Zimní prázdniny, nominované na Oscara za nejlepší film, budou k dispozici exkluzivně na SkyShowtime 30. září

Film Zimní prázdniny znovu spojuje herce Alexandera Payna a Paula Giamattiho ze snímku Sideways v prázdninovém příběhu tří osamělých ztroskotanců na internátní škole v Nové Anglii během zimních prázdnin v roce 1970.

Snímek získal v roce 2024 pět nominací na Oscara a Da’Vine Joy Randolph si odnesla cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli

Trailer ke zhlédnutí ZDE 

SkyShowtime dnes oznámila, že oceněný filmový hit Zimní prázdniny bude k dispozici na platformě od 30. září.

Film Zimní prázdniny v režii oceňovaného Alexandra Payna sleduje zakřiknutého učitele (Paul Giamatti) na přípravné škole v Nové Anglii, který je nucen během zimních prázdnin zůstat v areálu školy, aby dohlížel na pár studentů, kteří nemají kam jít. Nakonec si s jedním z nich – zkaženým, ale chytrým potížistou (nováček Dominic Sessa) – vytvoří nečekané pouto a cestu si najde také k šéfce školní jídelny (Da’Vine Joy Randolph), která právě přišla o syna ve Vietnamu.

Giamatti hraje pomocného profesora starověkých dějin Paula Hunhama, kterého nemají rádi ani studenti, ani vyučující. O zimních prázdninách musí zůstat na Barton Academy se studenty, kteří nemohou na svátky domů. Je to jeho trest a pokání za to, že nechal propadnout prominentního studenta, jehož otec nedávno finančně podpořil školní tělocvičnu. Díky kouzlu Vánoc, které obměkčilo srdce jednoho z rodičů, z této různorodé skupinky kluků pod Hunhamovým dohledem brzy zůstane jen jeden: Angus Tully, kterého ve své první filmové roli ztvárnil Dominic Sessa. Angus je chytrý, ale zkažený prvák, který se snaží co nejlépe zorientovat ve složitém rodinném prostředí. Další postavou příběhu je šéfka školní jídelny Mary Lamb (Da’Vine Joy Randolph). Jejího jediného syna Curtise, který Barton nedávno absolvoval, zabili ve Vietnamu. Mary stále hluboce truchlí, ale rozhodne se na Bartonu zůstat, protože to bylo poslední místo, kde byla se svým synem. Tato nepravděpodobná trojice, ponechaná napospas prázdné škole, nachází dobrodružství, pohromy, a nakonec i jakési zdání rodiny.

Zimní prázdniny režíroval držitel Oscara Alexander Payne (Sideways, The Descendants) podle scénáře Davida Hemingsona (Kitchen Confidential). Produkce se ujali Mark Johnson (Rain Man, Breaking Bad), nominant na cenu Emmy® Bill Block (Halloween) a Hemingson, výkonnými producenty jsou Chris Stinson, Tom Williams, Andrew Golov a Thom Zadra. Kevin Tent (The Descendants) se podílel na střihu, scénografem byl Ryan Warren Smith (Wendy and Lucy, True Detective), kostymérkou Wendy Chuck (About Schmidt, The Descendants), kameramanem je držitel ceny Emmy Eigil Bryld (In Bruges) a autorem hudby je Mark Orton (Nebraska).

SkyShowtime je k dispozici přímo v aplikaci SkyShowtime na zařízeních s operačním systémem Apple iOS, tvOS, na zařízeních s operačním systémem Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Prime Video kanálech, smart televizorech Samsung, u vybraných distribučních partnerů na svých trzích a prostřednictvím webových stránek www.skyshowtime.com

Cena měsíčního předplatného Standardní s reklamou je 159 Kč a cena měsíčního předplatného Standard Plus je 219 Kč. Předplatné Standardní s reklamou obsahuje reklamy, zatímco předplatné Standard Plus zůstává bez reklam.

KONEC

Další informace najdete na:

Webová stránka: www.skyshowtime.com
Newsroom: https://corporate.skyshowtime.com

LinkedIn: www.linkedin.com/company/skyshowtime

X (dříve Twitter): www.twitter.com/SkyShowtime 

O SkyShowtime

SkyShowtime je nejnovější evropská streamovací služba. SkyShowtime, společný podnik společností Comcast a Paramount Global, spojuje to nejlepší z Hollywoodu s místní zábavou na jednom místě.

Od filmů a původních seriálů ikonických značek Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios a Peacock až po seriály SkyShowtime Original, SkyShowtime je novým evropským domovem prémiové zábavy.

SkyShowtime byla spuštěna na všech svých trzích v roce 2023 a je dostupná v Albánii, Andoře, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Česku, Dánsku, Finsku, Maďarsku, Kosovu, Černé Hoře, Severní Makedonii, Norsku, Nizozemsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Srbsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku a Švédsku. SkyShowtime je k dispozici přímo v aplikaci SkyShowtime na zařízeních s operačním systémem Apple iOS, tvOS, na zařízeních s operačním systémem Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, smart televizorech Samsung, u vybraných distribučních partnerů na svých trzích a prostřednictvím webových stránek.