Arcibiskupství odhaluje svá tajemství: Spustilo podcast plný silných příběhů a nečekaných rozhovorů

Jaké je to být katolickou disidentkou, exorcistou nebo zakladatelkou hospicové péče? A jak katolická církev reaguje na výzvy dnešní doby? 

Odpovědi na nevšední témata nabízí nový podcast Arcipodcast, který právě spouští pražské arcibiskupství. Moderátorka Eva Čerešňáková vás provede příběhy lidí, kteří mění svět kolem sebe – od víry přes naději až po činy. Připravte se na nečekané otázky, hluboké myšlenky a inspirativní rozhovory, které vám otevřou oči.

Arcipodcast startuje v říjnu. V prvních epizodách uslyšíte například Kamilu Bendovou, katolickou disidentku, která se aktivně zapojovala do boje proti totalitnímu režimu. Těšit se můžete také na rozhovor s Jaroslavem Brožem, děkanem Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy a zároveň exorcistou, který prozradí více o své výjimečné roli v církvi. A v neposlední řadě také se zakladatelkou hospicové péče v České republice, Marií Svatošovou, která otevře otázky spojené s důstojnou péčí o lidi v posledních chvílích jejich života.

V našich podcastech sledujeme dvě hlavní linie – jedna se zaměřuje na komunikaci a aktivity arcibiskupství, druhá pak na šíření evangelia prostřednictvím zajímavých a aktuálních rozhovorů,“ říká Mons. Jan Balík, generální vikář pražského arcibiskupství a dodává: „Chceme přiblížit veřejnosti nejen to, co církev dělá, ale hlavně ukázat, jak může naše víra inspirovat a měnit životy.“

Podcastem vás provede Eva Čerešňáková, vicemiss ČR 2007 a autorka knihy o pouti do Santiaga de Compostela. „Jsem vděčná za možnost být součástí tohoto projektu. Přinášet lidem silné příběhy a ukazovat, jak se víra prolíná s každodenním životem,“ říká moderátorka.

Proč poslouchat Arcipodcast? Podcast přináší otevřené rozhovory s inspirativními lidmi s hlubokým sociálním a náboženským cítěním. Nevšední příběhy nabídnou pohled na svět z jiné perspektivy a přimějí vás zamyslet se nad tím, co je opravdu důležité. Je to ideální pořad pro každého, kdo chce hlouběji poznat, jak církev reaguje na současné problémy a jak její členové žijí svou víru.

Arcipodcast můžete poslouchat dvakrát do měsíce na všech oblíbených podcastových platformách a na YouTube kanále Arcibiskupství pražského.