Logio na plánovaném zisku, chystá další expanzi

Praha, 1. října 2024 – Konzultačně-technologická společnost Logio uzavřela fiskální rok 2024 s celkovými tržbami téměř 320 mil. Kč a očekávaným ziskem téměř 63 mil. Kč. Jde o historicky nejlepší výsledky potvrzující finanční stabilitu a výkonnost společnosti, zvlášť poté, co ji před rokem do svého portfolia zařadil nákupem 75 % ABRA Holding.

Specialista na odstraňování plýtvání v dodavatelsko-odběratelských řetězcích provedl v posledních dvanácti měsících podstatné změny ve svých procesech a nastavení konzultačních týmů. „Nyní se můžeme plně věnovat našim zákazníkům a jejich projektům. Přeměna na moderní konzultační firmu vyšla na jedničku,“ hlásí Jan Jirovec, obchodní ředitel Logio. Mezi největší zákazníky firmy patří Škoda Auto, Rohlík, Albert, Dr. Max nebo Plzeňský Prazdroj.

„Máme velkou radost z fungování společnosti Logio a jejích výsledků, které se průběžně viditelně zlepšují a celou skupinu posouvají dopředu,“ říká Jaroslav Řasa, CEO ABRA Holding.

V následujícím období čeká Logio práce především na mezinárodní expanzi. „Jako součást ABRA Holdingu, který spadá do širší evropské investiční skupiny Elvaston, cítíme potenciál sáhnout si i na řadu zakázek velkých zahraničních zákazníků. Počítáme s rozšířením obchodního týmu pro tuto oblast,” doplňuje Jirovec. Nový obchodní model chystá firma i pro svůj klíčový software VERITICO a prodej jeho licencí. Další iniciativy zahrnují efektivnější využití umělé inteligence pro projekty i interní procesy, rozšíření práce týmu pro výzkum a vývoj v rámci skupiny ABRA Holding a zefektivnění interních systémů. 

O společnosti
Logio je česká technologicko-poradenská firma, která od roku 2004 přináší svým zákazníkům řešení pro celou problematiku řízení dodavatelských řetězců. Na trhu se prosadila díky komplexnímu přístupu a propojení špičkové matematiky s expertními znalostmi konzultantů. Díky této synergii umí navrhovat „data-driven“ řešení zákazníkovi přímo na míru. Posláním Logia je optimalizace dodavatelských řetězců, odstraňování jejich neefektivity a pomoc klientům v růstu. Více informací naleznete na www.logio.cz.