Praha, 20. března 2023 – Oblíbená prémiová řada krmiv Fitmin For Life pro psy se dočkala kompletního redesignu. Tradiční česká značka Fitmin přináší nejen obalové novinky, ale
i inovované a zcela nové receptury. Vybrat si tak v rámci řady může opravdu každý páníček, kterému záleží na kvalitě toho, co se v misce jejich psích parťáků objeví.
Fitmin For Life je tradiční řada, díky které už nemusíte dělat kompromisy mezi cenou a kvalitou. Čerstvé maso, probiotika, omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitaminy a minerály. To je výčet těch nejzásadnějších surovin a ingrediencí, které váš pes ke šťastnému, dlouhému a spokojenému životu potřebuje a které naleznete právě v 10 krmivech této řady.
Jak již samotný název řady napovídá, jedná se o produkty na celý psí život. Krmiva byla vyvíjena tak, aby uspokojila všechny potřeby psa v jakékoli jeho životní fázi i s přihlédnutím k jeho velikosti.
Vylepšené i zcela nové receptury
Protože se Fitmin snaží neustále reagovat na změny ve spotřebitelském chování, ale i na nároky chovatelů, prošla řada Fitmin For Life kompletní revizí. Nově tak v nabídce naleznete krmivo Mini Lamb & Rice Small Breed pro psy malých plemen, které je založené na jehněčím mase s rýži, je speciálně uzpůsobené pro malá plemena a obsahuje kromě 74 % živočišných proteinů také výtažky z čekanky, juky i již zmíněné omega 3 a 6 mastné kyseliny. Novinkou je také vylepšená hypoalergenní receptura Duck & Turkey With Rice pro dospělé psy všech plemen obsahující 78 % živočišných proteinů. „V řadě krmiv Fitmin For Life naleznete i receptury, které jsou zcela hypoalergenní, tedy bez obsahu pšenice
a kukuřice, které bývají u psů velmi častými alergeny. Naprostou samozřejmostí je také nulová přítomnost geneticky modifikovaných surovin, umělých barviv i aromat,“ vyjmenovává základní benefity portfolia Denisa Kopecká, výživová expertka značky Fitmin a dodává: „Čerstvé maso bez kostí je zárukou jednak té nejvyšší chutnosti, ale díky unikátní technologii, kterou Fitmin při výrobě krmiv používá, i zárukou prvotřídní kvality a zachování všech důležitých živin. Maso díky této technologii neprochází ve výrobě žádným mezistupněm jako je například vaření nebo vysoušení, ale je přidáváno čerstvé. Tím jsou naše krmiva i receptury tak unikátní.“
Reakce na obalové zatížení planety
Výměna obalů, která bude v následujících měsících probíhat postupně, je nejzásadnější a pro spotřebitele zároveň i tou největší změnou, která bude na první pohled pro spotřebitele viditelná. „Prostřednictvím obalů chceme dát jasně najevo, z jakých surovin je konkrétní krmivo vyrobeno, akcentovat jeho kvalitu a zejména obsah čerstvého masa, který vnímáme jako největší benefit,“ vysvětluje důvod změny obalů Tamara Jelínková, marketingová a obchodní ředitelka společnosti Dibaq a.s. „Staré obaly, které máme v tuto chvíli na skladě, chceme ještě využít, abychom zbytečně neplýtvali obalovým materiálem a nezatěžovali tak životní prostředí. Proto bude výměna obalových materiálů postupná a celý sortiment stávajících krmiv přebalíme do konce roku 2024,“ dodává.
Kromě suchých krmiv naleznete v portfoliu značky a v novém designu i mokrá krmiva jako konzervy, kapsičky nebo salámy i pochoutky nebo psí kosmetiku.
Více informací o značce Fitmin naleznete na stránkách www.fitmin.cz.
O značce Fitmin
Fitmin je tradiční česká značka sídlící v podhůří Orlických hor, kde s respektem k přírodě a láskou ke zvířatům vyrábí krmiva, výživové doplňky a naturální pochoutky pro psy, kočky, koně a nově i pro malé hlodavce. Od vzniku značky Fitmin uplynulo už více než 24 let a za tu dobu se mnohé změnilo, avšak základní hodnota rodinného byznysu – poctivý přístup k práci – zůstala zachována. Celou společností
i nadále prostupuje duch původních zakladatelů společnosti, rodiny Štěpánkových. Jejich chovatelská a zemědělská tradice měla v Helvíkovicích vždy hluboké kořeny. Jako první u nás Fitmin v roce 2010 přišel s unikátní technologií přidávání čerstvého masa do procesu výroby krmiv, díky které si produkty zachovávají skvělou chutnost. Živiny zůstávají ve špičkové kvalitě a nejsou zničeny vysokými teplotami jako v případě, že je maso nejdříve zpracováno v moučku a teprve potom do granulí. Navíc to není maso ledajaké – jedná se o maso vysoké kvality, které je srovnatelné s kvalitou masa, které
se používá v potravinářství.