Zdravé stravování se Čechům v posledním roce výrazně prodražilo, často tak byli nuceni přistupovat ke kompromisům. Podle odborníků je ovšem i dnes možné sestavit vyvážený jídelníček, který neudělá díru do rodinného rozpočtu. V kurzu jsou hlavně tradiční česká jídla, zanevřít ale strávníci nemusí ani na kontroverzní fastfoody, jejichž obliba dlouhodobě roste. Podle nutričního specialisty je nejdůležitější mít nad složením jídla kontrolu. Zdravému stravování může pomoci stabilizace cen obědů, v dubnu za ně Češi průměrně utratili 180,3 koruny – jen o necelou korunu více než v předchozím měsíci. V Olomouci, Karlových Varech, Liberci a Hradci Králové průměrná cena obědového menu dokonce klesla. Vyplývá to z Edenred Restaurant Indexu mapujícího útraty více než 220 tisíc majitelů benefitních karet.
Tento obsah je v kompletní podobě dostupný pouze pro členy FeedIT+ (#FULL a #LITE členství).