Společnost Adform má za sebou rekordní rok

Společnost Adform, která je jedinou globální, nezávislou a plně integrovanou reklamní platformou stvořenou pro účely moderního marketingu, vykázala za rok 2022 dosud nejlepší hospodářské výsledky. Plánem pro rok 2023 je urychlit investice do společnosti a přijmout dalších 100 zaměstnanců jak v oblasti prodeje, tak vývoje softwaru. 

Společnosti Adform se podařilo navázat na rekordní finanční rok 2021 a v roce loňském navýšila příjmy o 4,6 mil. € a to navzdory komplikovaným podmínkám na trhu. Obrat se pohyboval na nejvyšší úrovni v historii společnosti a dosáhl 92,1 mil. €.

“Můžeme se pochlubit dobrými hospodářskými výsledky a na rozdíl od mnoha našich konkurentů jsme ziskoví. To nám dává silný základ a příležitost pro posílení naší současné pozice na trhu. Proto také očekáváme, že na pozitivní vývoj navážeme i v roce 2023,“ říká Troels Philip Jensen, CEO Adform. 

Adform investuje do rozvoje obchodu a oceněných řešení

Silné výsledky společnosti a cash flow zajišťují, že Adform může i nadále urychlovat investice do společnosti. Tříletý investiční plán, který si Adform stanovil, postupuje podle plánu a zahrnuje řadu strategických iniciativ. 

V roce 2022 Adform otevřel nové vývojové centrum v Bombaji a plánem pro rok 2023 je další zvýšení celkové kapacity pro vývoj softwaru a produktů. Společnost navíc stále více investuje do amerického trhu, který pro dánskou reklamní platformu představuje rostoucí a strategicky důležitý trh. Více než 75 % tržeb nyní Adform generuje mimo skandinávské trhy.

“Rok 2022 byl velmi výjimečný. Adform získal šest prestižních globálních cen za nejlepší DSP od AdWeek´s Best of Tech Awards, stejně jako za nejlepší řešení identity mimo jiné od The Drum, Campaign a AdExchanger. Tyto ceny jsou důkazem toho, že se nám podařilo pozvednout úroveň našich produktů a řešení. Všichni zaměstnanci Adformu na to mohou být hrdí,“ uzavírá Troels Philip Jensen.

Adform je dnes největším hráčem v oblasti reklamních technologií v severní Evropě a jedním z preferovaných technologických partnerů pro realizaci digitálních reklamních kampaní. Společnost má 27 kanceláří ve 24 zemích a zaměstnává více než 650 lidí.

O Adformu

Adform je jedinou celosvětově působící, nezávislou a plně integrovanou reklamní platformou stvořenou pro účely moderního marketingu. Unikátní technologie Adform Flow spojuje dokonalou uživatelskou zkušenost s modulární, otevřenou a škálovatelnou architekturou, která umožňuje bezproblémovou správu kampaní po celou dobu jejich životního cyklu. Klientům nabízí vylepšenou kontrolu nad kampaněmi včetně dat, která v jejich průběhu získají. Adform svou technologii vylepšující spolupráci mezi lidmi a stroji rozvíjí již od roku 2002.
Více informací se dozvíte na www.adform.com.