HP Print AI je první inteligentní tiskové řešení pro domácí, kancelářský a velkoformátový tisk

Praha, 11. října 2024 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Společnost HP na veletrhu HP Imagine představila HP Print AI, první inteligentní tiskové řešení v oboru s revolučním potenciálem. Funkce HP Print AI zajistí bezproblémový tisk od nastavení tiskárny až po podporu. Díky funkci Perfect Output, která je k dispozici v exkluzivním beta programu, budou výtisky vypadat vždy perfektně. Funkce HP Print AI se hodí jak pro domácí, tak pracovní tisk.

„Díky technologii HP Print AI je tisk jednodušší a pohodlnější,“ říká Tuan Tran, prezident divize Imaging, Printing, and Solutions společnosti HP. „Zavedení AI napříč naším portfoliem zjednoduší tisk, podnítí kreativitu a urychlí spolupráci, zároveň bude zajištěna ochrana soukromí a dat zákazníků. Je to náš první krok k novému tiskovému standardu.“

Dokonalý výstup 

Více než polovina tiskových úloh pochází z webových prohlížečů, například online články, jízdenky, recepty a návody. Tisk z webu ale většinou znamená nevyužitou plochu papíru, problémy s velikostí obrázků a nežádoucí webové reklamy. Spotřebitelé, kteří tisknou z webových prohlížečů, jsou pochopitelně frustrovaní

Funkce Perfect Output přeformátuje a uspořádá webový obsah tak, aby se napoprvé perfektně vešel na stránku. Funkce Perfect Output umí detekovat nežádoucí obsah, například reklamy, a vytiskne pouze požadovaný text a obrázky, čímž šetří čas, papír a inkoust.

Další obvyklou tiskovou úlohou jsou tabulky: více než polovina uživatelů tabulek se potýká s problémy při správném tisku dokumentů. Funkce Perfect Output vytváří tabulky vhodné k tisku bez dělení jednotlivých tabulek a grafů na stránky.

Podpora na míru

HP Print AI také zjednoduší a přizpůsobí podporu jednotlivým zákazníkům. Od okamžiku zapnutí tiskárny inteligentní technologie předvídá zákazníkovy potřeby a projde s ním každý krok nastavení. HP Print AI využívá přirozený jazyk, všímá si kontextu a pamatuje si preference uživatelů i jejich předchozí dotazy. Zákazníci tak dostanou okamžitou podporu na míru, k

Personalizace aktivit 

S HP Print AI mohou uživatelé kreativně upravovat fotografie. Na základě jednoduchých konverzačních pokynů dokáže HP Print AI hladce nastavit rozvržení i styly a písma a personalizovat tak návrh pro každou příležitost. HP Print AI také opravuje běžné tiskové chyby automatickým zvětšením měřítka obrázků a odstraněním nežádoucích objektů. 

Jakmile je návrh připraven, mohou uživatelé buď přímo tisknout, nebo si vybrat ze seznamu partnerů, kteří nabízejí tisk fotografií, tisk dárkových certifikátů na blahopřání a mnoho dalšího. 

Bezproblémová spolupráce

Společnost HP nabízí rozšířenou dostupnost HP Scan AI Enhanced firemním zákazníkům. Toto cloudové řešení s AI automaticky rozpoznává typ skenovaných dokumentů a extrahuje klíčové informace na základě konkrétních potřeb zákazníka. Toto řešení omezuje manuální ovládání a zadávání dat, a tak šetří čas a peníze zákazníkům z řady malých a středních podniků a firem. Významná maloobchodní skupina s 300 pobočkami v Itálii například zaznamenala 80% snížení nákladů na pracovní sílu poté, co do pracovních procesů implementovala HP Scan AI Enhanced

Společnost HP také rozšiřuje možnosti použití umělé inteligence v odvětvích, která zatím technologií ke zvýšení produktivity nevyužívala, například v projektování a stavebnictví.  Nové řešení HP Build Workspace umožňuje projektantům a stavařům snadno organizovat práci v terénu. Automatizací časově náročných úkolů HP Build Workspace zvyšuje efektivitu a posiluje spolupráci mezi profesionály v odvětvích architektury, projektování a stavebnictví. HP Build Workspace umožňuje přístup k projektům jak na počítači, tak v mobilních zařízeních.

Dostupnost

  • HP Print AI je k dispozici již dnes s exkluzivní beta verzí, která vybraným zákazníkům poskytuje funkci Perfect Output. V průběhu roku 2025 plánujeme představit nové funkce HP Print AI.
  • HP Build Workspace je k dispozici už dnes, funkce AI jsou v beta verzi k dispozici v USA a Evropě, Velká Británie a Irsko budou brzy následovat. Celosvětově bude řešení dostupné na jaře 2025.
  • HP Scan AI Enhanced je softwarová služba dostupná momentálně v severní Americe, většině Evropy a jižní Ameriky a v některých částech Asie.

O společnosti HP
Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií a tvůrcem řešení, která umožňují lidem realizovat jejich nápady a zabývat se věcmi, na nichž jim záleží nejvíc. Společnost HP působí ve více než 170 zemích světa a nabízí širokou škálu inovativních a udržitelných zařízení, služeb a předplatitelských programů pro osobní počítače, běžný i 3D tisk, hybridní práci, hraní her a další. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com. 

Tagged