Festka předvede své řemeslné umění na největší evropské výstavě ručně vyráběných kol Bespoked 2024 v Drážďanech

Praha, Česká republika, 17. října 2024 – FESTKA, český výrobce špičkových karbonových kol se sídlem v Praze, se představí na největší evropské výstavě ručně vyráběných jízdních kol Bespoked, která se koná od 18. do 20. října na mezinárodním letišti v Drážďanech. Tato prestižní akce, která oslavuje umění stavby rámů kol, přiláká více než 7 000 návštěvníků, včetně profesionálů z oboru, cyklistických nadšenců a médií z celého světa. Festka nechá návštěvníky na svém stánku nahlédnout do procesu výroby a vzniku zakázkového kola na míru a představí také zcela nový závodní model kola Spectre Gravel a nový Spirit design modelu Spectre Road. 

„Návštěvníci našeho stánku budou mít jedinečnou příležitost vidět na vlastní oči řemeslnou zručnost a inovace, které stojí za našimi rámy na míru. Během celé akce budou na našem stánku probíhat živé ukázky laminování rámů, takže účastníci budou mít možnost sledovat jednu z nejsložitějších fází našeho výrobního procesu. Návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet sestavit rám umístěním jednotlivých karbonových trubek do tzv. jigu a na trenažéru otestovat kolo vybavené tenzometry – senzory, které používáme ke shromažďování důležitých údajů a dat pro optimalizaci našich rámových trubek,“ říká spoluzakladatel Festky Michael Moureček.

Festka na výstavě Bespoke představí také nejnovější přírůstek do svého portfolia nový model kola Spectre Gravel. Jedná se o závodní gravelové kolo vycházející ze silničního modelu Spectre navržené pro maximální rychlost a výkon na různých površích, od hladkého asfaltu až po náročnější terén. Díky prostupnosti plášťů o šíři až 40 mm je toto kolo stvořeno pro ty, kteří vyžadují rychlost bez kompromisů a zároveň si užívají zábavnou a vzrušující jízdu.

Kromě toho Festka představí také Spirit Design pro Spectre Road, nový grafický design velmi úspěšného modelu, který kombinuje špičkovou estetiku s osvědčeným závodním výkonem.

Výstava Bespoked 2024 se uskuteční v termínu 18.–20. října 2024 na letišti Drážďany (Wilhelmine-Reichard-Ring 1, 01109 Dresden)

BESPOKED Europe’s Largest Handmade Bike Show

O výstavě Bespoked

BESPOKED je největší evropská výstava ručně vyráběných kol na zakázku, která se koná každé dva roky a která oslavuje, povznáší a přispívá k udržitelnosti stavby rámů kol tím, že představuje nejvýznamnější a nejzajímavější práce v cyklistickém průmyslu. Za posledních 13 let se BESPOKED stala největší a nejnavštěvovanější oslavou ručně vyráběných jízdních kol a jejich tvůrců v Evropě, která přilákala více než 7 000 návštěvníků z celého světa. Je to místo, kde se veřejnost, průmysl a média setkávají s nezávislými výrobci, kteří předvádějí jedny z nejlepších jízdních kol na světě. Posláním výstavy je podporovat malé nezávislé výrobce a napomáhat rozkvětu komunity výrobců rámů.

O společnosti Festka 

Společnost Festka sídlí v Praze, kde od roku 2010 vyrábí špičková karbonová kola na zakázku. Mezi své klienty počítá mnoho zajímavých lidí – od hollywoodských celebrit po lidi z velkého byznysu, ale i ty, kteří cyklistiku objevili až v pozdějším věku jako svou oblíbenou formu pohybu a chtějí (a mohou si dovolit) jezdit na výjimečném kole. Festka je známá svou spoluprací se špičkovými institucemi, jako je Evropská kosmická agentura (ESA) nebo České vysoké učení technické. Firmu založil bývalý profesionální cyklista Michael Moureček a jeho přítel, podnikatel Ondřej Novotný. Vizuální identitu Festky má od počátku na starosti Tomáš Hnida. Až 90 % produkce firmy jde na export, přičemž 80 % vývozu směřuje mimo EU – zejména do Asie (Čína, Thajsko, Jižní Korea, Malajsie, Filipíny) a USA.

www.festka.com

https://www.facebook.com/festka

https://www.instagram.com/festka/