Nemocnice AGEL Nový Jičín zavádí nejmodernější metody v léčbě gynekologických potíží a endometriózy. Pomohla už tisícovce žen

Nový Jičín, 30. září 2024: Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín dokáže pomoci ženám, které mají potíže v reprodukčním věku s gynekologickými problémy včetně početí dítěte, a to díky gynekologicko-porodnickému týmu ve spolupráci s odborníky z IVF center. Tým gynekologů používá k ošetření ložisek endometriózy vysoce šetrné miniinvazní techniky, včetně proudu plazmy, které zachovávají funkčnost vaječníků.

Komplexní přístup při řešení gynekologicko-porodnických obtíží, vede nejen k jejich zmírnění či odstranění, ale může mít také pozitivní dopady na schopnost otěhotnět a porodit. V nemocnici AGEL Nový Jičín nabízí celkové vyšetření a stanovení dalšího odborného postupu ve spolupráci s odborníky na léčbu a umělé oplodnění s cílem pomoci při snaze o úspěšné početí a porod dítěte. 

Miniinvazivní zákroky, robotický systém a pokročilá laparoskopie

K léčbě se využívají jak tradiční léčebné postupy, tak nejmodernější technologie jako je například robotický systém DaVinci XI, proud plasmy Plasma-Jet nebo pokročilá laparoskopie. Lékaři a zdravotnický personál se zaměřují na centralizovanou a komplexní péči při léčbě endometriózy i péči o rodičku a dítě v rámci novorozeneckého oddělení. U komplikací jako je endometrióza se jedná o nadregionální pracoviště, které zlepšuje dostupnost vysoce specializované péče nejen v regionu střední a severní Moravy.

 „Aplikujeme nejnovější postupy jako je robotická mini-invazivní chirurgie, která snižuje riziko zdravotních komplikací a zlepšuje kosmetický efekt. Namísto velkých jizev zůstávají na pokožce jen vpichy.  S robotem pracuje specializovaný tým operatérů, který je vyškolen i pro náročné onkogynekologické operace,“ uvedl MUDr. Martin Trhlík, primář gynekologicko-porodnického oddělení. Pacientky tak mají jistotu vysoké odborné úrovně a standardů celého gynekologicko-porodnického oddělení. 

Nové šetrné techniky s využitím proudu plasmy

Mezi nové metody patří použití šetrné techniky ošetření endometriozních cyst vaječníku proudem plasmy. „Plasma-Jet technika prakticky nepoškodí vaječníkovou tkáň a nesnižuje množství zachovaných vajíček ve vaječníku,“ dodal primář. Centrum funguje od roku 2007 a ročně ošetří okolo 150 až 200 pacientek. „Neustále pracujeme na rozvoji a růstu kompetencí našeho gynekologicko-porodnického oddělení. Cílem Nemocnice AGEL Nový Jičín je nabídnout pacientkám nadstandartní služby, ale také odborné zázemí a vysoce specializovanou péči,“ zakončil MUDr. Jakub Fejfar, LL.M, předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín.