Společnost Pure Storage inovuje souborové služby a nově definuje standardy pro agilitu a jednoduchost podnikového IT

Inovace v platformě Pure Storage poskytují zákazníkům finanční flexibilitu prostřednictvím univerzálních kreditů a nabízejí nové hodnocení virtuálních počítačů pro optimalizaci zdrojů VMware. 

Společnost Pure Storage® (NYSE: PSTG), průkopník v oblasti IT, který poskytuje nejpokročilejší technologie a služby pro ukládání dat, oznámila nové inovace své platformy. K novinkám patří Real-time Enterprise File, což jsou dynamické souborové služby, které se mění, přizpůsobují a rekonfigurují v reálném čase tak, aby rychle splňovaly požadavky moderních aplikací. Mezi další novinky patří hodnocení virtuálních počítačů (VM) a první univerzální kredity v oboru, rozšiřující vedoucí postavení platformy Pure Storage jako služby (STaaS).

Platforma Pure Storage přináší organizacím agilitu a snížení rizik díky jednoduché, konzistentní úložné platformě a službám založeným na předplatném. Nabídka je připravena pro nejširší řadu případů použití v lokálních i hostovaných prostředích nebo ve veřejném cloudu. Díky průběžným, nerušivým upgradům a fungování v režimu služby (as-a-service) se platforma Pure Storage hladce přizpůsobuje vyvíjejícím se potřebám moderních podniků.

Souborové služby v novém pojetí: Real-time Enterprise File

V dnešním dynamickém podnikatelském prostředí mají aplikace náročné na data požadavky přesahující možnosti starších souborových úložišť. Tradiční souborová úložiště, zatížená zastaralou, rigidní architekturou a několika vrstvami složitých protokolů a správy, se velmi obtížně aktualizují a mění, což znemožňuje splnit vyvíjející se potřeby moderních pracovních zátěží, jako je umělá inteligence, analytika a VDI (Virtual Desktop Infrastructure, infrastruktura virtuálních klientských počítačů). Služba Real-time Enterprise File, dodávaná prostřednictvím platformy Pure Storage, je proto speciálně vytvořena tak, aby řešila omezení tradičních souborových úložišť a umožnila zákazníkům rychle reagovat a spravovat požadavky aplikací v reálném čase. Organizace využívající službu Real-time Enterprise File dosáhnou lepších výsledků při nižších celkových nákladech na vlastnictví a zároveň dokážou pružně reagovat na proměnlivé požadavky podnikání. 

Nejnovější inovace společnosti Pure poskytují následující možnosti:

  • Agilita v reálném čase: Starší souborová úložiště jsou nepružná a nutí organizace vytvářet předkonfigurovaná sila, která nelze využívat na maximum ani přizpůsobovat dynamickým požadavkům aplikací. Pure umožňuje zákazníkům přizpůsobovat se v reálném čase díky: 
    • Agilitě napříč všemi úložnými zdroji: Služba Real-time Enterprise File poskytuje podnikům agilitu prostřednictvím globálních úložných poolů, které organizacím umožňují maximalizovat všechny jejich úložné zdroje bez složitého plánování a vytváření rezervací úložiště nebo alokací pro každé pole. Prostřednictvím technologie Pure Fusion™ jsou navíc automatizovány operace v rámci celé flotily úložišť, včetně umisťování pracovních zátěží a vyvažování libovolné kombinace polí napříč celým souborem datových úložišť Pure Storage v organizaci. 
    • Zero-move tieringu: Pokud aplikace vyžaduje přístup k datům s jiným profilem výkonu, nutí to IT oddělení provádět časově náročné fyzické přesuny dat na pole, které splňuje výkonnostní požadavky. Služba Real-time Enterprise File přináší jako první v oboru zero move tiering (nulový přesun v úrovních ukládání), který umožňuje IT oddělení zajistit požadovanou úroveň výkonu bez nutnosti fyzického přesouvání dat mezi vrstvami.
    • Skutečně nerušivému provozu: Starší úložné systémy vyžadují přesun dat, značné předběžné plánování a odstávky koncových uživatelů při každé aktualizaci a změně konfigurace systému. Pouze Pure nabízí skutečně nerušivé upgrady (NDU, non-disruptive upgrades) v rámci celé své platformy. Zajišťuje upgrady hardwaru i softwaru bez nutnosti migrace dat nebo jakékoli ztráty dat, ať už se jedná o jakýkoli upgrade.
    • Rozšířené podpoře pro nákladově citlivé pracovní zátěže: Pure uvádí nový FlashBlade//S100, platformu připravenou na umělou inteligenci s podporou GPUDirect (přenos dat mezi pamětí grafického procesoru a úložištěm), která přináší progresivní ceny napříč všemi cenovými kategoriemi a trhy. Nabízí škálovatelnou architekturu určenou pro všechny základní případy použití v podnicích, včetně AI, dodržování předpisů, sdílení obsahu, úložišť obrázků a aplikací pro IoT (Internet věcí), prostředí edge i robotiku.
  • Jednoduchost v základu celé architektury: Záplatování a přidávání nových funkcí do starších architektur úložišť vytváří značnou složitost a vynucuje si časově náročnou správu. Například jednotlivé pracovní zátěže je třeba nakonfigurovat pro QoS (kvalitu služeb). Platforma Pure Storage naproti tomu nově definuje jednoduchost správy:
    • Provoz jako v cloudu: Díky cloudovému provoznímu modelu platformy Pure Storage přináší služba Real-time Enterprise File radikální zjednodušení pro IT oddělení. Data lze jednoduše umístit a přiřadit jim SLA (smlouva o kvalitě služby) umožňující rozšíření úložiště a automatické přizpůsobení růstu dat. Zajišťuje také automatickou péči o služby, jako je QoS a multiprotokolová konfigurace.
  • Přirozený jazyk pro práci se soubory: Pure Storage pokračuje ve zjednodušování správy pomocí funkce AI Copilot for File, prvního modelu přirozeného jazyka v oboru. Tento nástroj dále rozvíjí vedoucí postavení Pure v oblasti inovací tím, že umožňuje IT specialistům, týmům DevOps i zkušeným odborníkům na ukládání dat řešit problémy související se soubory a odstraňovat úzká místa v podnikovém IT.
  • Síla úložiště jako služby – přenesená i na úroveň souboru: Pouze společnost Pure poskytuje skutečně úložiště jako službu i pro soubory, a to prostřednictvím řešení Evergreen//One, které je podpořeno nejvyšším počtem souběžných smluv SLA v odvětví.

Mezi další nové inovace platformy Pure Storage, které jsou připravené na budoucnost, patří: 

Optimalizace provozu virtualizovaných prostředí pomocí nového hodnocení virtuálních strojů (VM)

Vzhledem k tomu, že virtualizovaná prostředí čelí stále větší nejistotě a rizikům narušení, nabízí platforma Pure Storage jako první v oboru hodnocení virtuálních strojů, které pomáhá IT specialistům s rozhodováním o modernizaci virtualizovaných prostředí pro kritické pracovní zátěže. Funkce VM Assessment je v oboru jedinečná a nabízí monitorování výkonu, rozšířené plánování scénářů a doporučení pro stanovení velikosti oprávnění prostřednictvím platformy Pure1®. Správci nyní mohou začít identifikovat příležitosti k optimalizaci svých prostředků virtuálních počítačů a zároveň získat hluboký přehled o jejich využití a potenciálních dopadech předplatného. VM Assessment je k dispozici všem zákazníkům zdarma v rámci předplatného Pure1.

První univerzální kredity v oboru přinášejí finanční flexibilitu

Společnost Pure Storage dále rozšiřuje své vedoucí postavení v oblasti STaaS a představuje první univerzální kredity v oboru, které nabízejí bezprecedentní flexibilitu. Univerzální kredity umožňují podnikům zakoupit fond kreditů a využívat je v rámci různých služeb, aniž by byly vázány na konkrétní předplatné, a zároveň poskytují předvídatelné účtování. Zákazníci nyní mohou nákupem univerzálních kreditů využít množstevní slevy a použít je v různých službách, včetně Evergreen//One™, Pure Cloud Block Store™ a Portworx®. 

„Společnost Pure opět výrazně zvyšuje laťku pro moderní platformy ukládání dat. Zastaralá a rigidní starší úložiště souborů již léta zákazníkům komplikovala život, protože je brzdila a nutila k častým cyklům obnovy technologií. Prostřednictvím platformy Pure Storage, díky službě Real-time Enterprise File, novému hodnocení virtuálních počítačů a univerzálním kreditům umožňujeme našim zákazníkům s jistotou procházet rychle se měnícím a složitým prostředím současného byznysu,“ uvádí Ajay Singh, produktový ředitel společnosti Pure Storage.

„Modernizace úložišť znamená pro moderní podniky, jejichž fungování je založeno na datech, zásadní požadavek. Zjednodušené úložné prostředí se snadným přístupem a správou je nezbytností pro organizace, jejichž měřítkem úspěchu je doba uvedení produktu na trh. Vysoce diferencovaná platforma Pure Storage změnila vnímání zákazníků, kteří nyní chápou, co jim může moderní úložná infrastruktura přinést. Uvedení služby Real-time Enterprise File a rozšíření jejích možností STaaS dále upevňuje vedoucí postavení společnosti Pure na trhu,“ dodává Matt Kimball, viceprezident a hlavní analytik společnosti Moor Insights & Strategy.

    

Podrobnější informace:

  • Univerzální kredity jsou již k dispozici.
  • FlashBlade//S100, FlashBlade Zero Move Tiering a VM Assessment budou všeobecně dostupné ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2025.
  • Blog společnosti Pure Storage: Leave Legacy Behind with the Pure Storage Platform (Opusťte zastaralá řešení s platformou Pure Storage Platform)

Uznání analytiků

Společnost Pure Storage se v Magických kvadrantech společnosti Gartner pro primární i objektová úložiště umístila mezi lídry: 

Leader in the 2024 Gartner Magic Quadrant for Primary Storage Platforms

Leader in the 2023 Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems & Object Storage

 

O společnosti Pure Storage

Společnost Pure Storage (NYSE: PSTG) poskytuje nejpokročilejší platformu pro ukládání, správu a ochranu dat, celosvětově a bez ohledu na velikost organizace. S Pure Storage mají organizace k dispozici maximální jednoduchost a flexibilitu, která šetří čas, peníze a energii. Od umělé inteligence až po archivaci dat poskytuje Pure Storage cloudové prostředí s jednotnou platformou Storage as-a-Service v rámci lokálních, cloudových i hostovaných prostředí. Tato platforma je postavena na architektuře Evergreen, která se vyvíjí spolu s podnikáním zákazníků – vždy novější a lepší s nulovými plánovanými odstávkami, což je zaručeno. Naši zákazníci aktivně zvyšují svou kapacitu a výpočetní výkon a zároveň výrazně snižují svou uhlíkovou a energetickou stopu. Společnost Pure Storage si snadno zamilujete, o čemž svědčí nejvyšší skóre Net Promoter Score v oboru. Další informace naleznete na adrese www.purestorage.com.

 

Pure Storage, logo Pure Storage P, Pure//Accelerate, Pure1, Pure//E, Evergreen//One, FlashBlade, FlashBlade//S, FlashArray//E, FlashArray//X, FlashArray//C a značky uvedené na seznamu ochranných známek Pure Storage jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Pure Storage Inc. v USA a/nebo jiných zemích. Seznam najdete na www.purestorage.com/legal/productenduserinfo.html.

 

Spojte se se společností Pure

Blog
LinkedIn
X
Facebook