Společnost HP mění budoucnost práce

Inovace společnosti HP v oblasti umělé inteligence umožní lidem pracovat s jistotou a produ

  • HP OmniBook Ultra Flip, první počítač HP 2v1 nové generace s umělou inteligencí, je ideální pro freelancery a kreativce, kteří oceňují flexibilitu a styl.
  • HP EliteBook X, nejvýkonnější pracovní notebook nové generace s umělou inteligencí disponuje až 55 TOPS výkonu NPU (aktuálně nejvyšší) a je určen pro technologické experty
  • Inovativní architektura paměti přenáší AI funkce přímo na zařízení a zajišťuje vysoký výkon pro ty nejnáročnější úlohy.
  • Nejširší portfolio videokonferenčních řešení s podporou AI a více kamer nově definuje pracovní prostor.
  • Z by HP Boost, vůbec první pracovní stanice pro on-demand GPU výpočty, poskytuje datovým vědcům a vývojářům bezkonkurenční okamžitý výkon a umožňuje sdílení pracovní stanice jako zdroje

Praha, 1. října 2024 – Společnost HP Inc. na konferenci HP Imagine představila aktuální inovace: AI počítače, videokonferenční řešení s podporou umělé inteligence a řešení pro sdílení výkonu GPU pro vývojáře AI. Tyto inovace mají potenciál změnit budoucnost práce. 

„HP má ambice změnit způsob, jakým lidé pracují, podporuje rozvoj kreativity a otevírá cestu inovacím,“ řekl Alex Cho, prezident divize Personal Systems společnosti HP. „Představujeme umělou inteligenci uživatelům prostřednictvím AI počítačů nové generace, pokročilých audio a video řešení a inovativní vývojové platformy AI.“

Měníme způsob práce i zábavy

Umělá inteligence mění způsob, jakým lidé vnímají práci. Podle průzkumu HP Work Relationship Index 2024 68 % znalostních pracovníků říká, že díky AI je práce zábavnější, a 73 % věří, že jim práci usnadňuje. Ti, kteří AI používají, jsou ve vztahu k práci o 11 procentních bodů spokojenější než jejich kolegové, kteří ji nepoužívají. Pro budoucnost práce jsou nezbytné vysoce výkonné počítače s umělou inteligencí, díky nimž bude čas soustředit se na důležité věci.

Flexibilní styl a výkon bez kompromisů: OmniBook Ultra Flip

Stylový, výkonný a flexibilní HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC nabízí freelancerům a kreativcům dokonalé prostředí pro tvorbu prostřednictvím AI:

  • Navržen, aby inspiroval: design podporuje kreativní tvorbu na ultratenkém těle se snadno měnitelnými režimy notebooku, tabletu a „stanu“. Vizuální zážitek zajistí 3K OLED displej. Vůbec první konvertibilní počítač nové generace s umělou inteligencí, který je vybavený dotykovým perem a haptickým touchpadem. Zařízení disponuje 9Mpx AI kamerou a funkcí Poly Audio.
  • Vyvážená síla a výkon: i přes vysoký výkon je zařízení tiché a nepřehřívá se. OmniBook Ultra Flip využívá procesor Intel® Core™ Ultra (Series 2) se speciálním AI enginem, baterie vydrží až 20 hodin při lokálním přehrávání videa
  • Důvěryhodné zabezpečení založené na umělé inteligenci: HP Wolf Security poskytuje zabezpečení na profesionální úrovni díky bezpečnostnímu čipu a samoopravnému jádru, data jsou tak chráněna před kybernetickými hrozbami. McAfee Smart AI™ Deepfake Detector detekuje zvuky generované umělou inteligencí a varuje uživatele před potenciálními podvody nebo dezinformacemi.
  • Udržitelnost pro současnost i budoucnost: HP se snaží snižovat dopad na životní prostředí a optimalizovat energetickou účinnost. 90 % použitých kovů a 50 % použitých plastů v notebooku OmniBook Ultra Flip pochází z recyklovaných zdrojů. Zařízení má certifikaci EPEAT® Gold with Climate+ a ENERGY STAR®.

Posouváme hranice pro technicky vyspělé vedoucí pracovníky: HP EliteBook X 

HP EliteBook X 14, AI PC nové generace – zpřístupňuje technologickým expertům a byznys poradcům vysokou produktivitu lokálně i v cloudu. Síla, špičkový výkon a zabezpečení umožňují v kombinaci s umělou inteligencí zaměřit se na preferované úkoly. První EliteBook X v řadě počítačů pro firemní zákazníky nabízí:

  • Produktivitu s turbopohonem: HP vyvinulo paměťovou architekturu s působivou rychlostí 8000 Mb/s na 64 GB paměti LPDDR5x RAM a vysokorychlostními AI procesy, která zvládá náročnou tvorbu, datovou analýzu i aplikace s AI. Počítač využívá novou generaci procesoru AMD Ryzen™ PRO umožňující špičkový výkon NPU 55 TOPS.1 Technologie HP Smart Sense ve spojení s 40W tepelným výkonem (TDP) a dvojitými turbo ventilátory zajišťuje rychlou odezvu počítače při udržení nízké teploty a tichého provozu.
  • Intuitivní spolupráce: nový senzor webové kamery s umělou inteligencí přesněji detekuje přítomnost uživatele a nabízí adaptivní stmívání. Vyladěný zvuk zajišťuje Poly Studio s AI redukcí šumu a HP Dynamic Voice Leveling pro optimalizaci čistoty hlasu.
  • Špičková ochrana podpořená umělou inteligencí: nejbezpečnější počítač nové generace s umělou inteligencí a první počítač nové generace s ochranou proti kvantovému hackingu chrání nejcitlivější data bez ztráty výkonu. Wolf Security přenáší náročné bezpečnostní úlohy na NPU, a tím zvyšuje výkonnost procesoru. HP Endpoint Security Controller chrání zařízení i před budoucími hrozbami. Funkce detekce přihlížejících osob16 využívá senzor webové kamery s AI a v případě potřeby automaticky rozostří obrazovku.
  • Udržitelné inovace chránící naši planetu: zařízení je součástí nejudržitelnějšího počítačového portfolia na světě. Měď v tepelné desce je minimálně z 50 % recyklovaná a rámečky obsahují nejméně 20 % recyklovaného kuchyňského oleje.

Vestavěná personalizace: HP AI Companion a Poly Camera Pro 

Počítače HP nové generace s umělou inteligencí jsou vybaveny aplikacemi AI Companion a Poly Camera Pro, které díky personalizaci a optimalizaci uživatelského prostředí vylepšují produktivitu a možnosti spolupráce. 

  • Intuitivní interakce: AI Companion využívá generativní umělou inteligenci, která umožňuje vytvářet konkrétní obsah a rychle plnit klíčové úkoly. Asistent výkonu pomáhá uživatelům optimalizovat výkon počítače, přizpůsobovat nastavení a odstraňovat závady. 
  • Viditelná spolupráce: Poly Camera Pro využívá NPU k napájení funkcí webové kamery, jako jsou Spotlight a Background Blur & Replace. Výkon procesoru je tak efektivnější a zároveň se šetří výdrž baterie.

Umožňujeme firmám stavět na umělé inteligenci

Podle studie HP 81 % datových vědců a analytiků tvrdí, že je jejich práce díky AI více uspokojuje. Ale tito pracovníci mají často ztížený přístup ke GPU. Z by HP Boost řeší nedostatek tím, že maximalizuje využití GPU a poskytuje bezpečný, škálovatelný výkon „na vyžádání“, který splňuje rostoucí požadavky AI, zvyšuje produktivitu a urychluje vývoj.

Z by HP Boost je první řešení v oboru, které přináší revoluci ve sdílení GPU na pracovních stanicích HP s umělou inteligencí:

  • Výkon na vyžádání: poskytuje okamžitý přístup ke zdrojům GPU s flexibilitou potřebnou pro provádění složitých výpočtů a správu velkých datových sad.
  • Podniková optimalizace: poskytuje firmám efektivnější způsob přidělování a plného využití zdrojů GPU, čímž snižuje závislost na nákladných cloudových serverech a zvyšuje produktivitu.

 

Z by HP Boost a Z by HP Gen AI Lab rozšiřují nabídku HP jako nejkomplexnější řešení pro vývoj umělé inteligence. Řešení Z by HP Gen AI Lab zahrnuje integrovaný nástroj pro vývoj rozsáhlých jazykových modelů (LLM), který umožňuje odhalovat a korigovat zkreslení. Efektivní správa dat, standardizované nástroje a důvěryhodnost, kterou nabízí nástroje HP pro vývoj AI, maximalizují efektivitu i účinek umělé inteligence. 

Proměna pracovního prostoru

Pracovních prostor můžeme během jednoho dne vystřídat několik – od zasedací místnosti, přes pracovní stůl v kanceláři po služební cestu. 72 % znalostních pracovníků považuje za důležité mít všude přístup k technologiím, které nejlépe vyhovují jejich stylu práce. HP nabízí celou řadu produktů, které lidem usnadní spolupráci a zvýší produktivitu.

Autentické propojení a spolupráce: Poly Studio Video Bars, Poly VideoOS a Poly Lens

Novými přírůstky do portfolia videokonferenčních řešení s podporou umělé inteligence jsou all-in-one systémy Poly Studio X32 a Poly Studio X72 a prémiová USB řešení Poly Studio V32 a Poly Studio V72. 

Nejnovější software Poly VideoOS 4.4 umožňuje využít umělou inteligenci v již nainstalovaných zařízeních. Díky live nastavení pro Poly DirectorAI Perimeter mohou správci IT v reálném čase konfigurovat kamery dle aktuálních potřeb. Poly NoiseBlockAI v2 využívá technologii strojového učení a pokročilé filtrování šumu k eliminaci ozvěny způsobené skleněnými stěnami a reflexními povrchy. 

Poly Labs je nový program, který poskytuje zákazníkům předběžný přístup k experimentálním funkcím. Například VoiceScoreAI je funkce, která analyzuje kvalitu zvuku v jednacích místnostech a navrhuje vylepšení. 

Novinky v možnostech přizpůsobení a zabezpečení při správě cloudu má také Poly Lens. Poly Lens Premium nabízí pokročilé funkce, například vzdálené ovládání místností, které umožňuje řešit problémy v zasedacích místnostech na dálku. Poly CloudConnect pro Zoom Rooms nabízí účastníkům flexibilitu při připojování k hovorům Microsoft Teams ze Zoom Rooms se stabilním rozhraním, dvěma monitory a sdílením obsahu. Poly PrivateConnect Meeting Control nabízí větší flexibilitu a možnosti konfigurace pro zákazníky využívající cloudovou infrastrukturu PrivateConnect.

HP ve spolupráci se společností Google představuje technologii Project Starline, průlomové komunikační řešení využívající pokročilou umělou inteligenci a 3D zobrazování. Technologie zprostředkuje účastníkům videohovoru pocit osobního setkání v jedné místnosti. Rezervovat první dostupná zařízení s dodávkou v roce 2025 je možné zde

Novinky pro spolupráci 

V rámci HP Imagine společnost HP představila také HP Managed Collaboration Services, jež reagují na moderní potřeby videokonferencí a spolupráce v dnešním flexibilním pracovním světě. Tento nový balíček služeb, který kombinuje technologie od HP a Poly, zajišťuje, že každá konferenční místnost je vybavená a připravená pro pořádání videokonferencí. HP Managed Collaboration Services je spolehlivé a flexibilní řešení pro správu a modernizaci firemních konferenčních prostor, které garantuje kvalitní a bezproblémové prostředí pro vzdálenou spolupráci.

Díky těmto službám HP pomáhá firmám nejen udržovat a spravovat svá zařízení, ale také předcházet problémům ještě předtím, než ovlivní uživatele. Tato proaktivní správa zahrnuje pokročilé monitorování a diagnostiku zařízení, která umožňuje rychlé řešení problémů na dálku, čímž se minimalizují výpadky a zvyšuje se produktivita zaměstnanců.

Zvuk a video na míru

V dnešní době je role audio a video technologií nezastupitelná. Podle 70 % respondentů Work Relationship Indexu je důležité mít přístup k technologiím, které propojují spolupracovníky obrazem i zvukem, bez ohledu na prostředí.27

Všestrannost v novém pojetí: HyperX Cloud MIX™2
HyperX Cloud MIX™2 nabízí vynikající flexibilitu díky personalizovanému zvuku HyperX Signature. Headset s náušníky z paměťové pěny a s až 110hodinovou výdrží baterie při připojení přes Bluetooth zajišťuje celodenní pohodlí a výkon, který je ideální pro hraní, poslech hudby nebo pracovní hovory. Hybridní aktivní potlačení hluku blokuje rušivé vlivy a funkce Transparency udržuje uživatele v obraze o tom, co se děje kolem. Dvě možnosti bezdrátového připojení –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2,4GHz USB-C dongle a Bluetooth® 5.3 LE Audio – jsou zárukou bezproblémové připojení. Sluchátka poskytují ultra nízkou latenci při hraní her a dalších aktivitách a jasnou komunikaci díky mikrofonům s umělou inteligencí. 

Zvyšování produktivity: HP Series 5 Pro

Nové monitory HP Series 5 Pro poskytují skvělé podmínky pro práci s umělou inteligencí. Osm modelů s úhlopříčkami od 23,8 do 34 palců jsou nejširší komerční řadou mainstreamových monitorů s napájením přes 100W USB-C. displej má elegantní design s minimálními rámečky na třech stranách. Uživatelům umožňuje bezproblémové připojení, nabíjení a napájení prostřednictvím jednoho kabelu USB-C pro data a video. 

Produkty HP Series 5 Pro umožňují plné soustředění na práci bez rušivých vlivů také díky integrovanému AI potlačení hluku.17 Integrovaná výsuvná webová kamera Poly Studio 5MP zařízení snadno zabezpečí pomocí funkce Auto Lock & Awake. Tato funkce detekuje přítomnost uživatele a okamžitě probudí systém a ztlumí nebo uzamkne počítač, když uživatel odejde.

Více informací o novinkách na konferenci HP Imagine naleznete zde.

O společnosti HP 

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií a tvůrcem řešení, která umožňují lidem realizovat jejich nápady a zabývat se věcmi, na nichž jim záleží nejvíc. Společnost HP působí ve více než 170 zemích světa a nabízí širokou škálu inovativních a udržitelných zařízení, služeb a předplatitelských programů pro osobní počítače, běžný i 3D tisk, hybridní práci, hraní her a další. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com. 

ktivně

Tagged