Společnost CIE Metal CZ zdvojnásobuje své prostory v CTParku Hranice, jedná se o druhé rozšíření od roku 2021

Praha, 16. října 2024 – Společnost CTP, největší evropský developer, vlastník a správce průmyslových a logistických nemovitostí dle hrubé pronajímatelné plochy (GLA), oznamuje další rozšíření prostor pro společnost CIE Metal CZ ze skupiny CIE Automotive v CTParku Hranice. Jde již o druhé rozšíření spolupráce, v rámci kterého bude přidáno 5 200 m² k dosavadnímu areálu. Dokončení projektu se očekává v první polovině příštího roku.

Společnost CIE Metal CZ, která navrhuje a vyrábí komponenty pro automobilový průmysl po celém světě, si pronajímá prostory v CTParku Hranice již od roku 2021. Park, který se nachází v strategické poloze s přímým přístupem k dálnicím vedoucím do Olomouce (30 km), Ostravy (45 km) a Polska/Katovic (145 km), je ideálně situován v blízkosti klíčových tras automobilového a high-tech dodavatelského řetězce.

Výběr CTParku Hranice byl ovlivněn nejen vysokou kvalitou a připraveností objektu, který dříve sloužil podobným výrobním účelům, ale také blízkostí koncového zákazníka a stávajícího závodu CIE ve Valašském Meziříčí. Tento krok odráží rostoucí trend nearshoringu, kdy společnosti přesouvají výrobu blíže svým zákazníkům v reakci na měnící se geopolitickou situaci. V roce 2023 společnost CIE rozšířila své výrobní kapacity na celkových 13 233 m², aby uspokojila rostoucí poptávku. Aktuální expanze se uskuteční v hale HR5, na kterou CTP již získala stavební povolení, a nachází se v těsné blízkosti stávající haly. Nové prostory tak umožní efektivní propojení mezi výrobou a skladem, což přinese zvýšení provozní efektivity na jednom místě.

„Naše spolupráce s CTP se ukazuje jako klíčová pro naše dlouhodobé cíle a rozvoj. S každým novým rozšířením v CTParku Hranice se nám daří efektivně zvyšovat výrobní kapacity a zároveň optimalizovat logistické procesy. CTPark Hranice se tak pro nás stal ideálním místem pro naše výrobní a logistické operace, a to zejména díky své strategické poloze a vysoké kvalitě.  Jsme přesvědčeni, že toto nové rozšíření přinese další možnosti pro rozvoj našich inovativních projektů.“ vysvětlil Michal Curylo, CIE Metal CZ. 

„Dlouhodobá spolupráce s CIE Metal CZ je pro nás velkým potěšením a dokazuje, jak efektivně může probíhat expanze a růst klienta díky flexibilitě prostor a kvalitnímu zázemí. Druhé rozšíření prostor v CTParku Hranice krásně ukazuje, že je možné růst postupně, přizpůsobovat se poptávce a reagovat na vývoj trhu, což je pro nás i naše klienty klíčové,“ řekl Vojtěch Peřka, Senior Business Developer CTP v České republice. 

CIE využívá prostory parku nejen pro skladovací účely, ale také pro výrobu, přičemž se zaměřuje na dynamicky se rozvíjející oblast elektromobility a pokročilých technologií, včetně robotizace. Společnost CTP proto přizpůsobila prostory s ohledem na automatizaci výroby a jiné specifické potřeby klienta. Hala HR5 je tak vybavena speciálními technologiemi pro skladování a disponuje certifikací BREEAM, včetně možnosti instalace fotovoltaických panelů, což podtrhuje závazek společnosti CTP k udržitelnosti. V současné době CIE Automotive připravuje s plánovaným nárůstem rovněž navýšení pracovních pozic v důsledku expanze.

O CTP 

Společnost CTP je největším developerem zalistovaným na burze, vlastníkem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí dle hrubé pronajímatelné plochy s 12,4 miliony m2 GLA v 10 zemích (k 30. červnu 2024). CTP certifikuje všechny nové budovy dle standardu BREEAM na úrovni Very good či lepší a od Sustainalytics získala Low-Risk ESG hodnocení, což podtrhuje její závazek být udržitelným podnikatelem. 

Více informací naleznete na webových stránkách CTP: www.ctp.eu