Společnost McDonald’s na základě uvolnění vládních opatření od čtvrtka 3. prosince otevře interiér svých restaurací. Celkem se bude jednat o 80 poboček napříč republikou, které začnou svým zákazníkům nabízet konzumaci jídla přímo v restauraci, zbylých 25 restaurací v obchodních centrech bude vydávat objednávky
s sebou. Samozřejmostí budou přísná hygienická opatření, která zajistí bezpečí zákazníků i zaměstnanců.
„Už se těšíme na to, až budeme moci s úsměvem pod rouškou přivítat naše zákazníky. Věříme, že se znovuotevření nemohou dočkat stejně jako my,“ říká Tomasz Rogacz, ředitel společnosti McDonald’s.
„Pro McDonald’s je ochrana zdraví a bezpečnosti zákazníků i zaměstnanců tou nejvyšší prioritou. Již od počátku koronavirové krize dodržujeme veškerá vládní nařízení, a stejně tak je tomu i při blížícím se znovuotevření restaurací. Již před několika měsíci jsme nainstalovali do všech restaurací plexiskla, která jsou umístěná k pultům a co nejvíce tak chrání naše zaměstnance i příchozí zákazníky.“ dodává Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace společnosti McDonald’s.
McDonald’s má nadstandardní opatření
Hygienická opatření ve všech restauracích McDonald’s budou od znovuotevření na vysoké úrovni, ostatně stejně jako předtím. Splňují totiž všechna nařízení ministerstva zdravotnictví a dokonce je v něčem ještě předčí. Potvrzuje to Jitka Sosnovcová, odbornice ze Státního zdravotního ústavu v Praze, která se podílela i na tvorbě vládních opatření během rozvolnění.
„Měla jsem možnost detailně si projít harmonogram všech hygienických opatření v restauracích McDonald’s
a s čistým svědomím mohu říct, že by všechny pobočky měly být v naprostém pořádku. Interní opatření v McDonald’s v souvislosti s epidemií bych dokonce označila za nadstandardní,“ říká Jitka Sosnovcová ze Státního zdravotního ústavu v Praze.
Zdraví zákazníků na prvním místě
McDonald’s už od začátku epidemie koronaviru neponechal nic náhodě a zavedl přísná hygienická opatření. Při práci s potravinovými surovinami platí časté mytí rukou dezinfekčním mýdlem, pro styk se zákazníky na výdejovém
a platebním okénku mají zaměstnanci k dispozici jednorázové rukavice a samozřejmostí je nošení roušek.
V těchto opatřeních bude McDonald’s pokračovat i nadále. Zaměstnanci budou mít při výdeji ochranné pomůcky
a budou se držet zpřísněných předpisů. Pro zákazníky navíc bude připravena možnost využít před jídlem stojany s dezinfekcí, které najdou umístěné v restauracích. „Naši zaměstnanci pravidelně dezinfikují stoly a židle, kromě toho také zábradlí, displeje objednávacích kiosků, platební terminály, povrch dávkovače dezinfekce či použité tácy,“ doplňuje Vít Grec z McDonald’s.
Podrobné informace o tom, které restaurace fungují i nyní, najdou zákazníci v mobilní aplikaci nebo na webové stránce McDonald’s.
Společnost McDonald’s už od začátku šíření viru Covid-19 zavedla ve svých restauracích řadu přísných hygienických opatření, která jsou ve všech pobočkách normou pro přípravu jídla a jeho výdej:
- Všichni zaměstnanci nosí roušky.
- Zaměstnanci používají rukavice ve všech rizikových oblastech (např. na výdejovém okénku a u platby, při manipulaci se syrovými produkty, při přípravě salátů nebo při čištění a dezinfekci chemickými prostředky.
- Zvýšená frekvence pravidelného umývání a desinfekce rukou jsou samozřejmostí.
- Displeje, pokladny či tlačítka se čistí a desinfikují pravidelně ve velké míře, včetně všeho, čeho se zákazníci
a zaměstnanci dotýkají. - Zákazníkům a kurýrům McDelivery se odevzdává jídlo bezkontaktně.
- Preferují se bezkontaktní platby.