Huawei Watch D2: chytrý pomocník v boji s vysokým krevním tlakem

Praha, 22. října 2024 – Vysoký krevní tlak představuje závažný zdravotní problém, který často zůstává bez povšimnutí. Hypertenze se v začátcích rozvoje nemoci neprojevuje žádnými zjevnými příznaky, a z toho důvodu je pravidelná kontrola krevního tlaku klíčová pro prevenci vážných onemocnění. Na trh proto přicházejí Huawei Watch D2, které disponují zdravotnicky certifikovaným systémem ambulantního měření krevního tlaku. Novinka mezi chytrými hodinkami umožňuje sledovat krevní tlak kdykoli a kdekoli, čímž přispívá k lepší péči o vaše zdraví. 

Hypertenze: Téměř neviditelný problém, na který je třeba dávat pozor

Vysoký krevní tlak je ve společnosti opomíjeným a z počátku tichým zabijákem, se kterým si ale není radno zahrávat. V České republice se s vysokým krevním tlakem léčí každý pátý Čech a riziko rozvoje hypertenze se s každým přibývajícím rokem rapidně zvyšuje. Od roku 2013 vzrostl počet pacientů léčících se s hypertenzí o téměř 400 tisíc. Vysoký krevní tlak je problém postihující stejně tak muže i ženy, proto je důležité, aby na jeho kontrolu dbali všechny věkové kategorie i pohlaví. 

Laicky řečeno – vysoký krevní tlak nebolí. Proto je obtížné ho na sobě zpozorovat, pokud si tlak pravidelně neměříme. Dlouhodobým ignorováním a neléčením hypertenze může dojít k celkovému poškození oběhové soustavy, vzniku onemocnění cév, srdce, a dokonce i mozku nebo ledvin. Nejsnadnější cestou, jak těmto potenciálním onemocněním předejít, je svůj krevní tlak pravidelně monitorovat a při vysokém výkyvu navštívit lékaře. Naštěstí doba, kdy jste se kvůli měření tlaku museli objednat k lékaři, nebo si doma na paži dávat manžetu, je dávno pryč. Dnes vám v monitoringu krevního tlaku pomůžou chytré hodinky Huawei Watch D2, se kterými můžete měření provádět kdykoli a kdekoli.

Huawei Watch D2 jsou prvním nositelným zařízením, které monitoruje krevní tlak 24 hodin denně a zároveň je zdravotnicky certifikované. Hodinky mají zabudovaný systém ambulantního měření krevního tlaku a součástí jejich výbavy je systém Huawei TruSense, který uživateli poskytne přesnější výsledky měření. S ním budete moct hlídat nejen krevní tlak, ale poskytne vám komplexní správu vašeho zdraví, včetně monitoringu vašeho spánkového režimu, kyslíku v krvi, teploty pokožky nebo okamžité analýzy EKG. Tu získáte pouhým dotykem během 30 vteřin a pomocí dat v reálném čase budete moct identifikovat stavy vašeho srdce co nejdříve.

Spánek, práce, relaxace i sport – hodinky budou váš krevní tlak monitorovat v pravidelných intervalech během všech běžných aktivit v průběhu dne. Stav svého krevního tlaku tak budete mít neustále po ruce a pod kontrolou.  Hodinky vám na základě naměřených údajů a změn krevního tlaku budou poskytovat cenné tipy na to, jak o své zdraví můžete lépe pečovat. 

Zdravý životní styl: Prevence i léčba

Pokud se číslo při měření tlaku na obrazovce postupně přibližuje alarmujícím 140 na 90, jednou z příčin může být nezdravý životní styl. Podle odborníků je totiž zdravý životní styl nejlepší prevencí před rozvinutím hypertenze. Dokonce je i velkou součástí její léčby, pokud už u pacienta propukla. Chytrého asistenta na zápěstí proto využijí jak nadšenci do zdravého životního stylu, tak pacienti trpící vysokým krevním tlakem. Huawei Watch D2 nejsou totiž pouze ambulantním měřičem, díky svým sportovním i zdraví monitorujícím funkcím budou i šikovným pomocníkem na cestě za zdravým životním stylem a s ním spojenou ideální zdravou výší krevního tlaku.

Jedním z doporučení lékařů pro zdravý krevní tlak je pohyb. Správné pravidelné cvičení může snížit krevní tlak o 5 až 10 mmHg – o přibližně stejnou hodnotu by krevní tlak snížila střední dávka léků proti hypertenzi. Je potřeba ale dbát na správnou výši tlaku během cvičení a na vhodný výběr sportů – ideální je turistika, běh nebo jízda na kole. Huawei Watch D2 nabízí více než 80 sportovních režimů, ze kterých můžete vybírat. V aplikaci Huawei Health, díky které propojíte hodinky s mobilem se systémem iOS i Android, si své tréninky můžete snadno přizpůsobit a vytvářet si plány, které vás udrží v kondici. V rámci aplikace můžete také zaznamenávat svůj jídelníček a kalorie. Podle doporučení odborníků je totiž pro snížení hypertenze dobré zařazovat potraviny se spoustou vlákniny, a naopak s menším obsahem tuků a soli. 

Lehké, kompaktní a zároveň stylové

I přestože jsou Huawei Watch D2 certifikovaným zařízením pro měření krevního tlaku, vzhledově se tradičním přístrojům nepodobají ani v nejmenším. Poskytnou vám během okamžiku informace o vašem zdraví, aniž byste si museli na paži oblékat manžetu a všude vám překážely hadičky. Hodinky jsou lehké, štíhlé a své uživatele okouzlí 1,82palcovým AMOLED displejem s maximálním jasem 1 500 nitů. 

K dispozici jsou v černé nebo zlaté barvě a s řemínky pro každou příležitost ve velikostech pro ženy i muže. Můžete si vybrat mezi elegantním koženým řemínkem, který nepokazí žádný společenský outfit či stylovým řemínkem z flouroelastomeru odolným proti potu a šetrným k pokožce. Perfekcionisti si svůj design hodinek mohou vylepšit pomocí široké nabídky ciferníků, které si mohou snadno personalizovat podle svého vkusu a potřeb. Hlídat si svůj krevní tlak a zdraví můžete tak za každé příležitosti, aniž byste se museli obávat, že zdraví obětujete svůj styl. 

Výhodná nabídka při koupi Watch D2

Na oficiálním e-shopu Huawei nyní můžete získat exkluzivní výhody při koupi hodinek Huawei Watch D2, jako je například výměna airbag řemínku po roce užívání úplně zdarma. Jako dárek k nim navíc získáte sluchátka FreeBuds 5i. Zakoupit je můžete za cenu 9 999 Kč. K dostání jsou u prodejce Alza.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/ 

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.