/Brno, 10. 9. 2021/ Proteinový nápoj není droga ani steroid. Naopak je vhodný pro všechny, kteří často sportují, makají na sobě, chtějí se udržet zdraví a ve skvělé kondici. Proteiny patří nejen do suplementačního plánu aktivního sportovce, jsou vhodným doplňkem vyvážené stravy kohokoliv. Aktin protein je 100% přírodní produkt z prémiového mléka zcela bez umělých sladidel, aromat či jakýchkoliv zbytečných aditiv.
Naše tělo používá bílkoviny jako základní stavební kameny tkání. Jejich dostatečný příjem ve stravě přispívá k růstu a zachování svalové hmoty a pomáhá udržovat zdravé kosti. Vedle toho jsou proteiny nezbytné pro správnou imunitu a udržení organismu v dobré kondici. Zvláštní význam mají bílkoviny pro aktivní sportovce. Těm pomáhají s regenerací po náročných trénincích a s udržováním vysoké sportovní výkonnosti.
Náš syrovátkový protein je z mléka volně se pasoucích krav na holandských a irských farmách krmených trávou minimálně 10 měsíců v roce. Takové mléko má příznivější zastoupení mastných kyselin oproti mléku krav živících se krmnou směsí, což se promítá i do výsledné kvality syrovátkového proteinu. Krávy jsou také chovány v daleko přirozenějších podmínkách než na konvenčních farmách. Vilgain® (vlastní produkce Aktinu) Whey Protein je slazen pouze stévií – bezkalorickým sladidlem přírodního původu. Stévie neovlivňuje hladinu krevního cukru a je považována za nejbezpečnější bezkalorické sladidlo oproti např. hojně využívané sukralóze či acesulfam K.
“Jako sportovec jsem vyzkoušel už mnoho proteinů a vždycky jsem měl problém s jejich přeslazeností. Člověk se jich rychle přepije. Vilgain protein můžu pít klidně dvakrát denně, pořád mi chutná a čisté složení je pak třešnička na dortu”, popisuje svoji zkušenost Matěj Peňáz, český zápasník kickboxu, thaiboxu a MMA.
96% využitelnost syrovátkové bílkoviny jej řadí na vrchol ze všech dostupných zdrojů bílkovin pro lidský organismus. Snadno se tráví a obsahuje vysoký podíl esenciálních aminokyselin, jejichž přirozenou součástí jsou i větvené aminokyseliny (BCAA) v čele s leucinem – důležitou stavební látkou pro stimulaci svalového růstu a regeneraci. Balíme jej do 100 % recyklovatelného obalu s naprostým minimem potisku.
„Ve složení Vilgain Whey Proteinu není nic, co bych vytknul. Kvalitní výchozí surovina, minimum přídatných látek, které jsou navíc přírodního původu a bezpečné steviol-glykosidy ze stevie jako sladidlo. Tento protein mohu upřímně doporučit.”, Mgr. Petr Loskot, nutriční specialista.
***
Přílohy:
Blog: Jak se vyrábí syrovátkový protein?
Recepty:
Mug cake ala banánový chlebíček
Proteinový hummus na sladko
Vláčné banánové muffiny s proteinem a čokoládou
O Aktinu:
Jsme společnost cílevědomých lidí. Pomáháme ostatním stát se nejlepší verzí sebe sama skrze snoubení lidského přístupu, inovací v produkci a technologiích. Motivujeme k pohybu, zájmu o stravu, otevřené a svěží mysli. Aktin založil Michal Hubík v roce 2010 s cílem edukovat veřejnost v oblasti zdravé výživy pomocí blogu, následně přidal e-shop s výběrem funkčních potravin různých značek: https://aktin.cz/historie V roce 2019 zahájil výrobu vlastních produktů v oblasti funkčních potravin pod značkou Aktin, kterou letos rebrandoval na Vilgain v souladu se zahraniční expanzí. Aktin (obchodní firma Selltime s.r.o.) má vývoj i výrobu nových food produktů, logistickém centrum, sídlo firmy a 3 kamenné obchody v Brně. Obrat za rok 2020 činil 276 mil a letos míří na 370 milionů korun. Aktin web navštěvuje měsíčně průměrně přes půl milionu unikátních uživatelů, jde o leading brand aktivně žijící komunity s nejsilnější unikátní prezencí na sociálních sítích čítající měsíčně přes 10 milionů impresí, která neustále roste. Aktin a jejich vlastní produkty se staly lovebrandem téměř přes noc díky kvalitním ingrediencím a unikátním výrobnímpostupům.
Více na: aktin.cz – cz/sk brand a vilgain.com – international brand