Nové víceúčelové kamery Panasonic 4K popouštějí uzdu kreativitě producentů

Víceúčelové kamery 4K poskytují vysoce kvalitní video a zjednodušují ovládání, pokud jsou integrovány do profesionálních vysílacích systémů.

Praha 11. září 2024 – Společnost Panasonic Connect Europe dnes představila dvě nové průkopnické víceúčelové kamery s rozlišením 4K, AW-UB50 a AW-UB10, které jsou navrženy tak, aby popustily uzdu kreativitě při produkci videa. Obě boxové kamery jsou založeny na technologii digitálních fotoaparátů LUMIX s výměnnými objektivy a jsou vybaveny řadou nových funkcí navržených pro zefektivnění pracovních postupů produkce videa. Jsou ideální pro rychle se rozvíjející trhy firemní a vzdělávací video produkce, stejně jako pro vysílání a živou zábavu. Budou k dispozici v 1. čtvrtletí 2025.
Špičkové plnoformátové snímače
Model UB50 je vybaven snímačem Full-Frame MOS, model UB10 je vybaven snímačem MFT (Micro 4/3) a oba podporují všechny běžné protokoly IP, jako je řídicí protokol Panasonic AW a přenosové protokoly RTP, RTSP, RTMP/S, SRT a NDI HX2 .
Model UB50 byl optimalizován pro filmovou produkci videa a nabízí menší hloubku ostrosti než model UB10. Modely UB50 i UB10 využívají technologii automatického ostření s rozpoznáváním v reálném čase, která umožňuje fotoaparátům automaticky identifikovat objekt a udržet jej zaostřený.
Obě kamery jsou také vybaveny funkcí Dual Native ISO, přičemž UB50 podporuje V-Log a UB10 podporuje schopnosti V-LogL, aby poskytly týmům pro produkci videa požadovanou flexibilitu při modelování a budování ekosystému kamer, který je optimalizován podle individuálních požadavků jednotlivých produkcí.
Průkopnická všestrannost a flexibilita
Kamery UB50 a UB10 zjednodušují provoz v profesionálních vysílacích systémech a jsou ideální pro natáčení, nahrávání a distribuci video produkce na velkých živých akcích. Víceúčelové 4K kamery ve stylu boxu podporují bohaté a všestranné snímání obrazu a neuvěřitelně snadno se ovládají v terénu, což umožňuje kreativnější produkci videa.
Při návrhu je kladen důraz na flexibilitu instalace. Oba modely jsou vybaveny kompaktním šasi s výškou, šířkou a hloubkou pod 10 cm, což umožňuje instalaci v těch nejtěsnějších prostorách. Lze je také použít pro ruční využití s gimbalem, což operátorům poskytuje větší flexibilitu.
Kamery UB50 i UB10 nabízejí 3G-SDI OUT, HDMI typu A, LAN terminál, TC IN/OUT, GENLOCK IN a vstupní/výstupní rozhraní USB Type-C. Konektor LAN je kompatibilní s napájením Ethernet (PoE+) a přenos videa, ovládání a napájení je dodáváno jediným kabelem, což dále snižuje složitost a změť kabelů.
Snadné ovládání v rámci vzdálených kamerových systémů
Při propojení se vzdálenými kamerovými systémy ve stejné síti jsou UB50 a UB10 plně kompatibilní s dálkovým ovládacím panelem AK-HRP1010 společnosti Panasonic, přičemž do budoucna se plánuje podpora pomocí dálkového ovladače kamery AW-RP150GJ a živých přepínačů Panasonic. Kamery lze také používat vzdáleně z jednoho ovládacího centra. Díky stabilizaci barevného profilu kompatibilního s integrovanou kamerou Panasonic AW-UE160 4K je snadné sladit barvu ve smíšeném provozu se vzdálenými kamerami.
Perspektivní design kamer UB50 a UB10 umožňuje společnosti Panasonic implementovat budoucí podporu přenosových standardů založených na IP, jako je NDI® HX2 . Podporují tak stále flexibilnější metody produkce videa, jako je distribuce videa pomocí streamovacích služeb a výstavba systémů založených na IP.
O skupině Panasonic Group
Společnost Panasonic Group, která byla založena v roce 1918 a dnes je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení pro nejrůznější aplikace v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu, průmyslu, komunikací a energetiky, přešla 1. dubna 2022 na systém provozních společností, kdy Panasonic Holdings Corporation slouží jako holdingová společnost a pod její hlavičku spadá osm společností. Skupina vykázala konsolidované čisté tržby ve výši 54,12 miliardy eur (8 496,4 miliardy jenů) za rok končící 31. března 2024. Chcete-li se dozvědět více o skupině Panasonic, navštivte: https://holdings.panasonic/global/
O společnosti Panasonic Connect Europe
Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B.Společnost s více než 400 zaměstnanci pod vedením generálního ředitele Hiroyuki Nishiuma si klade za cíl přispívat k úspěchu svých zákazníků inovativními produkty a integrovanými systémy a službami – to vše s cílem naplnit svou vizi měnit práci, rozvíjet společnost a propojit se s budoucností.
Panasonic Connect Europe má sídlo ve Wiesbadenu a skládá se z následujících obchodních divizí:
• Divize Mobile Solutions Business pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu díky řadě odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů a handheldů.
• Divize Media Entertainment Business zahrnuje vizuální systémy (Visual System Solutions), která nabízí řadu spolehlivých projektorů s vysokým jasem a kvalitních displejů; a vysílací a profesionální audiovizuální techniku (Broadcast & ProAV), která nabízí inteligentní řešení pro živou produkci z komplexního portfolia zahrnujícího PTZ a systémové kamery, videokamery, IT/IP platformu Kairos, přepínače a robotická řešení, která jsou široce využívána pro živé snímání událostí a sportu a televizní a xR studia.
• Business and Industry Solutions poskytuje technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a průmyslovou výrobu s využitím svého jedinečného přístupu Gemba Process Innovation. Jejím cílem je zvyšovat provozní efektivitu a zlepšovat zkušenosti zákazníků a pomáhat podnikům dosahovat co nejlepších výsledků každý den.
• Panasonic Factory Solutions Europe pomáhá realizovat inteligentní továrny díky široké škále automatizovaných řešení, včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a inženýrství softwarových řešení.
Pro více informací navštivte: https://eu.connect.panasonic.com
Navštivte stránku Panasonic Connect Europe na LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/panasonic-connect-europe/