (cca 6 400 Kč).

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat jejich digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a baví se. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní datové éře.