Jubilejní 10. ročník Smart Business Festival CZ 2024 přináší českým firmám nejnovější trendy v bezpečnosti, odolnosti a udržitelnosti

Praha, 21. října 2024 – Jubilejní desátý ročník Smart Business Festival CZ se blíží a přinese malým a středním českým firmám nejaktuálnější informace a příležitosti z oblasti bezpečnosti, odolnosti a udržitelnosti. Festival, který se koná ve středu 23. října v prostorách Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia v Praze, nabídne firmám jedinečnou šanci dozvědět se více o klíčových tématech, která formují dnešní svět.

Bezpečnost, technologie a zelená transformace na dosah ruky Letošní ročník se zaměří na globální témata, jako jsou bezpečnostní rizika a praktické návody, jak jim čelit, nové technologie včetně umělé inteligence, kyberfyzických systémů s autonomním provozem či kvantového počítání. Firmy se seznámí s tím, jak tyto technologie mohou využít k posílení své konkurenceschopnosti, ale také s potenciálními riziky, které přinášejí.

Součástí diskuzí bude také zelená transformace, její výzvy i příležitosti, a role českých firem v tomto procesu.

„Víme, že naše činnost ovlivňuje životní prostředí i lidské životy, a proto dodržujeme ESG zásady a aktivně přispíváme k plnění cílů udržitelného rozvoje (SDG) OSN, čímž podporujeme sociální, environmentální a ekonomický rozvoj prostřednictvím technologií, odpovědného přístupu a důrazu na vzdělávání, přičemž se zaměřujeme na klíčové oblasti jako je změna klimatu, diverzita, etika a firemní postupy, včetně projektů jako je přeměna brownfields na Zbraslavi, který využívá stávající infrastrukturu pro další rozvoj konektivity. „ říká právě Anna Tůmova, zástupce hlavního odborného partnera společnosti České Radiokomunikace.

Partnerství a spolupráce v oblasti inovací na festivalu se představí klíčoví hráči z České republiky a okolních zemí, kteří aktivně pracují na vývoji inovací. Účastníci získají informace o příležitostech, které nabízí Evropská centra pro digitální inovace (EDIH), projekty EIT, Testing and Experimentation Facilities (TEF), nebo iniciativa Gaia-X. Nebudou chybět ani novinky o projektech, které připravují podniky na výzvy kvantové éry, včetně Národního koordinačního centra pro kyberbezpečnost a nového evropsky unikátního centra pro bezpečný design a vývoj čipů v Brně.

Široká nabídka projektů pro bezpečnost a udržitelnost na festivalu se představí 18 různých iniciativ, které mohou českým firmám okamžitě nabídnout služby pro zvýšení jejich bezpečnosti, odolnosti a udržitelnosti. Účastníci budou mít možnost navázat přímou spolupráci a konzultovat své potřeby přímo na místě.

Pro více informací o festivalu a registraci navštivte naše webové stránky www.smartbusinessfestival.cz