Hned tři ocenění získala stanice O2 TV Sport na Sport Alive Awards

11. 10. 2024 – Letošní ocenění pro nejlepší sportovně-byznysové projekty již mají své vítěze. Na slavnostním vyhlášení Sport Alive Awards ve vyprodaném O2 Universum zanechala výraznou stopu stanice O2 TV Sport, která uspěla ve třech kategoriích. Bronzové medaile získaly projekty: VAR centrum, Handi Talks Terezy Kubíčkové a také hokejová show Bomby na ledu.

Sport Alive
Na třetím ročníku předávání cen Sport Alive Awards, které se koná při příležitosti sportovně-byznysové konference Sport Alive, zastupoval stanici O2 TV Sport Marek Kindernay.

„Chtěl bych velmi poděkovat za bronzový hattrick, je to ocenění pro všechny kolegy, kteří se na daných aktivitách podílejí. Na shortlisty se letos dostalo více než 50 projektů, takže konkurence nebyla malá. Z televizního prostředí jsme jedinou stanicí, která takto významně uspěla,“ sdělil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Nejlepší sportovní obsah

V této kategorii ocenila odborná porota třetím místem hokejovou show Bomby na ledu, kterou O2 TV Sport vysílá od minulého roku. Jedná se o unikátní formát, který divákům přináší zábavu i odbornost v průběhu celého hokejové sezony.

Nejlepší sportovní inovace

Speciální VAR centrum, které je určené rozhodčím nejvyšší fotbalové soutěže, obsadilo třetí příčku na stupni vítězů. „Jednotné centrum pro videorozhodčí je součástí unikátního O2 Broadcast Remote Centra, které splňuje nejvyšší technické parametry při výrobě přenosů. Realizace zabrala několik měsíců a projekt se zařadil mezi významné milníky v českém fotbale,” uvedl Rostislav Suslo za společnost O2 TV Production, která stojí za vybudováním centra pro videorozhodčí.

Nejlepší projekt s nízkým rozpočtem

Na pódium se dostal i pořad Handi Talks Terezy Kubíčkové, jenž si odnesl bronzové umístění. Jedná se o televizní pořad vysílaný na O2 TV Sport od roku 2023, vznikl s cílem přinést širší veřejnosti inspirativní příběhy českých handicapovaných sportovců. Pořad se stal součástí strategie O2 TV Sport, která chce zviditelnit parasport a poskytnout prostor příběhům, které nejsou v mainstreamových médiích běžné.

Sport Alive

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.