Western Digital dodává pevné disky ePMR s nejvyšší kapacitou na světě

Western Digital je lídrem v oboru s novými 11plotnovými disky UltraSMR s kapacitou až 32 TB a disky CMR s kapacitou až 26 TB, které nabízejí vynikající celkové náklady na vlastnictví pro zákazníky z oblasti hyperscale úložišť, cloudu a podnikových datových center

SAN JOSE, Kalifornie / Praha – 15. října 2024 – Pevné disky jsou více než pouhým úložištěm, jsou klíčovým nástrojem pro podniky, které chtějí optimalizovat svou infrastrukturu, snížit náklady na vlastnictví a zajistit budoucnost u svých strategií a postupů při zpracování dat. Společnost Western Digital (NASDAQ: WDC), která neustále inovuje své produkty, aby vyhověla potřebám světa založeného na datech, dnes oznámila, že nyní dodává pevný disk HDD UltraSMR s nejvyšší kapacitou na světě dosahující 32 TB 1, přičemž využívá osvědčenou a spolehlivou technologii záznamu ePMR (energy-assisted Perpendicular Magnetic Recording) pro dodavatele hyperškálovatelných úložišť, poskytovatele cloudových služeb a firmy a podniky. 

Pro ty, kdo chtějí pevný disk připravený k okamžitému použití pro dnešní datově náročné úlohy, Western Digital zahájil také dodávky pevného disku CMR s technologií ePMR opět s nejvyšší kapacitou na světě a to až 26 TB pro podnikové zákazníky a prodejní kanály. 

Tyto nové disky s prvním komerčně dostupným 11plotnovým designem na světě a technologií ověřenou v praxi posilují závazek společnosti Western Digital dodávat technologie HDD, které zvyšují laťku kapacity, spolehlivosti a inovací.

Datový cyklus u aplikací s umělou inteligencí (AI Data Cycle) se stal hnacím motorem růstu odvětví ukládání dat. Systémy umělé inteligence se stávají sofistikovanějšími, zpracovávají a generují obrovské množství dat, které je třeba efektivně ukládat. Pevné disky hrají v tomto ekosystému klíčovou roli, protože zpracovávají jak vstupní stranu, kde se data shromažďují, přijímají a ukládají, tak výstupní stranu, kde se vytváří a uchovává obsah AI. Tato dvojí role staví pevné disky do pozice pilíře datového cyklu umělé inteligence, který zajišťuje, že data jsou k dispozici, kdykoli je potřeba, a jsou uložena s co nejnižšími náklady na vlastnictví.

Nejnovější pevné disky Western Digital 26 TB CMR a 32 TB UltraSMR využívají řadu technologických inovací, které datovým centrům umožňují maximalizovat efektivitu ukládání dat. Kromě ePMR, OptiNAND™, ArmorCache™ a třístupňového aktuátoru (TSA) jsou disky vybaveny první komerčně dostupnou 11plotnovou platformou na světě spolu s dalšími konstrukčními vylepšeními. 

Pevný disk 32 TB Ultrastar DC HC690 SMR HDD 

Společnost Western Digital je i nadále lídrem v oblasti zavádění záznamové technologie SMR a je hnací silou inovací, které přinášejí vynikající úložnou kapacitu a zároveň snižují celkové náklady na vlastnictví. Nyní se dodávají pevné disky Western Digital Ultrastar DC HC690 UltraSMR s kapacitou až 32 TB, které podporují cíle zákazníků v oblasti nákladově efektivního hlubokého ukládání digitálního obsahu ve velkém měřítku. Tyto nové pevné disky nabízejí sekvenční výkon až 257 MiB/s a spotřebu pouhých 5,5 W v nečinnosti, takže jsou ideální pro horká i studená data.

Pevný disk 26 TB Ultrastar DC HC590 CMR HDD

Nejnovější disky CMR společnosti Western Digital, které se nyní dodávají, jsou rychlým prostředkem pro další růst kapacity se spolehlivým, v praxi ověřeným technologickým základem. Tato nejnovější generace disků přináší bezkonkurenční kapacitu u technologie CMR, bezproblémovou kvalifikaci do vybraných zařízení, snadnou integraci a rychlé přijetí při zachování vynikající spolehlivosti a odolnosti. Pevný disk Ultrastar DC HC590 26TB CMR se vyznačuje trvalou přenosovou rychlostí až 288 MiB/s a v nečinnosti spotřebovává pouhých 5,6 W energie.

Hybridní úložné platformy Ultrastar Data60 a Data102

Nové pevné disky Ultrastar mají potřebnou kvalifikaci a jsou integrovány do hybridních úložných platforem Ultrastar Data60 a Data102 JBOD, což jsou škálovatelná úložná řešení s vysokou hustotou, která jsou ideální pro moderní datová centra, privátní cloudy a pro analýzu velkých dat. Tyto platformy poskytují flexibilní konfigurace, které pojmou až 60 nebo 102 pevných disků, a mohou poskytnout až 3,26 PB hrubé kapacity. Klíčové technologie jako IsoVibe™ a ArcticFlow™ zajišťují snížení vibrací a optimalizované chlazení, což vede k vyššímu výkonu a spolehlivosti. Dodávky budou zahájeny koncem roku.

Pevný disk 26 TB WD Gold® SATA  

Nové pevné disky WD Gold s kapacitou 26 TB, které byly speciálně navrženy pro systémové integrátory a prodejce, jsou již nyní dostupné v prodejním kanálu. S využitím inovací z technologické platformy Ultrastar HDD poskytuje 26TB pevný disk WD Gold nekompromisní úložné řešení, které zahrnuje nejnovější inovace pro zvládnutí velkého pracovního zatížení při nepřetržitém čtení a zápisu v nejnáročnějších prostředích podnikových a komerčních systémů. Díky pětileté omezené záruce3 podporující až 2,5 milionu hodin MTBF4 (předpoklad) poskytují disky WD Gold nejvyšší výkon, spolehlivost, odolnost a flexibilní kapacitu pro malé a střední podniky a profesionály v oblasti designu, jejichž kritická data a tvůrčí výstupy jsou zásadní pro jejich úspěch.

„S rozvojem umělé inteligence, edge computingu a rozsáhlých datových center hrají pevné disky klíčovou roli při zajišťování obrovské kapacity, výkonu a nízké spotřeby, takže jsou nepostradatelné pro podniky, které chtějí co nejvyšší hustotu úložiště s co nejnižšími náklady na vlastnictví,“ řekl John Chen, viceprezident společnosti Trendfocus. „S příchodem nové 11plotnové platformy má společnost Western Digital dobrou pozici k tomu, aby i nadále podporovala klíčové případy použití pevných disků. Optimalizuje prakticky všechny uživatele na všech trzích pro úspěch v dnešním prostředí náročném na data.“

„Naše technologie CMR a UltraSMR nejenže trhá rekordy, ale přináší zákazníkům výhody v oblasti efektivity a TCO, které požadovali. A to zdaleka nekončíme,“ řekl Ravi Pendekanti, SVP HDD Product Management, Western Digital. „Tím, že poskytujeme nejvyšší kapacity u disků s technologií ePMR, které jsou dnes v oboru k dispozici, zajišťujeme našim zákazníkům efektivitu, škálovatelnost, spolehlivost a bezkonkurenční hodnotu úložiště, kterou potřebují k tomu, aby si udrželi náskok před konkurencí.“

O společnosti Western Digital

Společnost Western Digital má za cíl uvolnit potenciál dat tím, že využije možnosti jejich využití. Díky franšízám Flash a HDD, podpořeným pokroky v paměťových technologiích, vytváříme průlomové inovace a výkonná řešení pro ukládání dat, která umožňují světu realizovat své touhy. V rámci našich hodnot si uvědomujeme naléhavost boje proti změně klimatu a zavázali jsme se k ambiciózním cílům v oblasti snižování emisí uhlíku schváleným iniciativou Science Based Targets. Více informací o společnosti Western Digital a značkách Western Digital®, SanDisk® a WD® najdete na adrese www.westerndigital.com.

 

Prohlášení o budoucím vývoji

Toto upozornění pro média obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu federálních zákonů o cenných papírech, mimo jiné prohlášení týkající se očekávání dopadu cyklu AI Data na poptávku po datových úložištích, růstu dodávek exabajtů pevných disků a výkonu, dostupnosti, dopadu a celkových nákladů na vlastnictví produktů společnosti. Tato výhledová prohlášení vycházejí ze současných očekávání vedení společnosti k datu tohoto mediálního upozornění a podléhají řadě rizik, nejistot a dalších faktorů, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo naznačených ve výhledových prohlášeních.

Mezi hlavní rizika a nejistoty patří: kolísání globálních ekonomických podmínek; provozní, finanční a právní problémy a potíže spojené s realizací rozdělení podnikání společnosti v oblasti pevných disků a flash pamětí; konečné schválení rozdělení představenstvem společnosti; inflace a ekonomická recese; budoucí reakce na krize v oblasti veřejného zdraví a jejich dopady; dopad obchodních a tržních podmínek; výsledek a dopad ohlášené transakce rozdělení společnosti, včetně vztahů se zákazníky a dodavateli, regulačních a smluvních omezení, kolísání cen akcií a odvedení pozornosti vedení od probíhajících obchodních operací a příležitostí; dopad konkurenčních produktů a cen; vývoj a zavádění produktů založených na nových technologiích a expanze společnosti na nové trhy v oblasti ukládání dat; rizika spojená s iniciativami na úsporu nákladů, restrukturalizací, akvizicemi, odprodeji, fúzemi, společnými podniky a strategickými vztahy společnosti; potíže nebo zpoždění ve výrobě nebo jiná narušení dodavatelského řetězce; najímání a udržení klíčových zaměstnanců; úroveň zadlužení společnosti a další finanční závazky; změny vztahů společnosti s klíčovými zákazníky; ohrožení, poškození nebo přerušení v důsledku incidentů kybernetické bezpečnosti nebo jiných rizik zabezpečení datových systémů; akce konkurentů; dopad mezinárodních konfliktů; rizika spojená s dodržováním měnících se právních a regulačních požadavků a výsledek soudních řízení; a další rizika a nejistoty uvedené v dokumentech společnosti předkládaných Komisi pro cenné papíry a burzy, včetně výroční zprávy společnosti na formuláři 10-K předložené Komisi pro cenné papíry a burzy 20. srpna 2024, na kterou upozorňujeme. Na tato výhledová prohlášení, která hovoří pouze ke dni vydání tohoto dokumentu, byste neměli příliš spoléhat a společnost se nezavazuje tato výhledová prohlášení aktualizovat nebo revidovat s ohledem na nové informace nebo události, s výjimkou případů vyžadovaných zákonem.

1 Jeden gigabajt (GB) se rovná jedné miliardě bajtů, jeden terabajt (TB) se rovná jednomu bilionu bajtů a jeden petabajt (PB) se rovná jednomu kvadrilionu bajtů. Skutečná uživatelská kapacita může být nižší vzhledem k provoznímu prostředí.

3 Podrobnosti o záruce pro konkrétní region naleznete na adrese https://support.wdc.com/warranty.

4 Konečné specifikace MTBF a AFR budou založeny na vzorku populace a jsou odhadovány pomocí statistických měření a akceleračních algoritmů za typických provozních podmínek, typické pracovní zátěže a teploty udávané zařízením 40 °C. Při překročení těchto parametrů dojde k derivaci MTBF a AFR, a to až do 550 TB/rok a 60 °C (teplota hlášená zařízením). Hodnocení MTBF a AFR nepředpovídají spolehlivost jednotlivých disků a nepředstavují záruku.