Společnost Western Digital pomocí nového SSD disku rozvíjí představivost tvůrců digitálního obsahu a profesionálů. Disk je určený pro náročné kreativní pracovní postupy

WD Blue SN580 NVMe SSD s technologií nCache 4.0

SAN JOSE, Kalifornie/Praha 28. června 2023 – V dnešním světě prudce roste poptávka po vizuální dokonalosti a tvorbě digitálního obsahu, což otevírá cestu k pokročilejším technologiím, které podporují produkci a konzumaci bohatého obsahu. Pro spotřebitele, studenty i profesionály jsou rychlé a spolehlivé nástroje nezbytnou součástí jejich fantazie.

Na základě svého oceňovaného portfolia SSD disků uvedla společnost Western Digital na trh SSD disk WD Blue™ SN580 NVMe™. Nový interní flash disk NVMe PCIe® Gen 4.0 je určen pro komunitu kreativních nadšenců a profesionálů, kteří jej mohou využít při modernizaci stávajících počítačů nebo při vylepšování vlastních sestav. 

„Jak se pracovní postupy tvůrců stávají robustnějšími a složitějšími s náročnými aplikacemi a velkými multimediálními zdroji, jako je video v rozlišení 4K, je snadné být frustrován dlouhou dobou načítání,“ řekl Eric Spanneut, viceprezident pro klientské a podnikové disky SSD společnosti Western Digital. „Nový SSD disk WD Blue SN580 NVMe zvyšuje produktivitu, takže se profesionálové a podnikaví tvůrci mohou soustředit na realizaci svých představ, aniž by museli dlouho čekat na přenos souborů nebo načítání programů.“

WD Blue SN580 je prvním diskem v portfoliu produktů WD Blue, který je vybaveným technologií nCache™ 4.0 a NVMe PCIe® Gen 4.0. Profesionálové, stavitelé počítačů a tvůrci obsahu se tak mohou více soustředit na to, co dělají nejlépe, a nemusí se starat o dobu načítání a přenosu souborů.  

Mezi klíčové vlastnosti nového SSD disku WD Blue SN580 NVMe patří: 

  • NVMe PCIe Gen 4.0: (1TB  – 2TB modely): Zvyšte produktivitu a bez námahy vykonávejte více úkolů mezi projekty s rozsáhlými a složitými pracovními postupy s vyšší odezvou aplikací a dobou spouštění díky rychlosti čtení a zápisu až 4 150 MB/s .
  • Technologie nCache 4.0: Umožňuje neuvěřitelně rychlé kopírování velkých souborů a mediálních zdrojů s vysokým výkonem zápisu v sériích a hybridní vyrovnávací pamětí SLC pro optimalizovaný pracovní postup.
  • Elegantní design: Až 2 TB ‡‡ úložiště na tenkém formátu M.2 2280 pro spolehlivé ukládání aplikací, dat a médií včetně fotografií, videí v rozlišení 4K a hudby.
  • Spolehlivost: Mějte jistotu díky pětileté omezené záruce* společnosti Western Digital a odolnosti až 900 TBW** (2TB model).
  • Nízké nároky na napájení: Úložiště bez paměti DRAM s nízkou spotřebou energie pomáhá maximalizovat výdrž baterie notebooku a umožní vám pracovat bez přerušení.

Ceny a dostupnost 

SSD disk WD Blue SN580 NVMe je nyní k dostání v obchodě Western Digital Store a u vybraných prodejců, e-shopů, prodejců a systémových integrátorů a je na něj poskytována pětiletá omezená záruka.* Kapacity se pohybují od 250 GB‡‡ až po 2 TB‡‡. Ceny začínají na 1 449 Kč včetně DPH u kapacity 250 GB. 

Chcete-li se dozvědět více o portfoliu produktů Western Digital WD Blue, klikněte ZDE a sledujte naše sociální kanály WD na Facebooku, Instagramu a Twitteru

O společnosti Western Digital

Společnost Western Digital má za cíl uvolnit potenciál dat tím, že využije možnosti jejich využití. Díky franšízám Flash a HDD, podpořeným pokrokem v paměťových technologiích, vytváříme průlomové inovace a výkonná řešení pro ukládání dat, která umožňují světu realizovat své touhy. V rámci našich hodnot si uvědomujeme naléhavost boje proti změně klimatu a zavázali jsme se k ambiciózním cílům v oblasti snižování emisí uhlíku, které byly schváleny iniciativou Science Based Targets. Více informací o společnosti Western Digital a značkách Western Digital®, SanDisk® a WD® najdete na adrese www.westerndigital.com.

* 5 let nebo limit maximální výdrže (TBW), podle toho, co nastane dříve.

** Hodnoty TBW (zapsaných terabajtů) vypočtené na základě pracovní zátěže klientů JEDEC (JESD219) a liší se podle kapacity produktu.

1 MB/s = 1 milion bajtů za sekundu. Na základě interního testování; výkon se může lišit v závislosti na hostitelském zařízení, podmínkách použití, kapacitě disku a dalších faktorech.

‡‡1GB = 1 miliarda bajtů a 1TB = 1 bilion bajtů. Skutečná uživatelská kapacita může být nižší v závislosti na provozním prostředí.

Western Digital, design Western Digital, logo Western Digital, nCache a WD Blue jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Western Digital Corporation nebo jejích poboček v USA a/nebo jiných zemích. Slovní značka NVMe je ochrannou známkou společnosti NVM Express, Inc. Všechny ostatní značky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Specifikace produktu se mohou změnit bez předchozího upozornění. Zobrazené obrázky se mohou lišit od skutečných výrobků. Ne všechny produkty mohou být dostupné ve všech regionech světa.