Společnost Fortinet pokračuje v řešení nedostatku dovedností v oblasti kybernetické bezpečnosti, chce zaškolit milion lidí

PRAHA, ČR / SUNNYVALE, Kalifornie, 1. října 2024 — Společnost Fortinet, světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti a průkopník konvergence sítí a zabezpečení, pokročila se svými programy Training Institute v řešení nedostatku kybernetických dovedností. V rámci svého závazku odstranit nedostatek kybernetických pracovníků chce Fortinet do konce roku 2026 vyškolit v oblasti kybernetické bezpečnosti jeden milion lidí. Se svými vzdělávacími programy Fortinet Training Institute již společnost dosáhla významného pokroku směrem k tomuto cíli. Vzhledem k tomu, že od oznámení pětiletého závazku prošlo školením více než půl milionu lidí, je Fortinet na dobré cestě tento závazek do konce roku 2026 splnit.

„Řešení nedostatku kybernetických dovedností je zásadní pro zvýšení kolektivní kybernetické odolnosti společnosti a my jsme odhodláni rozvíjet současnou i budoucí kybernetickou pracovní sílu prostřednictvím Fortinet Training Institute. V rámci tohoto úsilí se i nadále soustředíme na náš závazek vyškolit do roku 2026 milion osob,“ říká John Maddison, marketingový ředitel ve společnosti Fortinet.

Prostředí kybernetické bezpečnosti stává stále složitějším, poptávka po kvalifikovaných zaměstnancích stále roste a odhaduje se, že k řešení nedostatku pracovních sil v tomto odvětví je zapotřebí 4,8 milionu odborníků. Zpráva o globálním nedostatku dovedností v oblasti kybernetické bezpečnosti za rok 2024 zároveň odhaluje, že 70 % organizací se domnívá, že nedostatek certifikovaných odborníků na kyberbezpečnost zvyšuje rizika pro jejich bezpečnost.

Společnost Fortinet řeší nedostatky poskytováním oceněné vzdělávací a certifikační osnovy, která má jednotlivce vybavit potřebnými dovednostmi a znalostmi k efektivnějšímu zmírnění kybernetických rizik. Například začátkem letošního roku se společnost Fortinet zavázala, že v příštích třech letech nabídne v Evropě zdarma své školicí a osvětové osnovy v oblasti kybernetické bezpečnosti až 75 000 jednotlivcům. Od začátku této iniciativy nabízí Fortinet své certifikační programy prostřednictvím Cybersecurity Skills Academy a rozšiřuje možnosti vzdělávání ve všech 27 zemích Evropské unie, čímž pomáhá v regionu rozvíjet kritické kybernetické dovednosti.

O společnosti Fortinet

Fortinet je hnací silou vývoje kybernetické bezpečnosti a konvergence síťových a bezpečnostních technologií. Jejím posláním je zabezpečit uživatele, zařízení a data na všech místech. Poskytuje tak kybernetickou bezpečnost všude tam, kde ji uživatelé potřebují, a to díky nejrozsáhlejšímu a nejucelenějšímu portfoliu řešení zahrnujícímu více než 50 produktů podnikové třídy. Řešením společnosti Fortinet, která patří k nejrozšířenějším, nejčastěji patentovaným a nejlépe ověřeným na trhu, důvěřuje přes půl milionu zákazníků. Fortinet Training Institute, jeden z největších a nejširších školicích programů v oboru, se snaží všem zpřístupnit vzdělání v oblasti kybernetické bezpečnosti a nové kariérní příležitosti. Spolupráce s respektovanými organizacemi z veřejného i soukromého sektoru, včetně CERT, vládních subjektů a akademické obce, je základním aspektem závazku společnosti Fortinet zvyšovat kybernetickou odolnost v celosvětovém měřítku. FortiGuard Labs, elitní výzkumná organizace společnosti Fortinet, vyvíjí a využívá špičkové technologie strojového učení a umělé inteligence s cílem poskytovat zákazníkům včasnou konzistentní ochranu nejvyšší úrovně spolu s informacemi o hrozbách, na něž mohou okamžitě reagovat. Další informace naleznete na stránkách https://www.fortinet.com, v blogu společnosti Fortinet a na stránkách laboratoří FortiGuard Labs.