Nechte si to vyprávět: Jiří Bartoška vypráví příběh Palírny U Zeleného stromu v nové audioknize

Herec Jiří Bartoška vypráví svým podmanivým hlasem staletí trvající příběh rodinné Palírny U Zeleného stromu. Exkluzivní audiokniha bude součástí limitované vánoční edice Staré žitné myslivecké.

…Povím vám příběh. A víte, kdo v tomto příběhu hraje hlavní roli? Strom. Je to strom, kterému je přes pět set let, je stále zelený, pořád se rozrůstá a nese dobré ovoce. V letokruzích toho stromu je zapsán příběh vůní, rozmanitých chutí, ale také příběh poctivé práce, řemesla a rodiny… Tak začíná vyprávět Jiří Bartoška příběh nejstarší evropské palírny. Jeho hlas přenese posluchače do roku 1518 a provede je dobrými i špatnými obdobími naší země, s níž je Palírna U Zeleného stromu neodmyslitelně spjata.

Exkluzivní dárek 

„Všichni, kteří slyšeli příběh Palírny U Zeleného stromu, byli fascinováni, co tato česká firma zvládla překonat, a je úctyhodné, že zvládá fungovat už přes půl tisíciletí. Tento příběh chceme odvyprávět všem, proto jsme se spojili s Jiřím Bartoškou, který je tváří značky Stará žitná myslivecká a také milovníkem historie, aby pro vás příběh převyprávěl,“ říká Boris Rajdl z Palírny U Zeleného stromu.

Sám herec a prezident karlovarského festivalu doplňuje, že ho práce na natáčení velmi bavila. „Mám rád historii jako takovou a podle mého názoru je velmi důležité znát historii nejen svojí země, ale i věcí, které máme rádi. Bylo tak pro mě zajímavé zjišťovat všechny historické okolnosti, které stály za vznikem nejstarší palírny v Evropě, říká Jiří Bartoška. „Během spolupráce na audioknize jsem zavzpomínal, jak jsem po mnoha letech Starou žitnou mysliveckou opět objevil,“ říká s úsměvem oblíbený herec. Exkluzivní audiopříběh bude součástí limitované edice vánočního balení Staré žitné myslivecké Reserve a whisky Staré myslivecké Bourbon Cask, které budou k dostání od konce října 2024 ve všech obchodních řetězcích.

Tradice a kvalita
Palírna U Zeleného stromu je nejstarší palírnou nejen na našem území, ale i v celé Evropě. Unikátní firma, která je v provozu nepřetržitě od roku 1518, je jednou z nejdůležitějších ryze českých rodinných firem. Do jejího portfolia patří tradiční lihoviny, jako Stará žitná myslivecká nebo Hanácká vodka, jejichž receptura je podle dochovaných zdrojů nejstarší nejen v Česku, ale i v celé Evropě. A podle tradičních, více než 500 let starých receptur jsou připravovány dodnes.

Stará žitná myslivecká Reserve s audioknihou

Exkluzivní dárkové balení v sobě skrývá nejen lahev Staré žitné myslivecké Reserve, jejímž základem je ušlechtilý žitný destilát, který zraje v dubových sudech v hlubokých prostějovských sklepích. Najdete v něm i tajný odkaz na audioknihu, ve které vám Jiří Bartoška poví příběh nejstarší palírny v Evropě – Palírny U Zeleného stromu. 

Cena limitované edice s audioknihou: 309 Kč

Stará myslivecká Bourbon Cask

Exkluzivní dárkové balení v sobě skrývá nejen lahev čtyřleté whisky Staré myslivecké Bourbon Cask, která má typickou jemnou chuť, již jí dodávají dubové sudy po bourbonu, v nichž zraje. V každém doušku je cítit vanilkový lusk zabalený do medu, bílý pepř a ostružiny a má příjemný hřejivý dozvuk.

V balení najdete i tajný odkaz na audioknihu, ve které vám Jiří Bartoška poví příběh nejstarší palírny v Evropě – Palírny U Zeleného stromu. 

Cena limitované edice s audiopříběhem: 309 Kč

Palírna U Zeleného stromu a.s.

Palírna U Zeleného stromu a.s. má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518 udělením práva vařit pivo a pálit pálenku domu U Zeleného stromu v Prostějově. Jde o unikát nejen v Česku, ale i v rámci celé Evropy, kde neexistuje palírna s delší historií. Palírna U Zeleného stromu a.s. (též známá podle jednoho ze svých výrobků jako Starorežná Prostějov) je ryze česká firma, která je i bez cizího kapitálu druhým největším výrobcem lihovin v České republice. Mezi nejznámější značky patří Prostějovská Starorežná, vodka B42V Eccentric, Heffron či Hanácká vodka a zejména výjimečná originální whisky „Stará myslivecká“. Výrobky firmy jsou oceňovány pro svou chuťovou kvalitu medailemi na významných světových soutěžích a díky tomu firma své značky úspěšně vyváží. S produkty Palírny U Zeleného stromu a.s. se zákazníci mohou setkat v dalších dvaceti zemích pěti kontinentů. Na domácím trhu pak s firmou spolupracují při distribuci svých výrobků značky s nejvyššími společenskými ambicemi, jako jsou, Dictador, NAUD, Pushkin, Berentzen a další.