Výstava Dimenze dialogu

Výstava: Dimenze dialogu
Termín výstavy: 10.10. – 13.11. 2024
Vernisáž: 10.10. 2024 v 19:00
Autor: Anastasia Stročkova
Místo: Vnitroblock, Tusarova 791/31, 170 00 Praha 7-Holešovice
Web: www.dudesandbarbies.gallery/anastasia-strockova

Výstava Anastasie Stročkové „Dimenze dialogu“ odhaluje autorčin jedinečný přístup k ilustraci jako prostředku komunikace a dialogu. Ilustrace v její tvorbě není jen estetickým vyjádřením, ale plní i praktickou funkci – vypráví příběhy, vysvětluje koncepty nebo prezentuje myšlenky, které si sama stanoví nebo které vyplynou z požadavků klientů. Vnímá ji jako užité umění, přičemž každý projekt je pro ni příležitostí vyjádřit svůj vizuální styl, který považuje za odvážný a čitelný.

Tvůrčí proces Anastasie Stročkové je založen na hře s nápady a koncepty. U zakázek čerpá inspiraci ze zadání, ale u osobních projektů si sama určuje, o čem chce vyprávět. Tvoří s ohledem na to, co chce vyjádřit, a její tvůrčí proces kombinuje tvůrčí vizi s technickými omezeními. To jí umožňuje vytvářet díla, která jsou nejen funkční, ale také vizuálně provokativní.

Klíčovým aspektem její práce je schopnost kombinovat funkčnost s inovativními vizuálními řešeními. Tato rovnováha mezi potřebami projektu a tvůrčí svobodou vytváří jedinečný styl, který dokáže reagovat na různé typy výzev a zároveň zachovává autorčin autentický vizuální rukopis.

Výstava nabízí návštěvníkům pohled do tvůrčího procesu, kde se v dialogu setkává technika a koncept. Umělec vnímá tento proces jako neustálou interakci mezi nápady a jejich realizací, kdy každý nápad podléhá realitě technického zpracování, ale právě tato omezení poskytují prostor pro inovaci.

Výstava představuje díla, která jsou dokladem jejích úspěchů na poli ilustrace. Díla Anastasie Stročkové oslovují diváky svou autenticitou a jedinečnou schopností vyvolat dialog nejen mezi autorkou a dílem, ale také mezi dílem a divákem.