Upvest nabízí participaci na úvěru pro projekt Kolbenova Park developera CPI

Společnost Upvest, která patří do skupiny Komerční banky a je finančním partnerem významných realitních projektů, svým klientům aktuálně nabízí možnost participace na seniorním úvěru ve výši 180 mil. Kč pro pražský developerský projekt Kolbenova Park skupiny CPI Property Group. Úvěr Upvest je poskytován za účelem poskytnutí reverzního úvěru mateřské společnosti úvěrovaného a má expozici na dvě fáze tohoto projektu.

Úvěr je navázán na majetkovou společnost Vysočany Office, a.s., která vlastní pozemky disponující stavebním povolením k realizaci administrativní budovy o cca. 15 000 m2 pronajímatelné plochy. Úvěr je zajištěn zástavním právem k těmto pozemkům a k akciím úvěrovaného. V rámci této části zajištění úvěru Upvest se jedná o seniorní pozemkové překlenovací financování.

Na pozemcích v přímém sousedství výše uvedených pozemků developer aktuálně realizuje první etapu rezidenčního developmentu KLBNV PARK. V jejím rámci bude vybudováno 245 bytových jednotek, 202 garážových stání a 12 komerčních jednotek. Rezidenční záměr je financován bankovním úvěrem od Raiffeisenbank, a.s. a je realizován projektovou společností Polygon BC, a.s., která má totožného jediného akcionáře jako společnost Vysočany Office, a.s.

Úvěr Upvest je exponován na dva různé záměry v jiných fázích přípravy. Oba záměry spadají do jednotného širšího projektu (development Kolbenova Park), který je realizován developerem CPI.

“Máme radost, že našim klientům můžeme nabídnout tuto příležitost od developera CPI  Property Group, který je jedním z nejvýznamnějších českých developerů. Investice do projektu Kolbenova Park představuje jedinečnou příležitost pro naše klienty podílet se na rozvoji této dynamické části Prahy. Věříme, že podmínky, které u tohoto projektu nabízíme, budou pro naše klienty atraktivní a že v blízké budoucnosti na naší platformě představíme  další projekt tohoto developera,” dodává Petr Volný, spoluzakladatel Upvestu. 

Minimální výše investice byla stanovena na 5 000 Kč. Splacení úvěru se očekává k 31.5.2025. Čistý výnos pro investory (IRR) se v závislosti na výši investice bude pohybovat mezi 8,04 % a 8,31 %.

O společnosti Upvest

Upvest je česká investiční platforma pro přímé investice soukromého kapitálu do realitních projektů a investorům nabízí dluhové i podílové investice. Specializuje se na investice do dluhového projektového financování konkrétních projektů ze sektoru real estate formou podílu na úvěrové smlouvě – Real Estate Private Debt. Poskytuje tak individuální řešení pro developery poptávající externí zdroje financování a příležitost rozšíření investičního portfolia pro investory. Všechny projekty zařazené na online investiční platformu upvest.cz prochází důkladnými předinvestičními prověrkami. Platforma byla založena před šesti lety a od té doby si investoři mohou doplnit své investiční portfolio o přímé investice ze sektoru real estate a developerům je její pomocí umožněno zabezpečit dodatečné finanční zdroje pro realizaci investičních projektů. Společnost Upvest od svého založení nabídla více než 43 příležitostí, a to zejména z pozice juniorního věřitele a poskytla financování v celkovém objemu přes 2 miliardy korun pro projekty v hodnotě přesahující 14 miliard korun.

Více na: https://www.upvest.cz.