Změny ve vedení českého Lidlu

Generální ředitel Adam Miszczyszyn odchází po vzájemné dohodě k 31. 10. 2024 z vedení českého Lidlu. Jeho nástupcem se stane Tomasz Kuzma, dosavadní člen představenstva Lidl Stiftung odpovědný za expanzi na západním Balkáně. Tomasz Kuzma působil v letech 2002 až 2017 na různých pozicích ve společnosti Lidl v České republice a v Německu, mimo jiné i jako člen vedení společnosti na pozici jednatele pro provoz a logistiku. 

„Do českého Lidlu se vracím po osmi letech. Po celou dobu mého působení v zahraničí jsem sledoval, jak se mým předchůdcům daří z Lidlu úspěšně budovat jedničku na českém trhu. Lidl se stal synonymem pro kvalitní, čerstvý a cenově dostupný sortiment, výborný zákaznický zážitek, skvělého zaměstnavatele i lídra v oblasti udržitelnosti. Na tom má zásluhu skvěle fungující tým, ke kterému se rád připojím. Věřím, že i nadále budeme první volbou pro zákazníky, zaměstnance, dodavatele i všechny naše partnery a těším se na naši společnou práci,“ říká Tomasz Kuzma.

O společnosti Lidl

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 319 prodejen, které jsou zásobovány 6 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 75 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě Lidl-shop. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či v minulých letech výstavbu Rákosníčkových hřišť. 

Více informací naleznete na: 

www.lidl.cz 

https://www.facebook.com/lidlcesko

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika