Schneider Electric jmenován lídrem v poradenství pro dekarbonizaci budov

Praha, 2. října 2024 Společnost Schneider Electric, světový lídr v oblasti digitální transformace energetického managementu a automatizace, byla podle nejnovější zprávy nezávislé výzkumné a poradenské firmy Verdantix uznána jako přední poskytovatel služeb v oblasti poradenství pro dekarbonizaci budov. Ta ocenila zejména její komplexní přístup od strategie až po realizaci a odborné znalosti.

Zpráva s názvem Green Quadrant: Building Decarbonization Consulting 2024 nezávislé výzkumné a poradenské firmy Verdantix srovnávala deset nejvýznamnějších poskytovatelů poradenství v oblasti snižování uhlíkové stopy budov na trhu. Schneider Electric byl na základě komplexního analytického hodnocení zařazen mezi top pětici firem, které mají nejkomplexnější a nejrozvinutější služby v tomto oboru. Nezávislí odborníci vyzdvihli zejména její komplexní poradenský přístup, který zahrnuje celý proces od strategie až po realizaci, a odborné znalosti společnosti v oblasti optimalizace systémů budov, modelování spotřeby energie a strategie a nákupu energie z obnovitelných zdrojů. 

„Jsme hrdí na to, že působíme jako důvěryhodný partner v globální transformaci energeticky účinných, digitálně řízených budov. Nadále se soustředíme na podporu snižování uhlíkových emisí ve všech odvětvích. K tomu využíváme naše komplexní služby a řešení pro udržitelnost a energetický management, které jsou v souladu s naší strategií Electricity 4.0,“ uvedl Steve Wilhite, prezident divize Sustainability Business ze Schneider Electric.

„Schneider Electric nabízí širokou škálu produktů a služeb. V posledních letech výrazně investoval do rozšíření své nabídky v oblasti snižování uhlíkových emisí. Zaměřil se především na rozvoj vlastních poradenských služeb a specializovaných digitálních řešení,“ dodal Connor Taylor, senior analytik společnosti Verdantix.

Význam dekarbonizace budov podtrhuje fakt, že podle expertů se odvětví budov celosvětově podílí 37 % na emisích skleníkových plynů spojených se spotřebou energie, včetně přímých a nepřímých emisí. Schneider Electric v rámci úsilí o dosažení uhlíkově neutrálních budov identifikoval tři klíčové priority, mezi které patří: strategické plánování, využití digitálních technologií a snižování uhlíkové stopy.

Sustainability Business společnosti Schneider Electric je uznávaným světovým lídrem v oblasti poradenství a řízených služeb v oblasti energetiky a udržitelnosti. Mezi hlavní služby společnosti patří analýza tržních a klimatických rizik, energetická účinnost, energetický management, poradenství v oblasti udržitelnosti a poradenství v oblasti obnovitelných zdrojů energie a uhlíku. Společnost má také rostoucí portfolio digitálních řešení, včetně EcoStruxure Resource Advisor a Zeigo, které jsou všeobecně uznávány jako nejlepší řešení ve své třídě pro správu zdrojů a řízení obnovitelné energie. 

Pro více informací navštivte: https://perspectives.se.com 

O společnosti Schneider Electric

Ve společnosti Schneider Electric máme jasný cíl: umožnit všem co nejlepší využití energie a zdrojů
a propojit pokrok s udržitelností. Tomuto říkáme „Life Is On“. Naším posláním je být důvěryhodným partnerem v oblasti udržitelnosti a efektivity. Jsme globální lídr v průmyslových technologiích
se zaměřením na elektrifikaci, automatizaci a digitalizaci. Soustředíme se na chytré inovace v průmyslu, odolnou infrastrukturu, datová centra, inteligentní budovy a intuitivní domácnosti. Jsme odborníci
na průmyslové technologie a dodáváme chytrá řešení s umělou inteligencí a IoT. S využitím propojených produktů, automatizace, softwaru a služeb umožňujeme našim zákazníkům tvořit digitální dvojčata reálných provozů a dosahovat tak profitabilního růstu. Komunita 150 000 zaměstnanců tvoří ekosystém s více než milionem partnerů působících ve 100 zemích. To nám umožňuje být blízko všem našim zákazníkům a zúčastněným stranám. Ve všem, co děláme, dbáme na diverzitu a rovné příležitosti. Naším cílem je udržitelná budoucnost pro všechny.

Schneider Electric CZ