Inspirace na vánoční cukroví pro psy a kočky

Praha, 18. prosince 2023 Přípravy na Vánoce jsou v plném proudu a téměř v každé domácnosti to začíná vonět cukrovím. Sliny na dobroty se sbíhají ale i domácím mazlíčkům, kteří se snaží ulovit alespoň kousíček. Pokud nechcete riskovat jejich žaludeční problémy, zkuste jednu speciální várku cukroví upéct i pro ně. Nezabere to mnoho času a uvidíte, že si výsledek zamilují. Ve spolupráci s výživovou expertkou Denisou Kopeckou připravila tradiční česká značka Fitmin speciální recepty i pro vaše čtyřnohé parťáky. 

Domácí cukroví pro kočky

Co budete potřebovat:

220 g kuřecího masa

200 g rýžové mouky

1 vejce

1 lžíci bílého jogurtu

1 lžičku slunečnicového oleje

1 lžičku sušené petrželky

Postup:

Nakrájejte kuřecí maso na kostičky a povařte. Po uvaření nechte maso vychladnout. Všechny suroviny rozmixujte v mixéru. Z těsta vytvořte placku a pomocí rádýlka vytvořte tyčinky nebo ručně uválejte kuličky, které rozmáčknete. Pečte na 170 °C po dobu cca 25 minut. 

Domácí cukroví pro psa

Co budete potřebovat:
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce bramborové mouky
1 vejce
1 lžíce strouhanky
1 lžíce másla

Všechny suroviny smíchejte dohromady. Vypracujte tvárné těsto a vyválejte. Postupně vykrájejte různé tvary a velikosti. Pečte 15 minut na 180 stupňů.

Pokud se na pečení přesto necítíte, nezoufejte a sáhněte po přírodních pochoutkách Fitmin Purity Snax ve vánoční kolekci.

O značce Fitmin 

Fitmin je tradiční česká značka sídlící v podhůří Orlických hor, kde s respektem k přírodě a láskou ke zvířatům vyrábí krmiva, výživové doplňky a naturální pochoutky pro psy, kočky, koně a nově i pro malé hlodavce. Od vzniku značky Fitmin uplynulo už více než 25 let a za tu dobu se mnohé změnilo, avšak základní hodnota rodinného byznysu – poctivý přístup k práci – zůstala zachována. Celou společností i nadále prostupuje duch původních zakladatelů společnosti, rodiny Štěpánkových. Jejich chovatelská a zemědělská tradice měla v Helvíkovicích vždy hluboké kořeny. Jako první u nás Fitmin v roce 2010 přišel s unikátní technologií přidávání čerstvého masa do procesu výroby krmiv, díky které si produkty zachovávají skvělou chutnost. Živiny zůstávají ve špičkové kvalitě a nejsou zničeny vysokými teplotami jako v případě, že je maso nejdříve zpracováno v moučku a teprve potom do granulí. Navíc to není maso ledajaké – jedná se o maso vysoké kvality, které je srovnatelné s kvalitou masa, které se používá v potravinářství.