Benefiční koncert na pomoc obětem povodní podpoří desítky mladých umělců a influencerů

Patnáctého října 2024 od 20 hodin proběhne v pražském Hudebním klubu Doupě benefiční koncert na podporu obětí povodní s názvem Na vlně pomoci. Tento koncert je jedinou popovodňovou benefiční akcí zaměřenou na mladou generaci, která se o sbírkách a možnostech pomoci často nedozví z klasických médií, protože je nesleduje. Klíčovým komunikačním kanálem pro generaci Z jsou sociální sítě, a proto si je organizátoři, online médium BoldNews ve spolupráci s festivalem Metronome Prague a United Islands of Prague, vybrali jako hlavní médium pro šíření informací.

S pomocí desítek mladých umělců a influencerů, kteří se do projektu postupně zapojují, se informace o benefici dostávají mezi mladé lidi. Influenceři budou koncert zároveň restreamovat na svých účtech.

„BoldNews je jediné české seriózní zpravodajství cíleně zaměřené na generaci Z. S naším publikem aktivně komunikujeme, a proto víme, že mnoho mladých se zajímá o veřejné dění a není jim lhostejné, co se kolem nich děje. Zjistili jsme, že v případě povodní mladí lidé často nevědí, jak konkrétně mohou pomoci — v rámci klasických médií se k těmto informacím v mnoha případech nedostanou, protože klasická média na denní bázi často nesledují. V rámci iniciativy #navlnepomoci přinášíme konkrétní tipy. Mediálně jsme podpořili také charitativní koncert, který vysílala Česká televize. Tam vznikla idea na úspěšnou akci navázat a udělat benefici cíleně pro generaci Z. Tomu odpovídá výběr komunikačních kanálů, ambasadorů i vystupujících umělců,“ přiblížila myšlenku, jak vznikl nápad na uspořádání benefičního koncertu zaměřeného na generaci Z, Alice Mikulášová, spoluzakladatelka BoldNews.

Zapojí se desítky mladých umělců i předních českých influencerů

Na benefičním koncertu s názvem Na vlně pomoci, který se uskuteční v pražském Hudebním klubu Doupě, vystoupí bez nároku na honorář přední zástupci české umělecké scény generace Z jako například Renne Dang, 7krát3, Sharlota, Andrea Kalousová, Lucie Bikarová, Marsell Bendig, We Are Domi, Albert Černý z kapely Lake Malawi a další. Partnerem programu jsou festivaly Metronome Prague a United Islands of Prague.

V roli hostů eventu se zúčastní či sdílením livestreamu na svých sítích benefici podpoří desítky českých influencerů, kteří mají na sítích silný hlas, jsou jimi třeba Čestmír Strakatý, Martin Mikyska alias Mikýř, Martin Carev, Monika Bagárová, Adam Mišík, Adam Kajumi, Karolína Kopíncová, Iveta Maurerová, Markéta Konvičková, Kateřina Marie Tichá a další.

Odkaz na hlavní video kampaně naleznete zde: https://youtube.com/shorts/fNrK6kTWHDA?feature=share 

Výtěžek půjde na sbírku #zlasky k lokalitám

Se zahájením koncertu 15. října 2024 ve 20 hodin se spustí odkaz na sbírku, do které budou moci sledující přenosu přispívat. Sbírka je zaštítěna spolkem Horní Dolní a vznikla ve spolupráci se společností Kofola ČeskoSlovensko, která působí na Krnovsku, jedné z nejvíce postižených lokalit. Kofola má také závody v Hanušovicích a Litovli.

„Povodeň se nás dotkla velmi osobně. Každý den nyní žijeme příběhy těch, kterým voda vzala domov. Ceníme si obrovské solidarity a pracovitosti našich lidí. Vážíme si každého, kdo nám nabízí volné ruce na pomoc s úklidem a zprovozněním chodu firmy. Zároveň ale věříme, že Kofola je dostatečně ekonomicky silná firma, aby i tuto ničivou povodeň zvládla. Lidé, kteří ztratili své domovy, jsou na tom podstatně hůře,“ vysvětlil Jannis Samaras, zakladatel Kofoly, a dodal: „Do dobročinné sbírky jsme sami vložili 10 milionů korun. Další více než 1,5 milionů přidali naši manažeři. Rodin, kterým povodeň zcela převrátila život naruby, jsou jen v Krnově tisíce a každá cílená pomoc je pro ně potřeba.“

Hlavním partnerem benefičního koncertu, který se odehraje v pražském Hudebním klubu Doupě, je společnost Rohlik Group, známá svou platformou Rohlík.cz. Díky této spolupráci se může celá akce realizovat. Dalšími partnery jsou Škoda Auto, Rádio Impuls, TV Óčko nebo super.cz.

Můžete se zapojit i vy! Přispět můžete 15. října 2024 od 20 hodin na stránkách www.navlnepomoci.cz.